Saltar al contenido

Hur fungerar Grubhub?

2 de mayo de 2023
grubhub home 5c04b6c246e0fb000136f7ac 71266075d9a640e8a744c0de84a6b2b0

Du kanske har hört talas om Grubhub, sett reklamfilmerna eller känner någon som använder det, men du kanske fortfarande inte är helt säker på exakt vad det är eller hur det fungerar. Oroa dig inte. Här är allt du behöver veta om Grubhub, inklusive hur du arbetar för företaget.

Vad är Grubhub?

Grubhub samarbetar med restauranger i ditt område för att erbjuda leverans för de som normalt inte levererar, samtidigt som de erbjuder ett bekvämt onlinebeställningssystem för de som gör det. Allt hanteras genom Grubhub, vilket ger kunderna flexibiliteten att logga in på ett ställe och beställa nästan vad som helst.

Hur fungerar Grubhub?

Även om Grubhub fungerar med så många olika restauranger är det lätt att använda och arbeta med. Beställ från restauranger och restauranger, eller stora kedjor som erbjuder onlinebeställning. Det är enkelt, strömlinjeformat och kommer inte att överbelasta dig med alternativ. Få tillgång till tjänsten via dess webbplats eller genom att använda mobilappen, som är tillgänglig för både iOS- och Android-smarttelefoner.

Hur man använder Grubhub

 1. För att komma igång med Grubhub, gå till Grubhub-webbplatsen och välj sedan Logga in i det övre högra hörnet av skärmen.

 2. En ny ruta dyker upp med fält för att ange din e-postadress och ditt lösenord. Nedanför dem ser du alternativen för att använda ditt Facebook- eller Google-konto för att logga in. Men om du föredrar att skapa ett nytt Grubhub-konto, välj Skapa ditt konto.

  Knappen Skapa ditt konto

 3. Rutan skiftar till en anmälningsblankett. Ange ditt namn, e-postadress och ett nytt lösenord för ditt konto. När allt ser rätt ut, välj Skapa ditt konto.

  Knappen Skapa ditt konto

 4. Gå tillbaka till startsidan och ange ditt postnummer i sökfältet och tryck sedan Hitta mat.

  Platssektionen i Grubhub-sökfältet

 5. När nästa sida har laddats visar Grubhub en lista över deltagande restauranger i ditt område som är öppna och levererar. Var och en innehåller en bild på mat, prisinformation och ett kundbetyg. Listan anger en ungefärlig leveranstid och avståndet restaurangen är från dig. Filtrera sökresultaten efter typen av mat längst upp i listan. Använd en serie ytterligare filter längst till vänster i fönstret som låter dig sortera efter funktion, betyg och leveranstid.

  Grubhub sökresultat

 6. När du hittar en restaurang du gillar väljer du den så kommer du till restaurangens sida där du kan se dess meny och kontextuell information.

 7. Titta igenom menyn. När du hittar något du vill ha, välj det för att lägga till det i din beställning. Allt du har lagt till visas på höger sida av skärmen. Vissa restauranger låter dig anpassa menyalternativen innan du lägger till dem – till exempel för pizza, där du kan lägga till pålägg. Lägg till så många saker du vill. Se upp för minsta beställningar, dock. Vissa restauranger kräver ett visst inköpsbelopp för att leverera.

  Grubhub menyalternativ

 8. När du har allt du vill, välj Fortsätt till utcheckningen längst ner i din beställning.

  Knappen Fortsätt till kassan

 9. Nästa skärm innehåller ett formulär för att fylla i din adressinformation. Det mesta kommer redan att vara befolkat sedan tidigare. Till höger ser du uppdelningen av din beställning med summan. Klicka på när du är klar Fortsätt till betalningssätt.

  Grubhub kassaadress

 10. Ange din betalningsinformation. Grubhub erbjuder flera alternativ för betalning, inklusive PayPal. Längst ner på sidan finns möjligheten att inkludera ett tips i din betalning eller att betala med kontanter. Efter att ha angett allt, slutför din beställning.

  Grubhub Checkout-betalning

 11. Om du angav ett telefonnummer kommer Grubhub att sms:a dig när din beställning tas emot med en beräknad leveranstid.

Hur man arbetar för Grubhub

Grubhubs leveransförare är oberoende entreprenörer som arbetar för och betalas av Grubhub. För att arbeta för Grubhub behöver du bara fylla i en Grubhub-ansökan. De kommer att se över din ansökan, göra en bakgrundskontroll och se om du passar bra. Om du blir godkänd får du tillgång till deras app för att hämta beställningar i realtid när de anländer.