Saltar al contenido

Är Amazon nere … Eller är det bara du?

5 de agosto de 2021
IsAmazonDown 2c0665c6b0db42e2ba578b9fe11bad92

Om Amazon -appen inte fungerar eller om du inte kan komma åt webbplatsen i en webbläsare kan det betyda att webbplatsen är nere eller att det kan vara ett problem med din dator, smartphone eller webbläsare. Dessutom kan det vara ett problem med ditt Amazon -konto. Så här räknar du ut om Amazon är nere bara för dig eller om Amazonas problem påverkar alla.

Instruktionerna i denna artikel gäller alla enheter som kan ansluta till Amazon.

Hur man berättar om Amazon är nere

Om du inte kan komma igenom på Amazon -webbplatsen är det första du vill göra att avgöra om andra också har problem.

 1. Sök efter ett Amazonavbrott med en tjänst som Down For Everyone or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now ?, or Outage.Report.

 2. Kontrollera Amazons Twitter -konto. Företaget skulle troligtvis twittra om utbredda problem. Hashtaggen #amazondown kan också ge några ledtrådar om vad som händer.

Vad ska jag göra om jag inte kan komma åt Amazon

Om metoderna ovan är tomma är problemet troligtvis på din sida. Det finns dock några saker du kan försöka få Amazon att fungera igen.

 1. Se till att du besöker den officiella Amazon -webbplatsen. Om du använder en mobil enhet, kontrollera att du har rätt app. Det finns fall där någon köper en URL som är nära ett välkänt företag eller utvecklar en app med ett mycket liknande namn.

  Ladda ner för:

 2. Kontrollera att du är online. Prova att besöka andra webbplatser. Om de inte fungerar heller, kontrollera Wi-Fi-signalen på din dator eller att Ethernet-kabeln är ansluten. Se till att trådlöst är på. Om det inte finns någon trådlös anslutning kan du försöka återställa din router.

 3. Om du använder en Android eller iPhone, se till att mobildata är aktiverad eller Wi-Fi påslagen (och en bra signal) och att flygplansläget är avstängt. På iPhone kan du stänga av flygplansläge via kontrollcentret. På Android kan du stänga av det här läget via snabbinställningar.

 4. Rensa cacheminnet. Du kan rensa cachen i alla större webbläsare på stationära och mobila enheter. Om du gör det kan du lösa prestandaproblem eftersom det tar bort sparad data från webbplatser du har besökt. Du kan också rensa cachen på Android och rensa din iPhone eller iPad cache.

 5. Ta bort din webbläsares cookies. Om det inte fungerar att rensa cacheminnet, rensa cookies, som är små filer som innehåller information om dig, till exempel annonspreferenser eller anpassningsinställningar.

 6. Skanna din dator efter skadlig kod. Många typer av skadlig kod kan påverka din webbläsarupplevelse. Du kan också ha ett virus på din Android -smartphone, och även om det är sällsynt kan iPhones vara sårbara för säkerhetsrisker.

 7. Starta om din dator eller mobila enhet. Om inget annat fungerar kan en omstart göra susen.