Saltar al contenido

Aviseringar får ett nytt utseende i Android 12

1 de abril de 2023
1. Android 12 Keyword Header.max 1000x1000 4811bae249574f1a99674caafbfa6b9e

Google ändrar hur aviseringar ser ut i liggande läge, men vissa människor kan vara missnöjda med justeringen när de installerar Android 12. Spotted av @Futur3Sn0w på Twitter kommer nu meddelanden i liggande läge att visas i mitten av skärmen istället för att ta upp hela bredden.

Även om vissa kan se denna visuella förändring som en förbättring, begränsar den antalet smarta svar du ser under inkommande meddelanden, enligt 9to5Google. Smart Reply-funktionen introducerades 2018 och använder artificiell intelligens för att föreslå svar baserat på dina senaste meddelanden. Om du trycker på en, skickas den automatiskt till den andra personen. Eftersom svaren genereras automatiskt av en AI kan de ofta vara generiska eller sakna rätt ton, men de kan spara tid om allt du vill skicka tillbaka är ett snabbt «tack!» eller «Vi ses snart!» Människor som litar på funktionen kanske inte uppskattar att få färre val när de tittar på aviseringar i liggande läge.

Android 12 beta aviseringsskärm

Förändringen kan också vara ett problem för personer som äger telefoner med mindre skärmar, eller alla som föredrar större text- och visningsytor av tillgänglighetsskäl. Android 12 är för närvarande i betaversion och det ryktas att det kommer till hösten. Den största nya funktionen är en fullständig visuell översyn som kallas Material You. Google lovar fler färger, fler animationer och många fler anpassningsalternativ. Det justerar också hur snabba inställningar ser ut, och väljer rektangulära ikoner istället för cirkulära. Precis som landskapsmeddelandena ändras är det visuellt mer tilltalande, men de större ikonerna betyder att det blir färre alternativ på skärmen samtidigt. Andra nya Android 12-funktioner inkluderar sekretessuppgraderingar, ett nytt enhandsläge, nya widgets och mycket mer.