Saltar al contenido

Varför polisen tränar i virtuell verklighet

18 de noviembre de 2022
Varfor polisen tranar i virtuell verklighet

Viktiga takeaways

  • Polisavdelningar vänder sig till virtuell verklighet för att lära poliser hur man handskas med psykiskt sjuka misstänkta.
  • Polisavdelningar kommer under ökad granskning för hur de hanterar psykiskt sjuka människor på grund av den senaste tidens högprofilerade skottincidenter.
  • Alla poliser i Denver kommer att behöva slutföra virtuell verklighetsutbildning från och med nästa år som är avsedd att lära ut «empati».

Skjutsimulatorer har länge använts för att lära poliser när de ska avfyra sina vapen. Nu använder polisavdelningar virtuell verklighet för att försöka lära poliser när de ska hölstra sina vapen och använda empati när de hanterar psykiskt sjuka människor. Alla poliser i Denver kommer att behöva slutföra virtuell verklighetsutbildning från och med nästa år, inklusive lära sig hur man hanterar misstänkta som lider av psykisk ohälsa. Flytten kommer i takt med att polisavdelningar runt om i landet kommer under ökad granskning för hur de hanterar psykiskt sjuka människor. VR kan vara en del av lösningen, säger experter. «Polisen har använt VR-teknik för att öva på hur man hanterar oväntade situationer, användning av kraftträning och skjutvapenträning», sa Elizabeth L. Jeglic, professor i psykologi vid John Jay College of Criminal Justice, i en e-postintervju. «Även om det ännu inte har gjorts mycket forskning, tyder preliminära indikationer på att det har tagits emot väl, att officerare upplever större närvaro än när de använder skärm- och tangentbordsträningsmetoder, och att prestandan förbättras på uppgifterna med upprepade sessioner.»

Empati genom VR

Denver Police Department sa att de skulle använda virtuell verklighet för att utbilda poliser för att hantera bland annat schizofreni, autism och självmordstankar. «Anledningen till att vi eftersträvar det är empati i sig är något vi alla borde leta efter,» sa Denverpolischefen Paul Pazen till Denver Post. «Vi vill se världen med andra ögon så att vi bättre kan förstå de problem eller problem som människor har att göra med. Jag tror att det betyder mycket.» Det är bättre att lära ut färdigheter för att erkänna och validera en persons erfarenhet och känslor. Personer med obehandlad psykisk sjukdom löper 16 gånger större risk att dödas under ett polismöte än andra civila som kontaktas eller stoppas av brottsbekämpande myndigheter, enligt en studie från Treatment Advocacy Center. Och även om de totalt är färre än en av 50 amerikanska vuxna, är individer med obehandlad allvarlig psykisk sjukdom inblandade i minst en av fyra – och så många som hälften – av alla dödliga polisskjutningar, rapporterar studien. På grund av denna prevalens kan minska möten mellan polis och människor med psykiatriska sjukdomar vara den bästa strategin för att minska dödliga polisskjutningar i USA, avslutar författarna.

Taktisk polisutbildning.  Man med anti-chock kläder

Polisavdelningar runt om i landet söker nya sätt att hantera psykiskt sjuka misstänkta och åskådare efter att ha kritiserats för incidenter som slutade med skottlossning. Ett sådant fall var polisens skjutning av Walter Wallace Jr. i Philadelphia efter att hans familj ringde 911 för att be om hjälp under en psykisk kris. Förra månaden tillkännagav New Yorks borgmästare Bill de Blasio ett nytt pilotprogram som skulle avsluta stadens rutinmässiga polisinsatser vid nödsituationer för mental hälsa. Istället kommer hälso- och sjukvårdspersonal att svara på personer med misstänkta psykiska hälsokriser. «Vårt övergripande mål är att förhindra att dessa kriser inträffar, men när de gör det vill vi ge bättre och mer medkännande stöd,» sa New Yorks första dam Chirlane McCray. «Det är därför vi har utbildat tiotusentals NYPD-officerare i krisintervention, vilket hjälper dem att bättre känna igen tecken på känslomässig ångest och hur man kan trappa ner spända situationer. Med dessa mentalvårdsteam kommer vi att testa modellen där vi avlastar poliser från dessa. ansvar, som de i många fall aldrig borde ha blivit ombedda att axla.»

Träffar tasers, nu empatiträning

Axon Enterprises, som också tillverkar kroppskameror och tasers, levererar programvaran till Denver Police. Enligt företagets webbplats omfattar dess utbildningar en rad scenarier, vilket ger poliser möjlighet att svara med större självförtroende för individer som kan vara i kris. Men kan empati läras ut genom elektronik? En av Axons konkurrenter säger att det scenariot är långsökt. «Empati är ett abstrakt begrepp och i verkligheten en konstruktion eftersom det finns saker som andra aldrig kommer att kunna förstå eller relatera till som vissa har levt,» Lon Bartel, chef för läroplanen på VirTra, som tillhandahåller VR-simuleringsträning till polisavdelningar , sa i en e-postintervju. «Det är bättre att lära ut färdigheter för att erkänna och validera en persons erfarenhet och känslor.» Ju mer utbildning, vad gäller frekvens, längd och innehåll, desto bättre förberedd kommer en officer att vara. Flera studier har undersökt om virtuell verklighet kan lära ut empati, främst bland vårdpersonal, sa Jeglic. «Även om det finns något lovande, har den begränsade forskningen hittills haft blandade resultat,» tillade hon. «Studier har funnit att virtuell verklighetsträning kan öka perspektivtagandet och engagemanget med kunder/individer.» Och vissa poliser som har gått på trottoaren tvivlar på att VR kan ersätta verkliga erfarenheter. «Det verkar för mig att empati är bäst att uppleva person-till-person,» sa Richard M. Morris, en pensionerad polisergeant utbildad i krisingripande, i en e-postintervju. «Med alla Zoom-möten som äger rum på grund av pandemin, blir människor mer känsliga för video, men det är inte samma sak.»

Att hantera tvetydighet

Virtual reality-träning är idealiskt för att lära polisen hur man hanterar tvetydiga situationer, säger vissa branschinsiders. Utvecklingsbyrån VR Friends With Holograms byggde till exempel mjukvara för att lära barnskyddsarbetare hur man utvärderar en familjesituation «när inget är skuret», sa företagets grundare, Cortney Harding, i en e-postintervju. Harding förklarade att programvaran fungerade så bra att delstaten Indiana började använda den för träning förra året. Under de första sex månaderna såg staten en minskning med 31 % av handläggarnas omsättning. Polisen har i decennier använt simulatorer utan virtuell verklighet, så kallade skjutvapenträningssimulatorer. De använder mjukvara och virtuella mål som projiceras på skärmar och lär poliser när de ska använda dödligt våld. Men sådana simulatorer, som ny virtuell verklighetsträning, har sina begränsningar, säger experter.

Poliser vid Sanford Police Department går in i en virtuell byggnad samtidigt

«Det finns faktiskt det här konceptet i polislitteraturen som vi refererar till som «allt kan hända på gatorna», sa Maria Haberfeld, chef för NYPD Police Studies Program vid John Jay College of Criminal Justice, i en e-postintervju. som standard kan alla typer av träning, inklusive VR-träning, bara förbereda dig för så mycket, en procentandel av scenarierna som faktiskt händer där ute. Ju mer utbildning, i termer av frekvens, längd och innehåll, desto bättre förberedd kommer en polis att vara.» Det pågår en ny undersökning av polisväsendet i det här landet. All utbildning som kan förhindra en tragedi som den som hände Walter Wallace Jr. i Philadelphia kan bara vara en bra sak.