Saltar al contenido

5 tips för att köpa en bil på eBay

13 de agosto de 2021
GettyImages 871223724 5c264e1d46e0fb00019ffc5f

eBay är en allt mer populär plats att köpa en bil, ny eller begagnad. Liksom vilken bilupplevelse som helst, måste du dock göra dina läxor innan du lägger ner dina pengar. Här är vad du behöver veta om att köpa en bil på eBay.

Innan du köper en bil på eBay, gör dina läxor

Bilhandlare på eBay varierar från privata säljare till professionella begagnade bilar. Oavsett vem du köper från så finns det några grunder du bör veta innan du börjar handla.

 • Säkerhet och utsläppskrav: Gå till din stats avdelning för motorfordon webbplats för att leta upp säkerhet och utsläppskrav. Även om du bara handlar i ditt hemland är det fortfarande värt att ha denna information till hands. Hitta informationen genom att ange en sökterm som namnet på din stat och «bilbesiktningar. «Leta efter information direkt från statliga webbplatser istället för webbplatser som DMV.org.
 • Titel och registreringsformulär: Ta reda på vilka former din stat kräver att du skickar in för att överföra titeln och registreringen. Om du arbetar med en återförsäljare kan de hantera det här för dig, men det är bra att vara bekant med processen.
 • Skatter: Du bör känna till din skattetryck. I allmänhet beräknas momsen utifrån bilens nuvarande tillstånd. Om dessa priser är annorlunda kommer du sannolikt att vara ansvarig för skillnaden, vilket kan vara en otäck överraskning när skattetiden är högre.
 • Inspektion och leverans: Kom ihåg att för en bil du inte kan ta dig till enkelt måste du ordna både en separat inspektion av en expert och hämtning eller leverans, vilket kan kosta flera hundra dollar. Forskningsföretag som erbjuder detta i ditt område, eller diskutera detta med en lokal återförsäljare. Låt allt detta noteras och skrivas ner på en plats som är lätt att ta sig till, så är du redo att söka.

Hitta bilar på eBay

Att hitta ett fordon på eBay är relativt enkelt, eftersom eBay har en särskild webbplats för det, eBay Motors, med ett sökfönster högst upp. Till exempel, om du bara vill hitta fordon i ditt tillstånd eller en enkel bil att titta på, kan du ange ditt postnummer och en viss radie på mil runt det. Du kan också begränsa listorna efter märke, modell och modellår. För våra ändamål, låt oss titta på en lista över en 2008 Honda Fit. eBay gör en hel del forskning för dig. Om du rullar ner till botten av listan hittar du tre flikar:

 • Beskrivning: Beskrivningen innehåller information som samlats in av AutoCheck, eBay: s verifieringstjänst, som ger dig en mängd information om bilen, inklusive dess fordonsidentifieringsnummer eller VIN. Du kan använda VIN för att självständigt kontrollera historiken genom att köra den via en tjänst som Carfax.
 • Fordonshistorisk rapport: Denna flik innehåller en fordonshistorikrapport för den VIN.
 • Frakt och betalning: Denna flik erbjuder offerter från olika fordonsrederier.

Låt oss säga, för närvarande, allt om fordonet checkar ut. Du har två alternativ:

 • Köp det nu: Köp bilen och undvik hela auktionsprocessen.
 • Gör erbjudande: Försök att bjuda på bilen.

Vissa listor säljs med vederlag «eller bästa erbjudande», kallat «OBO.» Kontakta säljaren och fråga vilka erbjudanden de skulle överväga. Kontrollera också reglerna för auktionen. Vissa är «inga reserv», vilket betyder att bilen säljer oavsett slutbudet, medan andra kräver ett visst minimum för att försäljningen ska rensas.

