Saltar al contenido

Groupon: Vad det är och hur det fungerar

18 de julio de 2021

Groupon är en tjänst som kan spara pengar genom användning av virtuella kuponger. Precis som en fysisk kupongbok kan du använda Groupon för att få upp till 70% rabatt på alla möjliga saker, från mat och detaljhandel till resor och tjänster. När du använder Groupon kan du se lokala erbjudanden och erbjudanden från vilken plats du än söker. Du kan använda Groupon på en dator och från en telefon eller surfplatta.

Illustration av tre personer som tittar på en smartphone med regnbågar som kommer ut ur den och många "Groupon $$$" -kuponger som flyter runt bilden

Hur får man Groupon

Registrera dig för Groupon via deras hemsida på Groupon.com. Groupon finns också på mobila enheter. Du kan hämta Groupon för iOS eller ta Groupon Android-appen. Använd din e-postadress för att registrera dig för Groupon eller logga in med ditt Facebook- eller Google-konto för att påskynda registreringsprocessen. Om du planerar att använda Groupon på din telefon och dator, logga in på båda med samma konto. Om du till exempel loggar in på Groupon med Facebook på din telefon, gör samma sak på din dator för att komma åt samma konto.

Skärmdump av Groupons inloggningssida

Vad du kan göra med Groupon

Många typer av kuponger finns tillgängliga med Groupon och kuponger är lätta att hitta på webbplatsen och i appen. Kuponger är indelade i kategorier som elektronik, leksaker, underhållning, mode, husdjurstillbehör och mer, samt av företag som Amazon, Hotels.com, Target, Vistaprint, Nike, American Eagle, Walmart och Shutterfly. Gå till valfri kategori för att se vilka kuponger som är tillgängliga för den kategoritypen eller från det företaget.

Skärmdump av kuponger på Groupon

Om du är nära en butik där Groupon kan hjälpa dig att spara pengar, meddelar appen dig om affären så att du kan få en virtuell kupong innan du gör köpet. Om du använder en dator kan Groupon leda dig till företagets kuponsida där du kan skriva ut kuponger för att ta med dig till butiken. Ett annat sätt att hitta lokala erbjudanden från din telefon är att bläddra i Groupon-appen från den lokala delen. På det här sättet är de enda kuponger du ser för erbjudanden nära dig. Du kan filtrera resultaten efter avstånd från din plats och pris. Groupon har också en sida om dagen som uppdateras var 24: e timme med nya erbjudanden i begränsad tid. Utöver de dagliga erbjudandenen erbjuder flygerbjudanden besparingar på resekostnader när du bokar via Groupon. Du kan köpa dessa erbjudanden direkt från Groupon från din telefon eller dator.

Skärmdump av Groupon Deals of the Day

Andra funktioner du får med Groupon inkluderar:

 • E-postvarningar meddelar dig om nya kuponger från dina favoritbutiker.
 • Groupon Bucks på kvalificerade inköp för att få fler rabatter i framtiden.
 • Saker att göra för att hitta händelser nära dig som är billigare med Groupon och filtrera resultaten efter kategori (som nattliv, biljetter och evenemang, sport och utomhus och barnaktiviteter) eller efter pris eller plats.
 • Groupon erbjudanden på en interaktiv karta som visar erbjudanden som visas i din stad för ett lättare att se val.
 • Lägg till föremål i din önskelista för att senare bestämma om du ska köpa dessa föremål.
 • Marknadsför ditt företag på Groupon med Groupon Merchant.
 • Tjäna pengar tillbaka på dina favoritrestauranger med Groupon +.
 • Ibland finns det ytterligare 20% rabatt på webbplatsen där du kan hitta fler rabatter. Dessa erbjudanden är vanligtvis begränsade till några få lokala erbjudanden och är endast giltiga säsongsmässigt.
 • Groupon presentbutik är ett enkelt sätt att hitta speciellt prissatta gåvor för män, kvinnor, barn och spädbarn.
 • Presentkort för användning på Groupon.
 • Bli en Groupon-partner för att tjäna pengar genom att marknadsföra erbjudanden.
 • En 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för varor som köps via Groupon.
 • Studenter får 25% rabatt på lokala erbjudanden i sex månader och sedan 15% rabatt så länge de är studenter.

Groupons köpoptioner

När du använder en kupongkod på Groupon finns det inget köp du måste göra via Groupons webbplats eftersom allt du gör är att kopiera kupongkoden och använda den på webbplatsen i fråga. Men om du köper något via Groupon finns det flera sätt att betala. Om du använder Groupon via iPhone-appen finns det tre sätt att betala: med betalkort eller kreditkort, PayPal eller Apple Pay. Men med vissa tjänster du köper via Groupon är det enda alternativet du har Apple Pay. Android-användare kan betala med PayPal eller ett kort.

Hur gynnar Groupon erbjudanden?

Eftersom Groupon är en mellanhandstjänst som marknadsför restauranger och butiker, i gengäld från företaget de marknadsför, tjänar de en provision varje gång de framgångsrikt hänvisar en kund.

Varför är Groupon så populär?

Groupon är populärt av två skäl. För det första är Groupon-användare moderna konsumenter som älskar att spendera pengar. De älskar särskilt att köpa när de får rabatt eller en upplevd affär. Groupon fungerar eftersom det ger frestande val för sin motiverade konsumentgrupp. För det andra kan Groupon lätt bli viral, och dess dagliga rabatter sprids snabbt via e-post. Groupon-prenumeranter gillar att vidarebefordra dagliga erbjudanden till sina vänner, och i en värld av sociala medier och online-personliga förslag har ett e-postförslag inflytande. Groupon-prenumeranter får $ 10 incitament att hänvisa vänner, så det är vettigt för användare att vara motiverade att sprida budskapet om Groupon och uppmuntra människor att dra nytta av erbjudandena.

Finns det en fångst med Groupon?

Den enda fångsten är Groupon-rabatternas tidsbegränsade karaktär. Med vissa erbjudanden, när en affär tillkännages och publiceras på webbplatsen, är den relevant i 24 till 72 timmar, varefter rabatten inte längre är tillgänglig.

Skärmdump av Groupon-avtalet slutar snart

Kuponger är å andra sidan vanligtvis giltiga i sex till tolv månader efter att du köpte, så det är ingen brådska att lösa in kupongen samma dag. Kuponger upphör emellertid någon gång, så de kuponger du ser på Groupon kommer inte att finnas där för alltid. Som alla former av försäljning vill leverantören göra det angeläget för kunden att köpa, så när du ser en Groupon-affär som intresserar dig, hoppa på den inom ett par dagar.