Saltar al contenido

Chrome-resor kan räcka för att fresta dig bort från Safari

17 de julio de 2022
1475585SmallSamsungPClaptop 5a254892e504471d9db1137de60a2ba4

Viktiga takeaways

  • Google Journeys hjälper dig att dyka tillbaka till dina gamla sökningar.
  • Journeys fungerar bara i webbläsaren Chrome på skrivbordet.
  • Det kan räcka för att fresta dig tillbaka från DuckDuckGo eller Safari.

Googles resor är som en Google-sökning för dina Google-sökningar, och det ser riktigt, riktigt praktiskt ut. Att hitta saker på internet är ganska enkelt. Det som är svårt är att hitta den där webbsidan du visste att du läste förra veckan.

Du vet vad det handlade om, men oavsett hur mycket du försöker eller hur mycket tid du spenderar, kan du bara inte hitta det i din historik eller ens en vanlig sökning. Journeys är en ny funktion i Googles Chrome-skrivbordswebbläsare som fixar det. När du skriver in ett ord från en tidigare forskningssession frågar Journeys om du vill «återuppta din forskning» och tar dig tillbaka till där du slutade. «Jag tror att Chromes Journey-funktion är mer användbar än en sökhistorik eftersom den hjälper dig att hålla reda på var du har varit på webben och vad du har tittat på. En sökhistorik berättar bara vad du har sökt efter, men inte nödvändigtvis var på webben du hittade dessa resultat», sa försäljningschef Beau Pent till livetstrad via e-post.

Resa tillbaka i tiden

Journeys är en webbläsarfunktion, så ingenting sparas i din Google-kontohistorik, och så länge du har det aktiverat (du kan stänga av det) så är det automatiskt. Närhelst Journeys känner igen ett ord som du skriver i sökfältet erbjuder det sig att ta över. Den visar dig en lista över relevanta webbplatser som du redan har besökt. Webbplatser som du har spenderat mer tid på att interagera med hamnar på listan. En sökhistorik berättar bara vad du har sökt efter, men inte nödvändigtvis var på webben du hittade dessa resultat. «Till exempel, låt oss säga att du arbetar med ett projekt, och du behöver hitta en specifik artikel som du läste online för några veckor sedan.

Normalt skulle du behöva gå igenom din sökhistorik för att försöka hitta webbadressen. Men med Google Chromes Journey’s-funktion är allt du behöver göra att skriva in ett nyckelord från artikeln, så kommer Chrome att visa dig var det ursprungligen publicerades online, säger Quincy Smith, chef för SEO för lärplattformen Springboard, till livetstrad via e-post.

Chromes Killer-app

Om det fungerar bra kan det här vara den smartaste sökfunktionen Google har uppfunnit på ett tag. Och det borde fungera eftersom Google fortfarande är bäst på webbsökning i allmänhet. När allt kommer omkring, vilken bättre källa för dina sökresultat än webbplatser du redan har besökt och funnit användbara? Den här typen av innovation visar hur primitiva våra webbläsare fortfarande är. I grund och botten skiljer de sig inte så mycket från de första webbläsarna vi använde i början av webben.

Du kanske kan köra hela Photoshop-alternativ eller få bra lösenordsförslag i Safari eller Chrome, men i grundläggande termer har vi fortfarande samma dumma verktyg som hjälper oss att komma runt: sökning, historik och bokmärken. För närvarande utkämpas webbläsarkriget på slagfältet för säkerhet och integritet. Safari är mer privat och även säkrare. Chrome drivs av Google, vilket innebär att din privata data är rättvist, men den är också mer kapabel och mer kompatibel. Det är samma sak med sökmotorer. DuckDuckGo är en fristad för integritet, men dess resultat är fortfarande inte lika bra som Googles.

Någon som använder Google Sök på en bärbar dator.

Resor är en annan kategori av funktioner helt och hållet. Det gör Chrome mycket mer användbar än konkurrenterna eftersom det kräver något som för närvarande är en enorm smärta och gör det enkelt – precis som Google Search gjorde för att hitta bra webbplatser förr i tiden. Och eftersom Journeys körs i webbläsaren och inte som en del av ditt Google-konto, får vi möjligheten till integritet.

Du kan till exempel ta bort delar av din forskningshistorik eller radera enskilda webbplatser. Allt detta ger en övertygande funktion som kan vinna tillbaka människor från DuckDuckGo, eller fresta Mac-användare bort från Safari. Å andra sidan är detta en funktion som kan läggas till i vilken webbläsare som helst – även om ingen har Googles sökkotletter, vilket kan vara den avgörande faktorn. Förhoppningsvis är detta början på en ny typ av webbläsarkrig som fokuserar på att göra webben lättare att navigera och mindre frustrerande överlag. Låt oss hoppas att alla andra webbläsare kopierar Journeys så snart som möjligt.

Rättelse 5/5/22: Ändrade tillskrivningen av citatet i punkt 5 på begäran av den ursprungligen tillskrivna källan.