Saltar al contenido

Vad hände med Bitstrips?

29 de mayo de 2023
10150788 10152740435327222 2094647932 n 5aa84aa28023b90037a854d7

Bitstrips var ett medieföretag som tillät användare att skapa sina egna serier med hjälp av personliga, animerade avatarer. Företaget köptes upp av Snapchat sommaren 2016 och den ursprungliga serietjänsten Bitstrips stängdes inte långt efteråt. Bitstrips spin-off-app, Bitmoji, (grundad 2014, men också förvärvad av Snapchat) som är en liknande tjänst, är fortfarande populär idag och har integrerats som ett Snapchat-filter samt en fristående app som kan användas med andra typer av meddelandetjänster. Informationen nedan är nu inaktuell, men läs gärna igenom den för att få en förståelse för hur Bitstrips-appen fungerade när den var tillgänglig.

Vad var Bitstrips?

Bitstrips var en populär seriebyggarapp som folk använde för att skapa roliga tecknade serier och emoji av sig själva och berätta historier om sina liv genom personliga webbserier. Eftersom alla verktyg tillhandahölls för dig via appen, tillsammans med en rad scener att välja mellan, var det enkelt att skapa dina egna karaktärer och bygga din serie. Du kan ha din egen Bitstrips-serie byggd och publicerad på några minuter.

Ladda ner appen och logga in via Facebook

För att komma igång med Bitstrips behövde du ladda ner appen för iPhone eller Android (som nu inte är tillgängliga). Alternativt, om du inte hade en kompatibel mobil enhet, kan du använda den via dess Facebook-app. Att dela Bitstrips var en gång en populär trend på Facebook. Om du bestämde dig för att använda mobilapparna blev du ombedd att logga in via ditt Facebook-konto.

Designa din egen bitstrips-avatar

När du väl var inloggad bad Bitstrips dig att välja ditt kön och gav dig en grundläggande avatardesign till att börja med. Du kan sedan trycka på listikonen till vänster för att visa de fysiska funktionerna du kan anpassa. Det fanns massor av alternativ, så att du kunde ha kul med att få din avatar att se exakt ut som dig i tecknad form.

Nedladdningsskärm, Face Shape-skärm och startskärm för Bitstrips-appen på iOS

Lägga till vänner (AKA Co-Stars)

När du var klar med att skapa din avatar kunde du komma åt ditt hemflöde och en knapp märkt +Co-star högst upp för att se dina Facebook-vänner som använde Bitstrips för att lägga till vem du vill. Hemflödet innehöll några standardscener med din avatar, vilket uppmanade dig att dela dem eller lägga till en ny medspelare.

Att göra en Bitstrips-serie

Du kan trycka på pennikonen på den nedre menyn för att skapa dina egna serier som visar dig och dina vänners personligheter med de berättelser du gillar. Du kan sedan välja mellan tre format: statusserier, vänserier eller gratulationskort. När du väl valde en komisk stil fick du se olika scenalternativ för att passa specifika situationer. Om du till exempel gjorde en statusserie kan du välja en scen från kategorierna #Bra, #Dåligt, #Konstigt eller andra, beroende på vilken typ av berättelse du vill dela.

Redigera och dela din serie

När du har valt en scen kan du redigera den för att göra den ännu mer personlig. En grön redigeringsknapp i det övre högra hörnet av skärmen gjorde att du kunde redigera ansiktsuttrycket för dina avatarer. Du kan också trycka på standardtexten som visas under bilden för att ändra den och göra den till din egen. Och slutligen kan du dela din färdiga serie på Bitstrips och Facebook. Du kan avmarkera Facebook-alternativet under den blå dela-knappen om du hellre inte vill dela det på Facebook.

Gör en komisk skärm och dela skärm för Bitstrips-appen på iOS

Om du vill redigera din avatar kan du göra det när som helst genom att trycka på användarikonen i mitten av den nedre menyn, och du kan trycka på bokikonen för att titta på arkiverade serier som dina vänner tidigare delat. Nya anpassningsbara scener lades till varje dag i appen, så det var kul att fortsätta checka in efter nya komiska idéer och scener tillgängliga för att dela roliga historier med dina vänner.