Saltar al contenido

Xbox Game Pass vs Ultimate: Vad är skillnaden?

15 de julio de 2021
xbox game pass vs ultimate what s the difference 5080392 3ab6f832b9da40eab2aa841b207e1460

De kan ha mycket liknande namn men Xbox Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate erbjuder helt olika tjänster. Om du undrar vem som vinner i slaget om Xbox Game Pass vs Game Pass Ultimate, ja, det är inte så enkelt. Båda tjänsterna erbjuder fantastiskt valuta för pengarna, förutsatt att du prenumererar på den som gäller för din situation. Xbox Game Pass Ultimate kostar något mer än Xbox Game Pass, så låt oss dyka in i skillnaderna så att du kan bestämma vilken som är bäst för dig. Precis som Netflix äger du aldrig dessa spel och de kan tas bort från tjänsten när som helst.

Övergripande resultat

Xbox Game Pass

 • Finns i två former – Xbox Game Pass för PC och Xbox Game Pass för konsol.
 • Erbjuder obegränsad tillgång till över 100 spel på antingen PC eller konsol, beroende på ditt val.
 • Nya spel läggs till regelbundet.

Xbox Game Pass Ultimate

 • Erbjuder obegränsad tillgång till över 100 spel på både PC och konsol.
 • Inkluderar Xbox Live Gold-medlemskap.
 • Inkluderar stöd för Cloud Gaming-streaming.

Om du äger antingen en Xbox One-konsol eller en spel-PC, eller om du planerar att köpa Xbox Series X eller Xbox Series S när den startas, är Xbox Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate bra alternativ. Båda tillhandahåller en Netflix-stiltjänst där du har tillgång till 100-talet spel som en del av prenumerationsavgiften. Nya titlar läggs till regelbundet med Xbox Game Studios som lanseras på tjänsten samma dag som de släpptes. Både Xbox Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate erbjuder bra valuta för pengarna och ger sina användare hundratals spel, ungefär som Netflix för spel. Skillnaden här är att Xbox Game Pass kräver att du väljer att ha denna åtkomstnivå för din PC eller Xbox-konsol, medan Xbox Game Pass Ultimate tillhandahåller ett bibliotek med spel för båda formaten. Xbox Game Pass Ultimate buntar också i Xbox Live Gold-medlemskap så att konsolspelare kan spela online samt njuta av gratis spel via tjänsten Games with Gold. Det erbjuder också stöd för Cloud Gaming-streaming så att spelare kan strömma Xbox Game Pass-katalogen till sina Android-smartphones eller surfplattor. Xbox Game Pass Ultimate erbjuder mycket mer men det kostar mer. Om du bara vill spela spel på ett system så passar Xbox Game Pass perfekt, samtidigt som du sparar lite pengar varje månad.

Kompatibilitet: Xbox Game Pass Ultimate Works för fler system

Xbox Game Pass

 • Val av antingen PC- eller konsolbibliotek.
 • Fungerar bara på det system du väljer.

Xbox Game Pass Ultimate

 • Fungerar över både PC och konsolbibliotek.
 • Erbjuder även stöd för Cloud Gaming-streaming för Android.

När det gäller kompatibilitet är Xbox Game Pass Ultimate den mest varierade. Det betyder att du kan spela spel på din PC, Xbox One och din Xbox Series X eller Xbox Series S-konsol. Det betyder också att du kan strömma spel till din Android-smartphone eller surfplatta. Däremot kräver Xbox Game Pass att du väljer ett system och håller fast vid det. Det är bra om du bara spelar PC-spel eller bara spelar konsolspel, men det kan vara begränsande om du planerar att utvidga dina horisonter. Det är särskilt sant nu när det är möjligt att strömma spel till din telefon vilket kan vara användbart en gång i taget.

Spelbibliotek: omfattande för båda

Xbox Game Pass

 • Över 100 spel på antingen PC eller konsol.
 • Nya spel läggs till regelbundet.
 • Xbox Game Studios-spel tillgängliga samma dag som de lanserades.

Xbox Game Pass Ultimate

 • Över 200 spel på både PC och konsol.
 • Vissa spel har samma titlar i båda formaten.
 • Nya spel läggs till regelbundet.

Både Xbox Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate spelbibliotek är omfattande. Det finns något för alla här. Stora titlar som Forza Horizon 4, den Halo franchise och Kugghjul franchise är alla tillgängliga både på PC och konsol. Spelbiblioteken sträcker sig också till att omfatta många indietitlar vilket gör detta till ett perfekt sätt att prova något nytt utan att betala någonting. I vissa fall finns det spel bara tillgängliga för ett format. Till exempel, Microsoft Flight Simulator finns för närvarande endast för PC medan Doom Evig är endast tillgängligt för Xbox One. Detta förändras regelbundet över tid med att Microsoft arbetar för att standardisera katalogen över tillgängliga spel. I alla fall, om spelet finns i biblioteket och du har Xbox Game Pass Ultimate, kan du strömma det genom Cloud Gaming. Kom också ihåg att du inte äger dessa spel. När de väl har tagits bort från spelbiblioteket kan du inte spela dem som en del av din prenumerationsavgift. Lyckligtvis tenderar Microsoft att ge två till tre veckors varsel innan de tar bort titlar. Du får också 10% rabatt på alla spel du väljer att köpa för att behålla.

Prissättning: Du får vad du betalar för med Xbox Game Pass Ultimate som erbjuder mer

Xbox Game Pass

 • 9,99 USD per månad för ett format.
 • Ofta tillgänglig för mindre via tredjepartsåterförsäljare.

Xbox Game Pass Ultimate

 • 14,99 USD per månad och inkluderar alla format.
 • Finns också ofta för mindre via tredjepartshandlare.

Xbox Game Pass är det billigaste alternativet till 9,99 USD per månad via Microsoft Store. Om du bara har ett system att spela spel på, det är en bra affär som är i linje med Netflix priser. För ytterligare $ 5 i månaden får du dock tillgång till spelbiblioteken för både PC och konsol. Du får också Xbox Live Gold-medlemskap, vilket är det enda sättet att spela spel online via din Xbox One- eller Xbox 360-konsol. Det finns också tillägg av vanliga gratisspel för att hålla permanent via Games with Gold som erbjuder tre till fyra spel varje månad. När det gäller valuta för pengarna erbjuder Xbox Game Pass Ultimate de flesta funktioner men bara om du faktiskt kommer att använda dem.

Slutlig dom: Xbox Game Pass Ultimate är det bästa, men bara om du behöver tjänsterna

Om pengar inte är något objekt är Xbox Game Pass Ultimate det bästa. Även om du bara spelar på ett system får du Xbox Live Gold-medlemskap vilket är mycket användbart för Xbox One-ägare, plus att du kan välja att använda Cloud Gaming-streamingtjänster när du vill. Vi rekommenderar Xbox Game Pass Ultimate framför allt för Xbox-ägare tack vare fördelarna som Xbox Live Gold erbjuder och det faktum att det är viktigt om du vill spela online. Men om du har en budget kommer Xbox Game Pass fortfarande att fungera bra för dig, eftersom du får tillgång till många spel. I synnerhet om du bara har en spel-PC är Xbox Game Pass ett bra alternativ eftersom du inte behöver oroa dig för att du behöver Xbox Live Gold för att spela online.