Saltar al contenido

Hur appar kan minska Doomscrolling

1 de julio de 2021
GettyImages 153405991 34e105dea0084909ac5877179cae987c

Viktiga takeaways

  • Ett växande antal appar kan hjälpa dig att övervaka och minska tiden du läser dåliga nyheter.
  • En ny app som heter Opal använder ett virtuellt privat nätverk för att koppla bort dina appar från internet.
  • En expert säger att att läsa för mycket dåliga nyheter kan ha mentala och fysiska konsekvenser.
Spenderar du för mycket tid på att dömma rullar genom deprimerande rubriker? Det finns ett växande antal appar att hjälpa till. En ny app som heter Opal kopplar bort dina appar från internet för att spara dig från dåliga surfvanor. Andra appar är tillgängliga för att begränsa din tid på internet eller distrahera dig. Experter säger att överbläddring i nyheterna kan vara svårt för ditt sinne och kropp. ”Att läsa” hemska ”nyheter är stressande, säger Allison Chase, en psykolog med Pathlight Mood and Anxiety Center, som specialiserat sig på effekterna av sociala medier på mental hälsa, via e-post. «När en person upplever akut stress aktiverar den kroppens kamp eller flygrespons och släpper ut hormoner som adrenalin, noradrenalin och kortisol. Den kortsiktiga effekten är en ökning av hjärtfrekvensen, snabb andning, muskelspänning, långsam matsmältning och övergripande förbereda kroppen för att vidta åtgärder. »

Ett urval av alternativ

Opal tar en hård linje med användare som spenderar för mycket tid på internet. IOS-appen använder ett virtuellt privat nätverk för att övervaka användningen. När du har startat en session på Opal kan du öppna en app, men du kan inte uppdatera ditt nyhetsflöde. Om du verkligen behöver använda en app kan du mata in appen varför du vill göra det och hur mycket tid du behöver. Opal tillåter användare att stänga av olika kategorier av appar som sociala medier, meddelanden och arbete. Det låter dig också blockera hundratals webbplatser för nyheter, vuxna och spel. «Doomscrolling bryter ner alla dina försvar, vilket gör att du är benägen för ensamhet, demotivation, ångest och depression.» En rad andra appar är också tillgängliga för att stänga av stressiga nyheter. Dr Brian Wind, klinisk chef för missbruksbehandling JourneyPure, rekommenderar apparna AppDetox, FamiSafe, Freedom och Moment. «Frihet är ett bra alternativ eftersom det låter dig synkronisera dina regler över alla dina länkade enheter, och du kan gruppera appar för att blockera under dagen», sa Wind i en e-postintervju. «AppDetox låter dig också ställa in en viss tid att spendera på varje app per dag. Den har också funktionen att bara låta dig använda vissa appar när du rör dig enligt vad telefonen bestämmer.» Apple och Google erbjuder inbyggda sätt att övervaka hur lång tid du spenderar på att bläddra i smartphones. Med Apples skärmtid kan du övervaka din internetanvändning och ställa in gränser. Googles Android-operativsystem har en liknande funktion. Att sätta gränser för din internetkonsumtion är viktigt, sa Chase. «Historiskt sett fanns det traditionella nyhetssändningar som var tidsbegränsade», tillade hon. «Nu finns det ett oändligt stort antal nyheter tillgängliga när som helst, var som helst. Det är upp till oss att fastställa dessa gränser på egen hand, vilket kan vara särskilt svårt under en pandemi och karantän, när det ofta verkar som om det inte finns mycket annat att göra än sitt hemma och bläddra. »

För mycket nyheter är dåliga

För att ta reda på om du bara håller dig informerad eller skadar dig själv för mycket nyhetsförbrukning rekommenderar Chase att du ställer dig själv följande frågor: «Vad stämmer vi in ​​på och hur svarar vi på informationen? Hur får det oss att känna oss? Uppför vi oss annorlunda på dagar där vi vaknar och rullar i sängen? Sov vi annorlunda på nätter när vi rullar före sängen? Har det resulterat i någon äkta eller meningsfull koppling till människor i ditt liv? »

Kvinnadans och lyssnande musik på morgonen i hennes kök.

Simon Elkjær, marknadsföringschef för avXperten, sa i en e-postintervju att han har spenderat för mycket tid på att läsa dystra rubriker sedan koronaviruspandemin började. «Doomscrolling bryter ner alla dina försvar, vilket gör att du är benägen för ensamhet, demotivation, ångest och depression,» sa han. Men Elkjær sa att han inte behöver en speciell app för att skära ner på sin internettid. «När jag känner att jag blir konsumerad av för mycket negativa nyheter loggar jag ut från allt annat och använder musikappar som Spotify för att lyssna på lugnande podcasts när jag tränar eller till lugnande låtar när jag går och lägger mig», sa han. Jag är lika skyldig som vem som helst om dömskrollning. Det kommer att ta mer än Spotify för att få mig ur nyhetsbullern.