Saltar al contenido

Minecraft säkerhetstips för föräldrar till Minecrafters

18 de septiembre de 2021
MinecraftStoryMode 5683226c3df78ccc15c52659

Om du är förälder till ett barn mellan 5 och 13 år, är du förmodligen bekant med ett spel som heter Minecraft. Det är ett «sandlåda» tegelkonstruktionstyp tillgängligt på flera plattformar, men för barn är det mer än bara ett tv-spel. Minecraft låter barn böja sina kreativa muskler genom att bygga och utforska. Det låter dem också interagera med andra på social nivå. Faktum är att de verkar utveckla ett helt annat språk som blir allt mer främmande för föräldrar. Även om du inte har en aning om vad hälften av sakerna de pratar om är det lätt att se att de har det bra. Även om Minecraft inte verkar vara för fruktansvärt våldsamt – spara enstaka exploderande får eller gris – bör du inte vara alltför orolig för det. Men som de flesta föräldrar har du förmodligen fortfarande några bekymmer om att låta dina barn spela Minecraft, särskilt eftersom de verkar spendera timmar och timmar i dessa blockiga Minecraft virtual reality -världar online. Som förälder måste du undra vem dina barn leker med online, vad de gör och om det händer något som du bör vara orolig för.

Stranger Danger online

Idén om «främling fara» är ofta en fysisk, verklig typ av övning, men samma begrepp kan tillämpas online också. Se till att din Minecrafter vet att inte alla online är deras vänner och att även människor som säger att de är barn kanske inte är barn och kan vara någon de inte borde prata med. Se till att de vet att människor online kan försöka lura dem att lämna personlig information som deras namn, skolans namn eller adress, var de bor och andra fakta om dem. Bedragare kan också rikta in sig på barn för att försöka få dem att skaffa mamma eller pappas kreditkortsinformation, kanske med den förmodade belöningen att de får något coolt av det. Prata med dina barn om den här typen av saker och se till att de aldrig lämnar ut sitt namn, e -postadress, adress, skolinformation eller något annat personligt. Det är också viktigt att se till att deras online -alias som används i Minecraft inte innehåller någon del av deras riktiga namn eller ens namnet på staden du bor i.

Skydda mot skadlig kod

Innan du låter din Minecrafter använda flerspelarläge där de ansluter till andra på internet i spelet, se till att enheten de använder har de senaste säkerhetspatcherna installerade för operativsystemet och att allt annat de använder för spelet uppdateras också, som webbläsaren och själva Minecraft -spelet. Om ditt barn är en måttligt erfaren Minecrafter och har varit online ett tag, är chansen stor att de har upptäckt världen av Minecraft -mods och andra nedladdningar som har utvecklats av Minecraft -entusiaster. «Moderna» kan vara riktigt coola tilläggsförbättringar till Minecraft, vilket möjliggör alla nya Minecraft-relaterade upplevelser för ditt barn. Tyvärr kan hackare och bedragare skapa skadlig kod som förklarar sig som Minecraft -mods, och ditt barn kan ladda ner den och infektera sin dator med skadlig kod, spionprogram, ransomware och alla andra typer av dåliga saker. Det bästa sättet att skydda din Minecrafter och din dator är att se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. Om du inte redan har virusskydd på din dator finns det många gratis att välja mellan, så du behöver inte köpa någonting. Som en andra försvarslinje, överväg att köra periodiska genomsökningar med några verktyg för borttagning av spionprogram för att fånga skadlig programvara som din främre linjeskanner kan ha missat.

Kolla in dem

Ibland är det enda sättet att veta vad som händer med ditt barn att observera dem medan de är i Minecraft -världen. Kika in på dem och kolla för att se vem de chattar med. Fråga dem om de pratar med någon som inte är en riktig vän, ta reda på vad de säger och se till att de inte chattar med slumpmässiga främlingar. De flesta Minecraft -servrar har en offentlig chattfunktion som alla ser på servern. Detta initieras när en användare trycker på T nyckel. Vissa servrar tillåter privata användar-till-användare-meddelanden men inte alla servrar gör det, och du kan inte se om de gör det om du inte visar listan över tillgängliga serverkommandon (genom att trycka på / nyckel). Om dina barn vill prata med sina vänner på Minecraft-servrar kan det vara bäst att låta dem använda Skype eller någon annan privat chattrumsplattform och kräva att de tillåter dig att godkänna alla tillägg av vänner för att se till att de bara pratar med vänner du godkänner och inte slumpmässiga främlingar.

Använd föräldrakontroll

Om dina barn är som de flesta är de förmodligen limmade på YouTube i timmar om dagen, och det finns massor av Minecraft-relaterat innehåll på YouTube. Några av YouTubers som producerar Minecraft-innehåll är medvetna om att deras publik i stor utsträckning kan bestå av barn i åldern 6-12 år och de kommer att försöka hålla språket och innehållet på en åldersanpassad nivå. Tyvärr finns det ett gäng andra YouTubare som bara inte bryr sig om vem som lyssnar och kommer att släppa f-bomb efter f-bomb, vilket får föräldrar att krypa ihop och springa in i sina barns rum och leta efter tystknappen. Vi har inte sett en definitiv lista över «familjevänliga» Minecraft YouTubers men vi gjorde några undersökningar och hittade några namn som verkar vara på den rena sidan. LDShadowLady, IHasCupquake, SmallishBeans, Aphmau, Stampylonghead och Paulsoaresjr är några av de renare YouTubers som innehåller Minecraft-relaterat innehåll. Förutom att berätta för dina barn vilka de ska titta på och vilka de ska undvika, är ditt andra alternativ att slå på YouTube föräldrakontroll. En del olämpligt innehåll kan fortfarande nå ditt barn men åtminstone är det bättre än inget innehållsfiltrering alls.