Saltar al contenido

Hur man använder PS4 föräldrakontroll

24 de junio de 2021
GettyImages 970156330 2adbd1cf3dc545beb943a152054ef227

Spelare i alla åldrar har använt PlayStation 4 i timmar av underhållning. Oroade föräldrar och vårdnadshavare har dock använt PlayStation Parental Controls för att förhindra att deras barn kan titta på eller spela våldsamt eller sexuellt laddat innehåll. Så här aktiverar och inaktiverar du PS4-föräldrakontroll.

Vad är PS4: s föräldrakontroll och hur fungerar de?

För att kunna utnyttja PS4: s föräldrakontrollfunktioner måste du skapa ett familjekonto och utse dig själv som familjechef. Detta konto gör det möjligt för Family Manager att skapa konton för sina barn och ange administrativa behörigheter som dikterar vad de kan komma åt. Med tanke på att PS4 erbjuder åtkomst till potentiellt olämpliga spel och video är det viktigt att ställa in åldersanpassade begränsningar för minderåriga användare. Med PS4: s förmåga att använda webbläsare kan det bli ännu mer komplicerat att begränsa åtkomsten till olämpligt innehåll. Lyckligtvis tillåter PS4: s föräldrakontroll föräldrar och vårdnadshavare att begränsa mogen innehåll, stänga av chattfunktionen och eliminera ungdomars förmåga att göra inköp. De kan också begränsa eller ta bort ett barns förmåga att komma åt internet via enheten, ställa in åldersanpassade filter för visning av PlayStation Store-innehåll och till och med begränsa mängden speltid för varje konto.

Hur man skapar en profil för familjehantering på PS4

För att använda PS4: s föräldrakontroll måste du ha ett PSN- eller PlayStation-nätverks-ID som fungerar som det administrativa kontot som kan ställa in begränsningar. Detta kan enkelt göras efter att du har slagit på din PS4 och loggat in.

 1. Från din PS4, välj inställningar > Föräldrakontroll / familjehantering.

 2. Välj Familjeledning.

 3. Logga in med dina PSN-ID-uppgifter för att ställa in ditt konto som Family Manager.

Hur man slår på och stänger av PS4-föräldrakontroll

Det finns ingen enda knapp som gör att familjechefer kan slå på och av allt. Med föräldrakontroll på kan du hindra dina barn från att logga in som gäster eller skapa nya användarkonton, använda ett webbfilter för att blockera skadliga webbplatser, ställa in åldersnivåer för videospel och DVD / Blu-ray-skivor och förhindra att de använder PlayStation VR eller surfa på internet med PS4.

 1. Välj inställningar > Föräldrakontroll / familjehantering.

 2. Välj PS4 familjebegränsnings.

 3. Ange din fyrsiffriga åtkomstkod. Om du ställer in föräldrakontroll för första gången är standardkoden 0000.

 4. Härifrån kan du manipulera inställningarna som diskuterats ovan och ändra ditt lösenord om det behövs. Välj varje alternativ för att ändra dina föräldrakontroller eller slå dem på eller av.

Hur man stänger av föräldrakontroll på PS4 utan lösenord

Om du råkar glömma ditt lösenord eller om ditt barn ändrar det utan ditt tillstånd, finns det en metod som gör att du kan ta bort föräldrakontroll. Tyvärr kräver detta att du återställer din PS4 till fabriksinställningarna.

 1. Välj inställningar > Kontohantering.

 2. Välj Aktivera som din primära PS4 > Avaktivera.

 3. Logga in igen med ditt PSN-konto när systemet har återställts.

 4. Välj Initiering > Återställ standardinställningarna. Se till att du inte väljer Initiera PS4, annars raderas systemets hårddisk helt.

 5. Lösenordet för föräldrakontroll återställs till 0000 när systemåterställningen är klar.