Saltar al contenido

De bästa ljudsökmotorerna

9 de agosto de 2021
151596382 56a9fad55f9b58b7d000567d

Ett ljudsökverktyg är det bästa sättet att hitta alla typer av ljudinnehåll, från korta klipp, ljudeffekter och intervjuer till hela låtar, ljudböcker och podcaster. Att använda en musik sökmotor eller något annat ljudsökverktyg är vanligtvis ganska enkelt: ange en sökterm eller bläddra i listan för ljudfiler. Alla sökmotorer fungerar inte på samma sätt. Till exempel är DuckDuckGo och Dogpile användbara för att hitta webbsidor och bilder, och även om Google kan användas för att hitta filer på webben finns det ingen särskild ljudsökare.

Bästa ljudsökmotorer

En ljudsökmotor låter dig söka efter ljud på webben, och de uppdateras alltid med ny information.

FindSounds

FindSounds söker på webben efter ljudeffekter, instrumentprover och andra ljud i en mängd olika format (t.ex. MP3, WAV, AIF). Du kan söka med hjälp av nyckelord eller söka efter ljudfiler efter kategori. Direktladdningslänkar till filerna tillhandahålls.

Ljudbrott

Skärmdump av Audioburst ljudsökresultat

Audioburst är extremt unikt eftersom det låter dig utföra en ljudsökning över miljoner minuter ljud från podcaster, TV och radiostationer. Om du letar efter ett snabbt sätt att söka efter senaste nyhetsinspelningar efter specifika nyckelord, är det här platsen att vara.

MP3juicer

MP3Juices webbplats

MP3Juices är en gratis sökmotor för MP3 -ljud. Det låter dig välja upp till sju källor för att köra en ljudsökning på: YouTube, SoundCloud, VK, Yandex, 4shared, PromoDj och Archive.org. Du kan ladda ner och strömma ljudet som den hittar.

Lyssna anteckningar

Skärmdump av webbplatsen Lyssna på ljudsökning

Listen Notes är en podcast -sökmotor. Skriv ett ord eller en fras för att utföra en ljudsökning i tiotals miljoner podcastavsnitt och intervjuer.

Andra ljudsökningsmetoder

Det finns massor av andra ljudsökverktyg som inte nödvändigtvis räknas som sökmotorer som de som anges ovan men ändå tjänar syftet att hjälpa dig hitta ljud i många former. Till exempel är vissa musiksökmotorer egentligen bara en samling ljudfiler, inte en metod för att söka på nätet efter musik.

Omvänd ljudsökning

 • Shazam: En mobilapp där du kan köra en ljudsökning med ljud istället för text. Med andra ord kan du mata appen ett ljud och få den att avgöra titeln och mer information som artisten och eventuellt texter, perfekt för när du behöver identifiera en okänd låt.
 • Picard: Plattformsoberoende musiktaggare som tillhandahåller en låtsökfunktion där musik kan identifieras av ljudet ensam, även utan metadata.

Specialiserade webbplatser för ljudsökning

 • The Free Information Society: Några hundra historiska ljud från 1900 -talet i MP3 -format.
 • NASA Audio: Sök ljud från NASA, både från deras samling av aktuella uppdrag och historiska rymdfärder. Ljud är indelat i kategorier som pip och bett, Framtidens ljud, Shuttle and Station och Discovery.
 • Internetarkivets ljudarkiv: Miljontals gratis ljudfiler finns tillgängliga här och uppdateras ofta. Inkluderar radioprogram, blandningar, podcaster, prover, ljudböcker, nyheter och mer.
 • History.com -tal: Lyssna på hundratals kända tal och andra ljudklipp som har skapat historia.
 • SermonAudio: Sök efter och strömma MP3 -predikningar.

Streaming av musiktjänster

 • Pandora: Ett av de mest populära sätten att söka efter gratis och betald musik. Hittar ljud relaterat till de titlar du söker efter, så att du kan skapa egna anpassade musikstationer.
 • iHeartRadio: Perfekt för att köra en bred ljudsökning för att hitta radiostationer i USA och Mexiko.

Ljudbok webbplatser

 • LearnOutLoud.com: Sök efter gratis ljudböcker, MP3 -nedladdningar, podcaster och mer.
 • Projekt Gutenberg ljudböcker: Hitta ljud i form av klassiska böcker.
 • Storynory: Original ljudfiler angående ljudböcker för barn.

Torrent -webbplatser är ett annat sätt att hitta ljudfiler online. Det är svårt att rekommendera dem eftersom det är alldeles för lätt att snubbla på upphovsrättsskyddade filer, men de är ett alternativ om du är intresserad.