Skip to content

Hur Google Workspace förbättrar ditt WFH-spel

18 de juni de 2021
andrew neel fkalryO4dUI unsplash d502372a76984698a13e4073ce1fcf5e

Viktiga takeaways

  • Google har presenterat nya funktioner för sin Workspace-programvara som är utformad för mobila arbetare.
  • Uppgraderingen innehåller verktyg för att kategorisera din fokustid i Google Kalender och chatt, förbättrade sätt att gå med i Google Meet och en version av dess kontorssvit.
  • Google slänger på ett sätt för att spåra hur mycket tid du spenderar på möten varje vecka.

Google Workspaces nya funktioner kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt när du inte är på kontoret, säger experter. Snygga förbättringar för Google Workspace inkluderar verktyg för att kategorisera din fokustid i Google Kalender och chatt, och förbättrade sätt att gå med i Google Meet. Översynen är avsedd att göra Workspace, en samling molnbearbetnings-, produktivitets- och samarbetsverktyg, bättre lämpade för fjärranställda. ”En av de viktigaste uppdateringarna av Google Workspace är” ett klick ”-tillgång till Googles möten via tredje parts hårdvara och appar,” Michael Alexis, VD för TeamBuilding, ett anställd-bindande företag som arbetar med företag inklusive Apple, Amazon, och Google, sa i en e-postintervju. ”Du kan till exempel ge åtkomst till ett klick till klienter som använder ett annat kalendersystem eller interna avdelningar som finns i ett annat system.”

Ställ in din tidszon

En ny nyckelfunktion i Workspace för mobila arbetare är möjligheten att ställa in dina statuser, till exempel utom kontor och arbetstid. Du kan skapa en händelse som heter ”Fokustid”, vilket begränsar aviseringarna du får. Du kan också ställa in din plats så att kollegor kanske vet när du är tillgänglig i din tidszon. Tjänster som Gmail och Chat känner till din status och plats och justerar aviseringar därefter. Att få alla dina meddelanden och produktivitetsappar på ett ställe kan hjälpa mobila arbetare.

”När du arbetar på distans är det viktigaste du behöver bra programvara för videosamtal, bra dokumentskrivningsprogram, kalender och presentationsprogram …” ”I genomsnitt använder företag för närvarande mellan 5-6 olika kommunikationer tekniker, och de integreras ofta inte med varandra, ”sa Peter Tsai, en teknisk expert på Spiceworks Ziff Davis, i en e-postintervju.” Vi kan använda Gmail för längre kommunikation, hoppa över till Slack för en grupptextchatt, men hoppa sedan över till Zoom för en videosamtal och använd sedan en separat telefoniprodukt helt och hållet. ”Google kastar på ett sätt för att spåra hur mycket tid du spenderar i möten varje vecka.” Time Insights ”-fördelningen kommer bara att vara tillgänglig för den enskilda användaren och inte din chef.

Samma möte, många skärmar

En annan cool och möjligen bekväm funktion är ”andra skärmupplevelser” för Google Meet. Detta låter människor logga in på ett möte från flera enheter, så att du kan dela skärmar utan att sessionen tar upp hela din bärbara dator. Du kan till exempel delta i en diskussion på din telefon, men ändå visa en presentation från din bärbara dator.

Appen Meet videosamtal får nya funktioner, inklusive omröstningar, Frågor och svar och live-bildtexter. Andra nya funktioner inkluderar en mobilplattevy så att du kan se fler människor samtidigt på mindre skärmar. Det finns också nu stöd på mobiler för delad skärm och bild-i-bild. De nya Workspace-funktionerna kommer utöver två nya kalenderuppdateringar för att hjälpa arbetarna att jonglera personliga och professionella åtaganden.

Med segmenterbar arbetstid kan användarna dela arbetstiden i flera segment hela dagen. Kalendern får också återkommande poster utanför kontoret för att hjälpa användare att kommunicera när de är utanför kontoret utan att skapa en ny post varje gång. ”När du arbetar på distans är det viktigaste du behöver vara en fantastisk programvara för videosamtal, bra programvara för dokumentskrivning, kalender och presentationsprogram, och Workspace har alla dessa saker”, sa teknikentusiasten Naman Bansal i ett e-postintervju.

Om du inte vill registrera dig med Google är ett av de bästa alternativen Zoho Office Suite, sa Reuben Yonatan, grundaren och VD för jämförelsesidan GetVoIP för videokonferenser, i en e-postintervju. ”Zoho erbjuder enhetlig kommunikation och samarbete på arbetsplatsen med appar som ordbehandlare, kalkylark, onlinemöten och ett socialt intranät”, tillade han. Bansal utropade Microsoft Office 365 och kallade det ”ett komplett alternativ från Microsoft.” Men Christian Newman, chef för Rise Digital, sa i en e-postintervju att Workspace slår Office eftersom det är moln-infödd, ”vilket betyder fjärravänliga funktioner som distribueras snabbare och integreras djupare med varandra.”