Saltar al contenido

En hopfällbar iPhone? Vi är intresserade

21 de junio de 2021
ScreenShot2021 04 02at11.53.43AM 8c5114f7a3cf4b0884e3d16a5814c20d

Viktiga takeaways

  • Apple arbetar med en ny hopfällbar iPhone enligt läckor.
  • Den hopfällbara iPhone ryktas ha en clamshell-design som påminner om äldre flip-telefoner som Motorola Razr.
  • Om det är sant kan Apple ha en mycket tilltalande enhet som erbjuder funktionerna hos en iPhone i en enhet som är lättare att bära.

Med iPhone som fortfarande toppar försäljningstabellerna kan en hopfällbar iPhone vara det som behövs för att göra flip-telefoner mer tilltalande. Läckor och rykten om Apples arbete med en hopfällbar iPhone har dykt upp i flera månader nu. Den senaste informationen från den välkända insidern Jon Prosser verkar tyda på att Apple inte bara har bestämt sig för en clamshell-design som påminner om gamla flip-telefoner, utan att företaget också överväger flera «roliga» färger. I så fall kan Apple göra enheten mer tilltalande för vanliga användare, i motsats till att gå för ett dyrare premiumalternativ som vissa konkurrenter. «Företag som Samsung, Motorola och Huawei arbetar redan med vikbara mönster», sa Waqar Ahmed, en marknadsföringsexpert på Appstirr, till Lifewire i ett e-postmeddelande. «De största fördelarna med att använda [a] clamshell design är att det förbättrar skärmskyddet i fickan, och gör telefonen mindre när den lagras. »

Att vända eller inte vända

Det verkar förmodligen lite dumt att se smartphones som iPhone och Samsung Galaxy förvandlas till den klassiska stilen med gamla flip-telefoner, men fördelarna finns för dem som vill dra nytta av dem. Flip-telefonstil ger dig inte bara en mindre enhet när den är i fickan, men det betyder också att du inte behöver ge upp någon av den större skärmens kapacitet bara för att kunna lagra den bättre. Telefoner som iPhone SE och iPhone 12 mini erbjuder mindre varianter av iPhone, men de innehåller också mindre skärmstorlekar. Om du inte är den typen som vill ge upp din skärmfastighet bara för att ha en mindre enhet, kan en vikbar telefon vara ett annat alternativ.

Framgången med telefoner som Samsung Galaxy Z Flip har också visat att människor fortfarande är intresserade av dessa typer av enheter. I mars 2020 – strax efter att Z Flip lanserades – fick enheten nästan en halv miljon försäljning. Även om det kanske inte verkar så mycket jämfört med de 350 000 enheterna som Galaxy S20-serien sålde under de första två veckorna, är Z Flips siffror värda att notera för en ny stil som går sönder från den vanliga marknaden.

Hitta överklagande

En annan faktor att tänka på när man diskuterar den hopfällbara iPhone är den övergripande överklagandet av Apples enheter inom smartphone-användarbasen. Medan Samsungs Z Flip kanske inte har sett samma mängd försäljning som Galaxy-linjen, är antalet personer som köper Apple-enheter mycket större. «Framgången med telefoner som Samsung Galaxy Z Flip har också visat att människor fortfarande är intresserade av denna typ av enheter.»

Överklagandet för mindre iPhones finns också där, vilket är uppenbart tack vare att iPhone SE ställer sitt krav som den näst bästsäljande smarttelefonen 2020. iPhone 12 mini kom också på listan och kom in som en av de 10 mest sålda årets enheter. Ja, det är sant att många tycker om större telefoner, men det betyder inte att de mindre enheterna har uteslutits helt. Inte ännu, åtminstone. Du måste också ta hänsyn till att många företag äntligen har börjat avveckla stöd för 3G, vilket har drivit användare att uppgradera till smartphones som de kanske inte har köpt tidigare. Detta är också ett annat område där en clamshell-design kan vara tilltalande för många, eftersom den passar de mönster de är vana vid, samtidigt som den ger möjligheterna med nyare teknik.

iPhone flip telefon koncept

Apple är inte främmande för att prova nya saker, varför dessa läckor och rykten inte är så överraskande. Grupper som ConceptsiPhone och LetsGoDigital har redan börjat sätta ihop återgivningar av hur en hopfällbar iPhone kan se ut. Om den slutliga designen är något liknande de kan enheten vädja till ett stort antal användare som vill bryta sig loss från den traditionella smartphone-designen. Naturligtvis är en hopfällbar iPhone nog många år borta, enligt Prosser, och det finns alltid en chans att telefonen avbryts innan den kommer till butikshyllor.