Saltar al contenido

Hur digital handskrift kan ersätta ditt tangentbord

15 de julio de 2021
GettyImages 635967708 30eb67bf9ff84839911db921f08db7d2

Viktiga takeaways

  • En flod av nya produkter för att ta elektroniska anteckningar slår ut på marknaden.
  • En ny studie hävdar att handstil är bättre för hjärnan än att skriva.
  • Ett exempel på de handskriftscentrerade surfplattorna är reMarkable 2, som har en E Ink-skärm.

En växande våg av anteckningsplattor och handskriftsappar kommer till undsättning för användare som är trötta på att använda sina datorer på samma gamla sätt under coronaviruspandemin. Tangentbordsalternativen anländer när en ny studie hävdar att handstil är bättre för hjärnan än att skriva. Apple lade nyligen till Scribble med sin release av iOS 14, en funktion som använder handskriftsigenkänning för att skriva in text på iPads. Samtidigt har ett gäng surfplattor nyligen släppts som fokuserar på handskrift, såsom det elektroniska pappersbaserade reMarkable 2. «Handskrift har traditionellt haft ett antal fördelar jämfört med att skriva,» sa teknisk analytiker Ross Rubin från Reticle Research i en e-postintervju. . «Det är något de flesta lärs ut tidigare, så det har en lägre inlärningskurva och är därför mer tillgängligt, och pennor tar mindre plats än fysiska tangentbord.» Men, påpekar Rubin, digital anteckning «tillåter textinmatning på ett naturligt sätt, men kan sedan ge fördelarna med skriven text som sökbarhet.»

Hjärnfördelar?

Det kan finnas mentala fördelar med att använda en virtuell penna och papper istället för att skriva. Ett nytt papper hävdar att handskrift och teckning använder hjärnan mycket mer än ett tangentbord. Professor Audrey van der Meer vid Norska universitetet för vetenskap och teknik, en av studiens författare, föreslår att nationella riktlinjer bör införas för att säkerställa att barn får minst ett minimum av handskriftsträning. «Handstil har traditionellt haft ett antal fördelar jämfört med att skriva.» «Användningen av penna och papper ger hjärnan fler» krokar «att hänga dina minnen på», sa hon i ett pressmeddelande. «Att skriva för hand skapar mycket mer aktivitet i hjärnans sensormotoriska delar. Många sinnen aktiveras genom att trycka på pennan på papper, se bokstäverna du skriver och höra ljudet du gör medan du skriver. Dessa sensoriska upplevelser skapar kontakt mellan olika delar av hjärnan och öppnar hjärnan för lärande. Vi lär oss båda bättre och kommer ihåg bättre. » Vissa användare av digitala anteckningsenheter försöker ta ett blygsamt steg från traditionell datoranvändning. Coronaviruspandemin har fått miljontals människor att arbeta hemifrån och dömma att rulla genom rubrikerna, medan en ökad tid på tangentbord har gjort att många har ont.

En silver / svart digitaliserad penna på ett stativ

Jesse Spencer-Davenport, marknadsdirektör för teknikföretaget BIS, har länge omvandlat till digital handskrift. Går till och med så långt som att bädda in en digitaliseringspennan i en traditionell penna. «Jag tycker att när jag träffar någon verkar handskrivning av mina anteckningar mycket mindre påträngande än en bärbar dator eller till och med en surfplatta som kräver två händer för att hantera», sa hon i en e-postintervju. «Dessutom kan jag skriva symboler och noteringar som utlöser minnen och berikar min anteckning.» När Rex Freiberger, VD för Gadget Review, bestämde sig för att gå in i digital handskrift vände han sig bara till den enhet han redan hade. «Jag använder faktiskt bara en iPad med en Apple-licenserad penna och jag tycker att den är perfekt för mina behov», sa han i en e-postintervju. «Jag föredrar att skriva anteckningar som jag tar ner under möten eftersom det definitivt hjälper mig att komma ihåg bättre. Att skriva på surfplattan ger mig fortfarande den känsliga känslan som hjälper till att låsa i minnet.»

Massor av sätt att skriva digitalt

För dem som vill hoppa på den digitala vagnen finns det dussintals alternativ. En av de senaste aktörerna på marknaden är $ 399 reMarkable 2, en E-bläckbaserad surfplatta avsedd för anteckningar. Den andra generationen av surfplattan ger en ny design, förbättrade specifikationer och en förbättrad penna. Jag fick en chans att hantera reMarkable 2 och slogs av dess snygga design och lättlästa 10,3-tums skärm. Installationen var enkel och jag kunde börja skriva ner anteckningar inom några minuter. Det kändes fjäderljus i mina händer och jag slutade skriva ner idéer som jag kanske inte hade brytt mig om att öppna min bärbara dator för.

Andra elektroniska papperstavlor inkluderar $ 549 BOOX Note3 som också har en 10,3-tums E-bläckskärm. Tillverkaren hävdar att den har en «skrivkänsla mellan penna och papper och bländningsfri syn», även om alla E Ink-skärmar har mindre bländning än en traditionell datorskärm och förbättrad batteritid över bärbara datorer och de flesta andra surfplattor. Det kanske inte finns något behov av att köpa en helt ny gadget. För de miljoner iPad-ägarna där ute finns det appar som omvandlar handskrift till text. Eller på iPad-modeller som stöds kan du använda Apple Pencil och iOS 14’s Scribble för att skriva in text. «Jag använder faktiskt bara en iPad med en Apple-licenserad penna och jag tycker att den är perfekt för mina behov.»

Smartpens och Paper Notebooks

För dem som söker ett anteckningsalternativ som är mindre påträngande än en surfplatta, finns det $ 109 Livescribe Symphony smartpen, som registrerar och lagrar vad du skriver på papper när du skriver det. Ett annat alternativ är Rocketbook (priserna varierar), en raderbar pappersanteckningsbok som kan fungera med en medföljande app som tar ett foto på sidan. Det finns också Boogie Board LCD-serien av surfplattor och «dess senaste versioner kan fungera med en penna som heter Carbon Copy ($ 159) som överför en kopia av vad du skriver till en smartphone-app när du skriver den», säger Rubin.

Inte alla är övertygade om att digitala pennor är bättre än en gammaldags bläckpenna. Christine Wang, grundare av The Ski Girl, säger att hon alltid börjar sin dag med att skriva en tidskrift eller poesi. «Ur en rent kreativ synvinkel skulle jag säga att handskrift verkligen är bättre än att skriva», sa hon i en e-postintervju. ”Jag tror inte att jag kommer att bli av med min dagliga handstil när som helst snart.” Och jag skulle inte föreslå att andra författare gör det heller. Men om du snabbt vill översätta enkla saker som en att göra-lista, idéer eller andra typer av anteckningar till ett digitalt format, är det ett fantastiskt sätt att göra det. «Det finns många alternativ för tangentbordsförfattare. Men om inget av dessa högteknologiska gizmos passar din budget, det finns alltid en bra gammal penna och papper.