Saltar al contenido

Hur du avbryter ett utskriftsjobb och rensar skrivarkön

18 de julio de 2021
desk writing hand man working table 1382746 pxhere.com d9cebfe1ffec449ab2190cf56265a32f

Oavsett vilken skrivare du använder kommer du sannolikt att stöta på situationer där du måste avbryta ett utskriftsjobb. Du kanske skickade fel dokument, eller så tar ett utskriftsjobb för lång tid och blockerar andra dokument i utskriftskön. Oavsett orsaken till din felaktiga utskriftssituation finns det några enkla sätt att avbryta ett utskriftsjobb och rensa skrivarkön och skrivarspolen. Instruktionerna i den här artikeln gäller skrivare som används med Windows 10-datorer.

Avbryta ett utskriftsjobb

Det finns några olika sätt att avbryta ett utskriftsjobb: via knappar eller inställningar på själva skrivaren, från en applikationsdialogruta, från Windows-inställningar, genom Windows Aktivitetsfält eller från Windows Kontrollpanel. Om allt annat misslyckas kan det lösa problemet att återställa utskriftskylaren.

Avbryt ett utskriftsjobb via skrivaren

Även om mobila till allt-i-ett-skrivare skiljer sig åt beroende på tillverkare och modell, har de alla liknande funktioner som kan hjälpa till att stoppa ett utskriftsjobb:

 • Avbryt, Återställ eller Stopp-knapparna: De flesta skrivare har Avbryt, Återställ eller Stopp knappen på själva skrivaren. Det kan ta en kombination av dessa knappar för att stoppa ett utskriftsjobb eller rensa utskriftskön. Se din skrivartillverkares webbplats eller manual för mer information.
 • Ta bort pappersfacket: Försena ett utskriftsjobb genom att ta bort pappersfacket. Detta ger dig mer tid att avbryta eller rensa utskriftsjobbet utan att slösa papper.
 • Stäng av skrivaren: Ibland rensar du utskriftsjobbet om du stänger av skrivaren och sedan slår på den igen. Detta är dock inte alltid fallet.

Det är värt ett försök att stänga av skrivaren, koppla ur strömmen i några sekunder så att skrivaren återställs helt och sätt sedan i den igen och sätt på den igen.

Avbryt ett utskriftsjobb genom en ansökan

Under utskriften kommer de flesta applikationer att kort visa en dialogruta som erbjuder ett annulleringsalternativ. Det här är det snabbaste sättet att avbryta ett utskriftsjobb, men du måste vara snabb att fånga det och välja Avbryt.

Skriva ut en Adobe PDF med förloppsindikatorn.

Så här rensar du utskriftskön genom Windows-inställningar

Det är snabbt och effektivt att gå in i Windows-inställningar och avbryta ett utskriftsjobb och rensa utskriftskön, om det behövs. Du kan också komma åt skrivarkön via skrivarikonen i Aktivitetsfältet.

 1. Välj Windows ikonen och välj sedan redskap ikonen för att öppna Windows-inställningar.

  Windows inställningsikon

 2. Välj Enheter.

  1626622802 856 Hur du avbryter ett utskriftsjobb och rensar skrivarkon Enheter» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-28″ >

 3. Välj på vänster sida Skrivare och skannrar.

  Windows-skrivare och -skannrar

 4. Välj den skrivare som du vill avbryta utskriftsjobbet på.

  Välja en skrivare i Windows 10-dialogrutan för skrivarinställningar.

 5. Välj Öppen kö.

  Öppen kö

 6. Utskriftskön ska öppnas med alla utskriftsjobb för den valda skrivaren. Välj dokumentet och välj sedan Dokumentera > Avbryt.

  Avbryter ett utskriftsjobb från skrivarkön

  Du kan också högerklicka på utskriftsjobbet och välja Avbryt. Välj för att avbryta alla utskriftsjobb Skrivare > Avbryt alla dokument.

 7. Välj Ja. Ditt utskriftsjobb har nu avbrutits.

  Bekräftar avbrytande av utskrift

Hur man rensar utskriftskön via kontrollpanelen

Även om det inte är särskilt synligt i Windows 10, är ​​kontrollpanelen fortfarande tillgänglig för felsökning och andra uppgifter, inklusive att rensa utskriftsjobbet.

 1. Välj i Windows Aktivitetsfält Sök eller Cortana längst ned till vänster på skärmen. I sökrutan anger du Kontrollpanel och välj det.

  Windows kontrollpanel i sökmenyn

 2. Välj Enheter och skrivare.

  Enheter och skrivare

 3. Du bör se alla dina externa enheter och skrivare. Välj den skrivare som du vill rensa utskriftsjobbet för.

  En skrivare är markerad i kontrollpanelen Enheter och skrivare.

 4. Välj från menyn under sökvägen Se vad som skrivs ut. Du kan också högerklicka på skrivaren och sedan välja Se vad som skrivs ut. Ett tredje sätt att komma åt detta alternativ är att dubbelklicka på skrivaren eller högerklicka och välja Öppna i ett nytt fönsteroch välj sedan Se vad som skrivs ut.

 5. Avbryt utskriftsjobbet.

Hur fixar du ett fast utskriftsjobb

Kanske behöver du inte stoppa ett utskriftsjobb utan snarare rensa ett som inte fungerar ordentligt. Det finns ytterligare steg för att återfå kontrollen över din skrivare.

 1. Gå till Aktivitetsfältet och högerklicka på skrivare ikon.

  Skrivarikon i aktivitetsfältet

 2. Välj Öppna alla aktiva skrivare.

  Öppna alla aktiva skrivare

 3. Markera dokumenten / dokumenten.

 4. Välj Dokumentera för att hitta några felsökningsutskriftsalternativ: Pausa, återuppta och starta om. Välj för att tillfälligt stoppa utskriften på ett fast jobb så att andra utskriftsjobb kan skrivas ut Paus. Välj sedan när de andra utskriftsjobben är färdiga Återuppta. Alternativt väljer du Skrivare > Pausa utskriften.

  Dokumentalternativmeny i skrivarkön

 5. Välj Omstart för att återuppta utskriften och förhoppningsvis rensa upp eventuella fel så att utskriften kan slutföras.

Hur du återställer utskriftsspolen

Om allt annat misslyckas med att få ett fast utskriftsjobb att skriva ut, försök att rensa Print Spooler. Print Spooler kommunicerar ditt utskriftskommando till skrivaren och det kan ibland fastna.

 1. Välj Sök eller Cortana längst ned till vänster på skrivbordet. Stiga på services.msc och välj Tjänster.

  Tjänster i sökmenyn

 2. Bläddra ner och välj Utskriftshanterare.

  Skriv ut spooler i tjänster

 3. Välj till vänster Sluta. Alternativt högerklicka Utskriftshanterare och välj Sluta.

  Stoppa utskriftskylaren

 4. Du bör se en dialogruta som bekräftar att tjänsten stoppas.

  Bekräftar utskriftsspolstopp

 5. Välj nu Starta om tjänsten. Alternativt högerklicka Utskriftshanterareoch välj sedan Omstart.

  Startar om utskriftsspolen

  Du kan också högerklicka på Print Spooler och sedan välja Egenskaper för att hitta ytterligare stopp- och omstartkontroller.

 6. Du bör se en dialogruta om att starta om Print Spooler-tjänsten.

  Dialog för servicekontroll

 7. Du har nu återställt din skrivarspooler.