Saltar al contenido

Google kunde återuppfinna Android med Pixel 6

30 de junio de 2021
pixel 6 pro front back 2 f98307283fe34e7396ed3cac892eefb0

Viktiga takeaways

  • Läckage och rykten kring Google Pixel 6 kan peka på en fullständig modernisering av enheten och den första riktiga flaggskeppsnivå som vi någonsin har sett från Google.
  • En ny utåtriktad design som har en horisontell kamerafält på baksidan av telefonen kan vara en viktig del för att göra Pixel 6 att sticka ut.
  • Om läckorna och rykten visar sig vara sanna och Pixel 6 inkluderar Google Whitechapel, kan vi titta på en grundläggande förändring i hur Google närmar sig smartphones.

Google Pixel kan vara den betydande uppdateringen som Pixel-sortimentet har behövt, och äntligen låta Googles telefoner stå upp mot de större, biffigare flaggskeppsenheter som Samsung och andra erbjuder. Medan Googles första push in i smarttelefonvärlden började som ett försök att ge bra programvara och prestanda till ett mer överkomligt pris, har Pixel-serien gått bort från det i sina primära enheter. Nu kostar de ofta samma som (eller till och med mer än) andra budgetvänliga enheter som erbjuder bättre pappersspecifikationer och hårdvarualternativ. Med rykten om Googles Whitechapel-chip som virvlar och läckor som pekar på en fullständig redesign av telefonens yttre kropp kan vi äntligen få en riktig flaggskeppsutmanare från Google. Den största frågan kommer att vara om företaget kan dra ut det utan att ta ut flaggskeppspriser. «Trots att de försökte skilja sig åt på mjukvarusidan av saker, har Google Pixel-enheter varit några av de mest ökända för att helt enkelt vara svarta rektanglar med skärmar på.»

Topprestation

En av de mest spännande sakerna med Google Pixel 6 är möjligheten att Google äntligen kommer att lansera en smartphone med ett internt tillverkat kiselchip, i samma riktning som Apples Bionic A-serie eller till och med M1-chipet. Om Google kan skapa ett chip internt som är lika kraftfullt som de ledande alternativen från företag som Qualcomm och MediaTek, kan det ge det en betydande fördel i förhållande till konkurrenterna. Dessutom kan ett chip designat internt, bara för sin telefon, göra det möjligt för företaget att skapa olika sätt för sin telefon och programvara för att dra nytta av chipsetets kraft. Det kan också sänka kostnaderna totalt sett, eftersom chipet inte skulle köpas från en tredje part, vilket ger Google mer utrymme att arbeta med den prestanda det erbjuder. Naturligtvis är ingenting officiellt ännu, men det finns hopp om att ett meddelande snart kommer att kasta lite ljus på Pixel 6 och framtiden för Whitechapel-chipsets.

Rudderless No More

Trots att de försökte skilja sig från mjukvarusidan har Google Pixel-enheter varit några av de mest ökända för att de helt enkelt är svarta rektanglar med skärmar på. Utöver den enkla designen har Pixel-telefonerna de senaste åren blivit allt svårare att skilja mellan varandra, vilket gör det svårt för konsumenterna att räkna ut vilka som bäst passar deras behov. Det kan dock ändras snart, som återges från Jon Prosser, en välkänd läckare, har gett oss en glimt av en helt ny design för Pixel 6 som äntligen kan göra att den sticker ut från tidigare Pixel-enheter.

Prosser debuterade den nya designen med hjälp av renderingar skapade av @RendersByIan i en YouTube-video, där han visar en horisontell kamerabump som ligger tvärs över telefonens baksida. Den bakre panelens fingeravtrycksläsare som länge har varit en häftklammer på Pixel-telefonerna kommer enligt uppgift nu att ersättas av en fingeravtrycksskanner som inte visas, liknande de som ses på andra Android-telefoner. Precis som Pixel 4a 5G och Pixel 5 kommer Pixel 6 att inkludera en cirkelskuren kamera i mitten av en nästan ramlös skärm som når från kant till kant på enheten, säger Prosser.

Han rapporterar också att Pixel 6 kommer att innehålla två telefonmodeller (som är standard för Pixel-enheter), men istället för det vanliga XL-märket kommer Google att gå med Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Inga specifikationer är kända ännu, men även en förändring av telefonens övergripande design kan leda till några positiva drag i framtiden. Vi får veta mer så snart Google släpper ett officiellt meddelande (men vem vet när det blir). Om rykten och läckorna vi har sett utspelar sig för att vara sanna kan vi se en fullständig uppdatering av Pixel-sortimentet och ett steg bort från de mer budgetvänliga enheterna som vi har sett tidigare. Som jag, ärligt talat, inte tycker är helt dåligt, så länge Google fortsätter att erbjuda det billigare alternativet för dem som vill ha det.