Saltar al contenido

Cyclemeter GPS-cykelapp för iPhone

9 de febrero de 2023
Woman with bicycle on road what to know about insurance coverage 58b61b293df78cdcd84de9e8

Cykelappen Cyclemeter GPS tar ett annat tillvägagångssätt för kartläggning, träning och dataloggning. Istället för att vara beroende av en molnbaserad tjänst för att göra det mesta av datalagring och analys, som de flesta appar gör, ger Cyclemeter dig allt du behöver direkt på din smartphone.

En genomtänkt design

Många cyklister bär sina telefoner på långa cykelturer. Cyclemeter sätter telefonens GPS-funktionalitet att fungera med en fullfjädrad cykeldator, kartskärm och träningslogg. Appen fungerar även med en Bluetooth-länkad trådlös pulsmätare. Den enda nackdelen med att använda en app som Cyclemeter istället för en dedikerad cykeldator på styret är bristen på realtidsfeedback. Vi rekommenderar inte att du monterar en smartphone på styret på grund av oro för vatten-, vibrations- och smutsskador. Vi har granskat ett antal andra fitness- och cykelappar, men vi kan lugnt säga att Cyclemeter är den mest omfattande och fullfjädrade som vi har stött på, åtminstone när det kommer till cykling. Vi uppskattar också utvecklarens tillvägagångssätt: Varför kräva att användaren ska ansluta till och använda ett webbläsarbaserat kart- och träningsloggverktyg när du kan lägga allt på din telefon?

Funktioner och testning på vägen

Cyclemeter ger dig många sätt att fånga och hantera dina data. Innan du använder appen bör du ange inställningsdata som ålder, vikt och kön. Dessa detaljer hjälper appen att avgöra exakt kaloriförbränningsstatistik. Du kan också ange olika cyklar och hur du vill att appen ska presentera sina kartor, ställa in röstmeddelanden och avgöra vad som visas på datagrafer. För att börja spåra en åktur, tryck på appens stoppursikon och du kommer att se en anpassningsbar skärm med ruttens namn, aktivitet och fält för åktid, hastighet, distans, medelhastighet, återstående mil (enligt en vald rutt) och snabbaste hastigheten. Denna display skulle också vara användbar som en källa för realtidsdata om telefonen är monterad på styret. En kartikon visar din pågående rutt. Den visar också din slutförda rutt när du är klar med en åktur eller tävling. Du kan välja gatu-, hybrid- eller satellitvyer. Historikikonen ger dig enkel tillgång till statistiken för tidigare åk. Under historikfliken kan du också komma åt ackumulerade träningsloggdata per dagar, veckor, månader och år. Historik ger dig också snabb åtkomst till ruttdatasammanfattningar.

Cyclemeter röstmeddelanden, sensorer och tillbehör

En funktion som skiljer Cyclemeter åt är ett engagemang för röstmeddelanden som ett nyckelverktyg för feedback för förare. Cyclemeters utvecklare, Abvio, säger att du kan övervaka dina framsteg med upp till 25 konfigurerbara meddelanden, inklusive avstånd, tid, hastighet, höjd och mer. Meddelanden kan höras med tids- eller avståndsintervall, eller på begäran med din hörlursfjärrkontroll. En annan fin touch är att Cyclemeter låter dig synkronisera åkuppdateringar i realtid till dina Twitter-, Facebook- eller e-postkonton. Du kan till och med ställa in appen så att den läser dina svar medan du rider eller tävlar. Cyclemeter låter dig också fritt importera och exportera GPS-filer i GPX- eller KML-format. Och du kan ladda ner träningsloggar till ett Excel-kalkylblad. Många cyklister gillar att träna eller tävla samtidigt som de håller koll på pulsen. Cyclemeter tillgodoser detta med en pulsvisning i realtid, pulsloggning och möjligheten att ställa in pulszoner med ljuduppmaningar. Cyclemeter fungerar med Blue HR trådlös pulsmätare från Wahoo Fitness och länkar via Bluetooth. Wahoo Fitness erbjuder också en Blue SC hastighets- och kadenssensor för att spåra och logga pedalkadens.