Saltar al contenido

Hur Apples «Hitta min» snart kan bli mer bekväm

19 de junio de 2023
Apple find my network now offers new third party finding experiences macbookpro ipadpro iphone12pro 040721 big.jpg.large cb447511e1284349bb98d54885726a86

Viktiga takeaways

  • Apple har äntligen öppnat tredjepartstestning för «Find My», dess inbyggda app för att hitta telefoner och vänner.
  • När tillverkarna har antagit certifieringar för att använda «Hitta mitt» kan användare spåra fler av sina enheter och föremål via appen.
  • Genom att använda «Hitta min» kan du spåra dina föremål, samtidigt som du skyddar din integritetsdata från tredjepartsföretag.

Apple öppnar äntligen tester för föremål från tredje part i sin «Hitta mitt»-app, och går ett steg närmare att låta dig hitta dina icke-Apple-enheter genom tjänsten. Experter säger att den slutliga produkten kommer att vara bekvämare än att använda andra appar, samtidigt som den erbjuder mer säkerhet för dina personuppgifter. Apple tillkännagav ursprungligen att de skulle börja erbjuda support till tredjepartsenheter med sin «Find My» lokaliseringsapp under WDCC 2020 i juni 2020. Företaget har nu rullat ut certifieringssystemet, vilket gör att produkttillverkare kan börja testa och så småningom lägga till sina enheter och spårare till appen. Även om många av dessa objekt redan erbjuder sina egna applikationer, säger experter att möjligheten att använda «Hitta min» inte bara kommer att vara bekvämare för användare med flera objekt, utan kommer också att hjälpa tredje part från att ha tillgång till din plats och andra privata data – något Apple har arbetat för att begränsa i flera år nu. «Att öppna upp «Find My»-nätverket för att använda av tredjepartstillverkare av enheter och tillbehör utökar användbarheten av «Find My»-appen,» sa Chris Hauk, en integritetsexpert på Pixel Privacy, till Lifewire i ett e-postmeddelande. «Medan ‘Hitta min’ kräver att användarna äventyrar lite av sin integritet (tjänsten kan användas för att hitta andra Apple-enhetsanvändare i din familj, som iPhones, Macs och vissa tillbehör), finns risken att privata data exponeras till andra partier är låg.»

Att skära bort fettet

Oavsett om du använder din telefon i timmar i sträck eller bara kontrollerar den några gånger om dagen, är chansen att du har behövt ladda ner ytterligare appar för att få ut det mesta av dina enheter mycket stor. Genom att utöka stödet för appen «Hitta mitt» kan Apple hjälpa till att minska antalet appar du behöver installera på din enhet. Apple säljer inte dina personliga data som andra teknikjättar som tjänar miljarder på att exponera dina online- och verkliga aktiviteter. Denna push för ett mer bekvämt och enhetligt tillvägagångssätt fick Apple till att börja med att kombinera apparna «Hitta min iPhone» och «Hitta mina vänner» i den nuvarande iterationen av «Hitta min.» Att lägga till stöd för tredjepartsenheter är helt enkelt utvecklingen av den sammanslutningen. För tillfället tillåter Apple endast Made for iPhone (MFi)-licenstagare att testa sin hårdvara på «Find My»-nätverket, men den poolen av produkter kan alltid expandera i framtiden. Detta drag kommer inte bara att spara utrymme på din enhet, utan kan också hjälpa dig att bättre skydda din integritetsdata.

Inga fler offer

Medan de flesta användare kommer att märka hur mycket bekvämare det är att spåra föremål som är certifierade i appen, finns det åtminstone en annan fördel värd att utforska: Sekretess. Apple ligger för närvarande i framkant i kampen för användarnas integritet, men företaget har fått en smäll från andra företag. Tile lämnade in ett klagomål till den europeiska konkurrenskommissionären och hävdade att Apple överskrider och är konkurrensbegränsande med hur de nu hanterar platsdatabehörigheter. Men integritetsexperter tycker fortfarande att Apple gör bra framsteg. Närhelst du ger en applikation åtkomst till din data på din telefon öppnar du i princip upp dig för att bli spårad och få den informationen såld till annonsörer och andra företag.

En kartnål som sticker in på en plats på en karta som visas på en smartphone.

Om du använder något som en objektlokaliserare kan all platsdata som spåras av appen användas mot dig. Platserna du besöker, föremålen du köper … det är all information som många applikationer samlar in och skickar till apputvecklarna. Den informationen kan sedan säljas till annonsörer, vilket är hur många applikationer som får tillbaka sina driftskostnader. Tack och lov har Apples hårda satsning på integritet i iOS 14 hjälpt till att dämpa många av de farhågor som användare kan ha om hur deras data samlas in och lagras. Till exempel kommer iOS 14.5 att ge stramare regler för användarspårning, och att öppna appen «Hitta mitt» för tredjepartssupport verkar vara ett hållbart nästa steg för Apple för tillfället. «Apple säljer inte din personliga data som andra teknikjättar som tjänar miljarder på att exponera dina online- och verkliga aktiviteter,» sa Hauk. «Precis som det har gjort tidigare kommer Apple att begränsa hur personlig platsdata används av appar och tjänster kopplade till nya «Hitta mitt»-kompatibla enheter och tillbehör.»