Saltar al contenido

Pixel Update inkluderar säkerhetskontroll för att hjälpa i nödfall

20 de julio de 2023
safety 46a307a197544d8caca5cecce8dbc7e9

I dessa oroliga tider kan ett sätt att meddela nödkontakter om du inte checkar in rädda liv.

Google tillkännagav en ny uppdatering för sina Pixel-telefoner som inkluderar nya personliga säkerhetsfunktioner tillsammans med bättre batterihantering, ett sömnsystem vid sänggåendet och några Google Assistant-tillägg.

Säkerhetskontroll: Förutom att göra Googles app för personlig säkerhet tillgänglig på alla Pixel-enheter (och bilolycksdetektering tillgänglig på Pixel 3-enheter), låter en ny säkerhetskontrollfunktion ställa in en specifik varaktighet för en aktivitet, som att springa, vandra eller gå ensam. Om du inte svarar på en automatisk appincheckning efter den tidsperioden kommer appen att meddela de nödkontakter du anger. «I händelse av att du behöver omedelbar hjälp eller befinner dig i en farlig situation», skriver Googles Tok Tokuda, «meddelar nöddelning alla dina nödkontakter och delar din plats i realtid via Google Maps så att de kan skicka hjälp eller hitta dig.»

Bättre batteri: Den senaste uppdateringen innehåller även Adaptive Battery-förbättringar, för Pixel 2 och uppåt, för att hjälpa till att förutsäga när ditt batteri tar slut och minska bakgrundsaktiviteten när det märker det (som ett automatiskt iOS Low Power-läge).

Sovdags: Googles Clock-app låter dig nu somna till lugnande ljud och begränsa avbrott under din sömntid. Om du stannar uppe på telefonen kommer Google att låta dig veta vilka appar du spenderar tid vaken på, som en liten utskällning från mamma. Sunrise Alarm låter dig vakna på morgonen med en låt eller en gradvis ljusare skärm.

Spela in med din röst: Nu kan du starta, stoppa och söka röstinspelningar med Google Assistant. «Hey Google, börja spela in mitt möte» kommer att få det att hända, och du kan spara avskrifter direkt i Google Dokument.

Slutsats: Personlig säkerhet är superviktig, speciellt under dessa tider av protester och pandemier. Att ha dessa funktioner på Google Pixel-telefoner är förmodligen ett välkommet tillägg för oss alla.

Via: CNET

Läs mer om Google Pixel