Saltar al contenido

Hur man använder en bärbar dator som bildskärm

19 de junio de 2021
how to use a laptop as a monitor 5072964 16 090139e5fb354100ab4c1f08c8fe76cb

Vad du ska veta

 • Använd Miracast på Windows 10: inställningar > Systemet > Projicerar till den här datorn och anpassa därifrån.
 • Har du inte två datorer med Win10? Gå med tredjepartsprogramvara som Spacedesk eller prova Googles gratis Chrome Remote Desktop-tjänst.

Den här artikeln förklarar hur man använder Miracast, programvara från tredje part eller en fjärrskrivbordslösning för att lägga till en bärbar dator som en andra bildskärm till ditt system.

Hur man lägger till en bärbar dator som en skärm med Miracast

Windows 10-system har en funktion som heter Miracast som låter dig projicera din nuvarande dators skärm till en annan dator. Det enda kravet är att båda datorerna kör en tillräckligt modern version av Windows 10 som innehåller Miracast. Om du kan använda det här alternativet för att använda din bärbara dator som bildskärm är det den enklaste metoden.

 1. Börja på den bärbara datorn som du vill använda som bildskärm. Välj Start-menyn, skriv inställningaroch välj inställningar app.

 2. Välj i Inställningar Systemet.

 3. Välj på skärmen Projicerar till den här datorn från vänster meny.

 4. På nästa skärm väljer du den första rullgardinsmenyn som Finns överallt. Ställ in den andra rullgardinsmenyn till Varje gång en anslutning begärs. Ställ in den tredje rullgardinsmenyn till Aldrig (såvida du inte vill kräva en PIN-kod när du projicerar till den här bärbara skärmen, i vilket fall välj Alltid).

  Skärmdump av Projicera till denna PC-inställningar.

  Anteckna PC-namn listas i det här fönstret. Du behöver det när du projicerar din skärm till den bärbara datorn från din andra Windows 10-maskin.

 5. Byt till den dator du vill casta din skärm från. Välj aviseringsikonen i det nedre högra hörnet på skrivbordet. Välj Ansluta ikon.

  Skärmdump för anslutning till aktiverad Windows 10 via Miracast.

 6. Du ser systemsökningen efter tillgängliga trådlösa skärmar. Den bärbara datorn som du ställer in som en tillgänglig skärm visas i den här listan. Välj skärmen för att ansluta till den.

  Skärmdump för anslutning till en sekundär bärbar datorskärm via Miracast.

  Ett alternativt sätt att komma åt denna anslutning är att öppna Windows-inställningar, välj Systemet, Välj Visa, bläddra ner till Flera skärmar avsnittet och välj Anslut till en trådlös skärm. Detta öppnar samma sökfönster där du kan välja den sekundära bärbara datorskärmen du vill ansluta till.

 7. På den sekundära bärbara datorn ser du ett meddelande om att en anslutning pågår. Välj det behörighetsalternativ du föredrar. Om du inte vill se meddelandet igen, välj bara Tillåt alltid.

  Skärmdump av den initiala anslutningen via Miracast.

 8. Ett nytt fönster visas med displayen på den primära datorn som du projicerar från.

Projicera till din bärbara datorskärm med en tredjepartsapp

Om båda datorerna inte kör Windows 10 kan du casta skärmen till din bärbara dator med en tredjepartsapp istället. I det här exemplet använder vi Spacedesk för att projicera till en sekundär bärbar datorskärm. Spacedesk kräver att du installerar huvudprogrammet på den bärbara dator som du vill projicera din skärm från och Viewer-programmet på den dator du vill projicera din skärm till.

 1. Ladda ner och installera först Spacedesk-programvaran på den bärbara dator som du vill projicera din skärm från. Programvaran är tillgänglig för Windows 10 eller Windows 8.1-datorer, antingen 32-bitars eller 64-bitars.

 2. När du väl har installerat markerar du meddelandefältet i aktivitetsfältet och väljer ikonen Spacedesk. Detta öppnar serverfönstret, där du kan bekräfta att statusen är PÅ (tomgång).

  Skärmdump av installerad Spacedesk-drivrutinsprogramvara.

  Om statusen inte är PÅ markerar du de tre punkterna till vänster i fönstret och väljer PÅ för att aktivera servern.

 3. På den andra bärbara datorn där du vill projicera din skärm installerar du visningsversionen av Spacedesk-programvaran. Välj det sista steget i installationen Starta spacedesk Viewer. Viewer-programvaran är tillgänglig för Windows-, iOS- eller Android-enheter. På alla system ser programvarugränssnittet för Viewer likadant ut.

 4. I Viewer-applikationen väljer du den server som programvaran upptäcker i nätverket. Detta gör den bärbara datorn som kör Viewer-programvaran till en utökad skärm för skrivbordet som kör serverprogramvaran.

  Skärmdump av Spacedesk viewer.

 5. Du kan sedan använda skärminställningarna på den stationära datorn för att justera den externa bildskärmens upplösning och position.

  Skärmdump av projiceringsskärm med Spacedesk

Annan programvara som kan hjälpa dig att uppnå samma sak inkluderar:

 • Synergi
 • Ingångsdirektör
 • Ultramon

Hur man använder Chrome Remote Desktop

En annan snabb och enkel lösning för att använda en bärbar dator som bildskärm är att dra nytta av Googles gratis Chrome Remote Desktop-tjänst. Denna lösning är idealisk i ett scenario där du vill spegla skärmen till en annan bildskärm så att andra kan se den. Chrome Remote Desktop låter dig visa ditt skrivbord på den bärbara datorns skärm.

 1. Från den dator där du vill projicera skärmen, besök remotedesktop.google.comoch välj Fjärrstöd från de två länkarna högst upp på sidan.

  Skärmdump av länken Fjärrsupport på Google Remote Desktop.

 2. På nästa sida väljer du nedladdningsikonen i Få stöd sektion.

  Välj Hämta support nedladdning i Google Remote Desktop.

 3. När Chrome-tillägget är installerat, återgå till samma sida. Nu ser du en Skapa kod knappen som du kan välja.

  Skärmdump av Generate Code på Google Remote Desktop.

 4. Detta visar en kod som du behöver på din bärbara dator senare. Anteckna den här koden.

  Skärmdump för att generera en kod i Google Remote Desktop.

 5. Logga nu in på den bärbara datorn där du vill projicera din skärm till. Besök Google Remote Desktop-sidan, välj Fjärrstöd, men den här gången rullar du ner till Ge support sektion. Skriv in koden du angav ovan i fältet i det här avsnittet.

  Skärmdump för att skriva kod i Google Remote Desktop

 6. När du väl har valt Ansluta, kommer den bärbara skärmen att visa skärmen från den ursprungliga datorn där du startade processen.

  Skärmdump av bärbar dator som visar fjärrskärm i Google Remote Desktop

  Du kommer att märka att Google Remote Desktop visar alla skärmar från fjärrsystemet. Om du bara vill visa en skärm på den bärbara datorn, måste du koppla bort de andra skärmarna så att du bara använder en enda skärm medan du visar den för den fjärrdatorbärbara datorn.