Kolla priset

När du köper en bil är det viktigt att jämföra priset med vad andra betalar. För att göra detta, sök först i Kelley Blue Book för att se till att det är ett rimligt pris i första hand. KBB: s webbplats kommer att ställa dig några frågor om bilens skick, oavsett om det är en återförsäljare eller en säljare, och platsen, och kommer att ge dig en prisklass, som den som visas ovan. Håll det här intervallet till hands; om ditt bud plus dina tillhörande kostnader börjar hamna i high end är det dags att kliva bort från auktionen. Du bör också leta upp vad andra har betalat på eBay för liknande bilar. För att göra detta, från eBay -hemsidan:

 1. Välj Avancerad i det övre högra hörnet, bredvid sökknappen.

 2. Välj på nästa sida På eBay Motorsoch fyll sedan i uppgifterna.

 3. Under Ange nyckelord eller artikelnummer, Välj Avslutade listor.

  En avancerad sökningssida för eBay Motors, med "slutförda listor" markerade

 4. Välj Sök för att se vad andra har betalat för liknande listor. De som sålde kommer att ha priser listade i grönt, medan de där auktionen slutade utan försäljning kommer att listas i svart.

Kom ihåg att priserna kan påverkas av körsträcka, så det blir ingen perfekt matchning. Ändå ger detta dig också ett utmärkt utbud att tänka på när du lägger ett bud.

Är det en bra bil?

Om priset checkar ut, undersök sedan bilen noggrant. Börja med säljaren och deras eBay -historia.

 1. På höger sida av listan hittar du deras användarnamn och ett nummer bredvid.

 2. Välj nummer så går du till deras feedbackprofil, som innehåller vad andra användare har sagt om att köpa från dem och sälja till dem. Den här profilen kan vara gles, speciellt om det här är någons första gång att sälja.

 3. Du kan, och bör, kontakta dem direkt och be att få prata med dem via telefon eller e -post. Om säljaren är en bilhandlare eller är villig att ge dig sitt riktiga namn, bör du också köra dem via Google för att hitta resultat.

Kontrollera rubriken

En sak du behöver veta är om de har titeln. Juridiskt sett äger personen som har sitt namn på titeln bilen. Om det inte finns någon titel kommer det att bli ett betydande juridiskt problem, och försäljningen i sig kan vara misstänkt.

 1. Be om en kopia av titeln. Informationen ska stämma överens med exakt den information som säljaren har gett dig.

 2. Om namnet inte stämmer, fråga säljaren om situationen. I vissa situationer är detta inte ett problem en säljare kan vara en släkting som inte har överfört titeln till säljaren, så be om att detta ska slutföras innan du slutför försäljningen.

 3. När du har berättelsen kör du en titelkontroll genom National Motor Vehicle Title Information System eller NMVTIS, som tillhandahålls via privata säljare.

En «bärgning» -titel markerar en bil som «totaliserats» av ett försäkringsbolag. Om detta är allt säljaren har, var försiktig.

Låt bilen inspekteras

Därefter ska fordonet inspekteras oberoende av varandra. Titta noga på texten i alla certifieringsdokument för att se vad som är certifierat. Om de till exempel bara har kontrollerat drivlinan och har gett den en garanti kan det finnas andra problem.

 1. Om säljaren hävdar att bilen är certifierad som begagnad, be dem ge kopior av dokumenten via e-post eller snigelpost. Dokumenten ska innehålla en garanti från inspektören, VIN och namnet på den återförsäljare som utförde inspektionen. Ring för att verifiera att detta har gjorts.

 2. Om det inte finns någon certifiering, se till att säljaren tar bilen till en återförsäljare, eller så kan du anlita en oberoende inspektör.

 3. Låt inspektören kontrollera VIN och skicka ett foto av det för att bekräfta att det är detsamma.

 4. Om bilen är nära dig, be att få den en visuell inspektion och en provkörning.

 5. Se om ditt köp faller under eBay’s Vehicle Protection Program, som skyddar dig om du slutar med en citron.

Bud och kör

Med allt detta gjort kan du starta köpprocessen.

 1. Om du ska bjuda på en bil, håll ett öga på det totala priset. Glöm inte att du måste ordna leverans eller upphämtning, skatter och eventuella statliga pappersavgifter, troligen lägga till hundratals eller till och med tusentals dollar till kostnaden, beroende på det slutliga priset.

 2. När du har gjort försäljningen online, kontakta säljaren och diskutera deras undertecknande över titeln och registrera bilen i ditt tillstånd. För att göra det enklare kan du kanske registrera din bil online. Det beror på kraven från din stat.

 3. Om du har fått finansiering för bilen måste du också ansluta säljaren till institutionen.

 4. Slutligen ordna en hämtning eller leverans och njut av din nya bil.