Saltar al contenido

iOS 14 tömmer batterierna, experter säger att de kan hjälpa

2 de julio de 2023
GettyImages 1063621834 500b5af279a340dd9edf61e1dbc09a35

Viktiga takeaways

  • IPhones senaste iOS-uppdatering ger en bugg som tömmer batteritiden.
  • Apples officiella lösning innebär att du raderar din iPhone och Apple Watch.
  • Experter har tips om hur man minskar batteriförbrukningen, inklusive att stänga av vissa funktioner.

Apple har bekräftat att dess iOS 14-uppdatering minskar batteritiden för vissa användare, men experter säger att det finns saker du kan göra för att minska problemet. Ägare rapporterar ovanlig batteriförbrukning nyligen efter uppdatering till iOS 14 och watchOS 7. Den officiella lösningen för tillfället för detta problem innebär att du raderar din iPhone och Apple Watch, men vissa experter säger att du också kan vidta andra åtgärder för att minska din batteriförbrukning. «Den första orsaken till batteritömning som vi identifierade var tillägget av widgets till iOS 14-startskärmen», sa Colin Boyd, Outreach Coordinator för jämförelsesajten för mobiltelefoner UpPhone, i en e-postintervju. «Eftersom widgets är en så aktiv del av en iPhones funktioner kan de ta upp en betydande mängd ström varje dag.»

Wipeout Wipeout?

För att hitta dina iOS-widgets, navigera till startskärmen och svep åt vänster, säger Boyd. Du kommer till en sida med flera widgets som följer med iOS 14-uppdateringen. Om du upptäcker att du inte behöver någon av dessa widgetar, tryck och håll ned en som du inte behöver och tryck sedan på Redigera startskärmen när alternativet ges. Därifrån tar du bort alla widgetar du inte behöver genom att trycka på minusikonen (-) som visas i det övre vänstra hörnet av varje widget.

Ring ner forskningen

«Ett annat nytt tillägg till iOS 14 som använder onödigt mycket batteri är inställningen Research Sensor & Usage Data,» sa Boyd. «Den här funktionen skickar data om din iPhone-användning till tredje part för att hjälpa dem att sammanställa forskning om mobiltelefonanvändares privata information. Du är inte skyldig att tillåta den här funktionen att dela dina data, så vi rekommenderar att du stänger av den.» För att stoppa den här funktionen, öppna inställningartryck Integritetoch tryck på Undersök sensor- och användningsdata, sa Boyd. När du kommer till en ny sida, växla växeln märkt Sensor- och användningsdatainsamling till avstängt läge.

Smartphone laddas på bordet

Ett annat gammalt men bra batterisparande trick är att inaktivera Push Mail. «När den är inställd på Push, uppdateras din iPhones Mail-app ständigt i väntan på nya e-postmeddelanden att meddela användaren om,» sa Boyd. «Om du inte arbetar eller bor i en miljö som kräver att du får omedelbara meddelanden varje gång du får ett nytt e-postmeddelande, bör du inte behöva din Mail inställd på Push för att få en framgångsrik användarupplevelse.»

Hämta din egen post

Boyd föreslår att du ställer in din Mail för att hämta. Hämta låter dig bestämma hur ofta din Mail-app uppdateras, så den använder inte batteriet konstant för att hålla sig uppdaterad. För att justera den här funktionen, öppna inställningartryck Posttryck sedan på konton. Under kontontryck hämta ny data. På hämta ny data sida, växla mellan Skjuta på stäng av och välj sedan hur ofta du vill att din Mail-app ska uppdateras. När den är inställd på Push uppdateras din iPhones Mail-app ständigt i väntan på nya e-postmeddelanden att meddela användaren om. Problemet med den nya batteritömningen är verkligen störande för användare. Dave Pearson, grundare av Soundproofgeek, sa i en e-postintervju att detta «kan vara den värsta batteriförbrukningen på grund av en iOS-uppdatering hittills. «Nu måste jag ladda mer, vara mer medveten om hur jag använder min telefon, speciellt om jag måste lämna huset i ärenden. Friheten att använda min telefon utan rädsla [of a low] batteriet finns inte längre och det tar bort det roliga från min telefon.» Pearson sätter igång de klassiska batterisparande åtgärderna medan han väntar på en uppdatering från Apple för att åtgärda problemet. «Aktivera batterisparläge hela tiden, inte bara när ditt batteri är under 80 %», föreslog han. «Stäng av din Bluetooth och Wi-Fi när de inte används eftersom de också laddar ur batteriet. Minska din ljusstyrka manuellt och stäng av funktionen för automatisk ljusstyrka också.» iPhone-ägare har klagat på att batteriet laddas ur under många upprepningar av iOS de senaste åren. Problemet kan vara ännu värre eftersom iPhone 12 ryktas snart lanseras med mindre batterier än tidigare modeller. Analytiker förväntar sig att Apple snart kommer att lansera en mer permanent lösning på problemet med batteriladdningen. Kom ihåg dina ABC:er: alltid vara laddad tills dess.