Saltar al contenido

Hur programvara kan hjälpa dig att undkomma Zoom-samtal

14 de diciembre de 2022
Hur programvara kan hjalpa dig att undkomma Zoom samtal

Viktiga takeaways

  • Ett nytt mjukvaruverktyg låter dig ta dig ur Zoom-möten genom att göra din närvaro outhärdlig.
  • Zoom Escaper låter dig låtsas att din videoanslutning är så dålig att du måste sluta samtalet.
  • Ny forskning visar att mer än 40 procent av distansarbetarna har upplevt Zoom-trötthet.

Zoomtröttheten blir värre och användare hittar sätt att fly de ändlösa videomötena. Ett nytt mjukvaruverktyg som heter Zoom Escaper låter dig låtsas att din videoanslutning är så dålig att du måste sluta samtalet. Mjukvaran, och andra liknande den, är en välsignelse för dem som har fått nog av att vara med i kameran. «Efter mer än ett år av att ha varit i en pandemi och möten ansikte mot ansikte är begränsade, börjar folk känna effekterna av Zoom-utbrändhet,» sa Kristen Fowler, en rekryterare på Clarke Caniff Strategic Search, i en e-postintervju . «Det kan vara utmattande att behöva oroa sig för vem som går igenom din bakgrund, skriker i bakgrunden eller om din kamera är rätt vinklad.»

Låt bebisarna gråta

Zoom Escaper låter dig välja mellan skällande hundar, byggljud, gråtande bebisar eller problem med din anslutning som hackigt ljud och oönskade ekon. För att använda verktyget laddar du bara ner mjukvara som heter VB-Audio som dirigerar ditt ljud genom Zoom Escaper-webbplatsen och ändrar sedan din ljudingång i Zoom från din mikrofon till VB-Audio. Du kan sedan ändra de olika ljudeffekterna. Ny forskning från mjukvarutranskriptionsföretaget otter.ai visar att mer än 40 procent av distansarbetarna har upplevt Zoom-trötthet. Detta har lett till negativ balans mellan arbete och privatliv, inklusive förlust av sömn och en känsla av instängdhet, sa Sam Liang, företagets medgrundare och VD i en e-postintervju. «Detta visar tydligt att vi behöver göra möten mer effektiva, att vi måste vara mer kloka på vem som behöver delta i dessa möten,» sa Liang. «Och vi måste hitta sätt att hålla kollegor informerade utan att dra alla till ständiga Zoom-samtal.» Efter mer än ett år av att ha varit i en pandemi och möten ansikte mot ansikte är begränsade, börjar folk känna effekterna av Zoom-utbrändhet. Liang framhöll sitt eget företags mjukvara som ett sätt att undkomma Zoom-möten. Han sa att programvaran kunde «översätta dessa röstkonversationer till text som senare kan användas som anteckningar eller för kollegor som antingen inte kunde vara på samtalet eller inte behövde vara där.» Liang tillade att deras forskning tyder på att mindre, kortare möten kan vara mycket mer effektiva.

Hur man kommer ur zoomen utan att ens försöka

Ibland behöver du ingen programvara för att avbryta Zoom. Fowler var nyligen med på en Zoom-presentation när hennes hund ständigt skällde mot en lastbil som stannade längs hennes gata. «På grund av att jag var på video kunde jag inte bara tysta mig själv och skrika att hon skulle sluta,» sa hon. «Jag skrev i chatten att jag hade problem med ljudet och behövde starta om programmet. Jag loggade snabbt ut, fick min hund avklarad med en godbit för att ockupera henne och gick med i mötet igen när freden återställdes.” Det kan vara ansträngande att behöva oroa sig för vem som går igenom din bakgrund, skriker i bakgrunden eller om din kamera är rätt vinklad. En annan mjukvarulösning för Zoom trötthet kan vara Voodle, som använder korta videor för arbetsmöten snarare än att bara låta folk prata fritt under sessioner. «Framtiden för arbetet kräver kort asynkron video,» sa Tim Porter, VD på Madrona Venture Group, som stödjer Voodle, i en e-postintervju. «Zoomtrötthet är en mycket verklig sak som dagens distansarbetare måste hantera, och Voodle hjälper till att mildra en del av bördan – och utbrändhet – som skapas genom att försöka tvinga in tidigare kontorslivsrytmer i oändliga timmar av videokonferenssamtal.»

Man som arbetar hemifrån på sin dator och klappar sin hund under lockdown

Det finns också Circles for Zoom, som visar deltagare i små cirklar på din skärm snarare än det stora zoomfönstret. «Det låter dig slappna av lite och fokusera på samtalets ämne och allt stödmaterial du hänvisar till på din dator,» sa Dave Schatz, medgrundare av Circles, i en e-postintervju. Men det bästa botemedlet mot Zoom-trötthet kanske är att inte komma på video alls, sa Schatz. «Gå en promenad och ta samtal på telefonen,» sa han. «Vi är alla fast i våra hem, och det är trevligt att komma ut och gå runt kvarteret och ta dina samtal på telefonen om video inte är absolut nödvändigt.»