Saltar al contenido

Hur Apples återöppningsplaner kommer att påverka arbetstagare

4 de julio de 2021
GettyImages 1255448535 e7e925eaeaef4c02a16af3714d888c2c

Viktiga takeaways

  • En Bloomberg-rapport antyder att Apple åter öppnar slutna butiker till hösten, vilket vissa tror är att kompensera för den nya iPhone-utgåvan.
  • Vissa anställda ser teknikjättens försök att öppna igen som en vinstdriven strävan, i motsats till ett mänskligt centrerat tillvägagångssätt.
  • Apples plats högst upp i teknikhierarkin ger den cachet att skapa ett prejudikat för att återuppta etiskt.

Apple Inc: s plan att återuppta Apple Stores med två slutare gör att tusentals anställda tänker om sina karantänplaner samtidigt som de ger ett exempel för större, samhällsbaserade återförsäljare. För att skapa en omstrukturering av företagens återöppningsmetoder, kommer Apples plats i kulturlandskapet sannolikt att påverka hur andra arbetsgivare väljer att möta sina kunders krav i en post-COVID-era. Anställda planerar också sätt att hantera allmänheten under dessa förhållanden. En del kände att de var tvungna att lämna företaget av rädsla för att få det mycket smittsamma viruset efter att planerna om att återupptas cementerades i ett öppet brev som publicerades i maj. ”Jag fick bara gå; Jag kunde inte stå ut med det, säger tidigare Apple Store-anställd Nicole Turner. «Jag är runt mina äldre familjemedlemmar ganska regelbundet och min sexåriga systerdotter … det var bara inte något jag kunde riskera.»

Pandemiska planer

I mars omplacerade Apple tusentals detaljhandlare till hemarbete med online-support och försäljning, men Turner lämnades utanför ekvationen och bestämde sig för att lämna sin plats i Texas. Nu när anställda måste återvända till fysiska butiker, känner hon att hon fattade rätt beslut. «Vi ska vara marsvin, antar jag.» Enligt Bloomberg rapport berättar den multinationella teknikjätten anställda i mer än 120 stängda butiker lämpliga sätt att öppna igen i höst. Apple Stores förväntas fortsätta att följa lokala riktlinjer och krav på social distansering, liksom nya företagsstandarder som involverar temperaturkontroller, obligatorisk maskbärning och endast skydd av möten. Butiker kan vara öppna i slutet av augusti.

Det är inte över än

Rikstäckande kan spikar i COVID-19-fall ha sett en kraftig nedgång, men plågan av det nya viruset förblir en konstant i det amerikanska livet, vilket orsakar att vissa universitet och grundskolor stänger sina dörrar på grund av infektionshänsyn vid för tidiga återöppningar. Andra butiker har varit i drift i begränsad kapacitet. Ann Skeet, Senior Director of Leadership Ethics vid Santa Clara University Markkula Center for Applied Ethics, föreslår att Silicon Valley tekniska älskling gör några ändringar för att möta medarbetarnas behov. Apple bör inte bara försöka omforma Apple Store-affärsmodellen utan också reformera företagens kompensationspaket för detaljhandelsarbetare.

«Om du ber folk att ta en risk genom att komma in på kontoret, måste det finnas en utjämnande kraft där vi erkänner att du tar den risken antingen genom förbättrade förmåner, lön eller förmåner», sa hon under en telefonintervju. . ”(Deltidsanställda) brukar inte få hälso- och sjukvård eftersom de inte arbetar tillräckligt med timmar, men det kan vara just nu att se över dessa politiska positioner … Apple har 2 biljoner dollar i marknadsvärde, så de kan vara generösa just nu . ”

Marknadspress

Dessa återöppningsplaner kommer på klackarna med nya gadgetreleaser som är inställda senare i höst. Under ett intäktssamtal i juli bekräftade Apples finansdirektör Luca Maestri släppandet av den mycket ryktade iPhone 12 i oktober, i motsats till den traditionella nedgången i september. Eftersom hösten är företagets mest trafikerade säsong, ses återupptagsstrategin av vissa kritiker som ett försök att ignorera säkerhetsproblem för monetär vinst. «Apple har 2 biljoner dollar i marknadsvärde, så de kan vara generösa just nu.» Turner tycker att detta är ett tecken på problemet med företagsstrukturen – vinst framför allt. Den tidigare arbetstagaren tycker att ”högre företag” inte värdesätter detaljhandelsanställda som ger kärnan i vinsten som om de var klientinriktade anställda. , säger hon, de ses som verktyg för att öka vinstmarginalerna för trillion dollarföretaget. ”De kommer inte ens tillbaka till jobbet och de tycker att det är bra att sitta i sina fina hem i Kalifornien, men vill att vi ska gå tillbaka och vara ansikte mot ansikte med människor «, säger Turner.» Vi ska vara marsvin, antar jag. »

Apples personal ställer hälsofrågor för personer som går in i Apple Store i Perths CBD

Apples företagsstruktur är ett bevis på att chefer inte har modellerat planer som de vill att anställda på lägre nivå ska följa, enligt Turner; andra tycker dock att det är mycket mer komplicerat. Skeet föreslår att läsning av situationen i bästa fall är naiv, men förståelig. Företagspositioner hanterar anställda och kan till stor del hanteras från hemmakontor, medan tekniskt baserade kundtjänstjobb kräver en viss fysisk tillgänglighet. I slutändan tror Skeet att inget företag är bättre lämpat för att möta detta ögonblick än det Cupertino-baserade konglomeratet. Företagets historia av att vara en innovatör gör att det är distinkt beläget för att utmärka sig under trycket från COVID-19. “Apple är känt för sin designkapacitet”, säger Skeet, “så jag brukar tro att om det finns ett företag som kan ta reda på hur man gör det här bra och utforma en process som gör både kunder och anställda lugna och mildrar riskerna … Jag tror att Apple kan göra det. ”