Saltar al contenido

Amazon Prime Reading: Vad det är och hur det fungerar

18 de julio de 2021
primereading 5aa030d96edd650036eb289f

Prime Reading är en fördel som ingår i varje Amazon Prime-prenumeration som ger tillgång till gratis e-böcker. Till skillnad från Kindle Unlimited och Kindle Owner’s Lending Library kräver Prime Reading att du inte äger en Kindle. alla med en webbläsare kan använda Amazon Cloud Reader. Om du har ett Amazon Prime-medlemskap och installerar Kindle-appen på din telefon eller dator kan du använda Prime Reading.

 

Hur får du bästa läsning?

Det finns bara ett sätt att få Prime Reading, och det är ganska enkelt: registrera dig för Amazon Prime. Även om det började som ett sätt för Amazon-kunder att få gratis två dagars frakt på sina inköp, har Prime utvecklats till ett abonnemang med flera fördelar som inkluderar tillgång till filmer och TV-program, musik, släppdag leverans av nya videospel och Mer. Som de flesta andra Amazon Prime-fördelar ingår Prime Reading i varje prenumeration utan extra kostnad.

 

Vilka enheter fungerar med Prime Reading?

Prime Reading fungerar med både Kindle och Kindle Fire, och det fungerar också med Kindle-appen. Det betyder att du kan använda Prime Reading med vilken enhet som helst som har Kindle-appen installerad. Detta inkluderar Windows- och Apple-datorer, iOS-enheter som iPads och iPhones, Android-telefoner och surfplattor och andra. Det bästa sättet att se om din enhet kommer att fungera med Prime Reading är att söka i appen App Store efter appen Prime Reading. Om appen är tillgänglig och du kan installera och köra den på din enhet är du redo att använda Prime Reading.

 

Hur fungerar Prime Reading?

Prime Reading fungerar ungefär som ett online-bibliotek. Det låter dig kolla in ett begränsat antal böcker och tidskrifter som du kan läsa på din fritid. Om du checkar ut det maximala antalet artiklar måste du returnera minst en innan systemet låter dig kolla in ytterligare titlar. Det enklaste sättet att kolla in en bok från Prime Reading är att navigera till amazon.com/primereading, där du hittar alla böcker och tidskrifter som ingår i programmet när som helst. Samma urval av Prime Reading-titlar är också tillgängliga via Kindle, Kindle Fire och Kindle-appen. När du hittar en bok som du vill läsa på Prime Reading-webbplatsen eller Kindle-appen väljer du helt enkelt alternativet att låna boken gratis, ladda ner den till den enhet du väljer och läs den när du vill.

 

Vad får du med Prime Reading?

Prime Reading har ett samlat urval av över 1000 böcker och tidskrifter. Den har också dussintals titlar som inkluderar hörbar berättelse. Dessa titlar innehåller både en e-bok, som du kan läsa på din Kindle- eller Kindle-app, och berättelser som liknar en ljudbok. Även om urvalet av böcker och tidskrifter som ingår i Prime Reading är begränsat är det inte statiskt. Det betyder att det totala antalet tillgängliga titlar inte förändras mycket från månad till månad, men nya böcker läggs till regelbundet, medan andra roteras ur sortimentet.

 

Amazon Prime Reading vs. Kindle Unlimited och Kindle Owners ‘Lending Library

Amazon har tre olika program som låter dig låna e-böcker, vilket kan bli helt förvirrande. Förutom Amazon Prime Reading har de också Kindle Unlimited och Kindle Owners ‘Lending Library (KOLL). Den största skillnaden mellan Prime Reading och Kindle Owners Lending Library är att Prime Reading inte kräver en Kindle, och det som skiljer det från Kindle Unlimited är att det inte kräver ett extra abonnemang. Det finns också skillnader i antalet böcker som finns tillgängliga från varje tjänst, hur många böcker du kan kolla in och andra faktorer.

Prime Reading Kindle Unlimited KOLL
Vad är det? Ett eBook-bibliotek för alla Amazon-prenumeranter En separat prenumerationstjänst Ett eBook-bibliotek för Kindle-ägare
Vad ingår? Mer än 1000 böcker och tidskrifter Mer än 1,4 miljoner böcker, tidskrifter och ljudböcker Mer än 800 000 böcker
Antal böcker som checkats ut på en gång 10 10 1
Antal tillåtna böcker per månad Obegränsat Obegränsat 1
Kompatibla enheter Kindle, Kindle Fire, Windows PC, Mac, Android, iOS Kindle, Kindle Fire, Windows PC, Mac, Android, iOS Kindle, Kindle Fire, Fire Phone
Pris Ingår med Amazon Prime 9,99 USD per månad Ingår i Amazon Prime (kräver äganderätt till en Kindle-enhet)