Saltar al contenido

Hur man använder Roblox föräldrakontroll

1 de julio de 2021
how to use roblox parental controls e2bd8beed5af4e69b67dab14fd85dee5

Roblox är ett online videospel som uppmuntrar kreativitet och kommunikation mellan spelare i alla åldrar. Det finns ingen åldersgräns för att spela Roblox vilket innebär att spelare potentiellt kommer att interagera med andra i olika åldersgrupper och titta på innehåll som kan riktas mot äldre demografi. Tack och lov finns det en mängd olika sätt att hålla barn säkra när de spelar Roblox genom att använda Roblox Parental Controls för att hantera vem de kan prata med, vilken typ av innehåll de kan spela och för att se till att de inte utsätts för något olämpligt spel på Roblox.

Hur man hanterar Roblox för barn

Roblox-videospelet kan vara tillgängligt på iOS, Android, Windows och Xbox men alla dessa versioner använder samma kontosystem som kan hanteras genom att logga in på den officiella Roblox-webbplatsen. Alla ändringar som görs på kontot på Roblox-webbplatsen kommer omedelbart att visas på alla andra plattformar så att du inte behöver oroa dig för att justera inställningarna för varje enskild version av Roblox-appen eller spelet. Så här använder du föräldrakontroll för att begränsa olämpliga Roblox-spel och kommunikation för att hålla unga spelare säkra.

 1. Öppna den officiella Roblox-webbplatsen i din favoritwebbläsare som Chrome, Brave, Firefox eller Edge.

 2. Klick Logga in.

 3. Ange ditt Roblox-användarnamn och lösenord och klicka Logga in.

  Roblox webbplats för videospel.

  Om du eller ditt barn redan har spelat Roblox bör du ha ett konto. Om du ställer in spelet för första gången måste du skapa ett konto nu via Bli Medlem länk.

 4. Du kan få en säkerhetsfakturering. Fyll i det för att fortsätta till ditt konto.

  Roblox webbplats för videospel.

 5. När du är inloggad klickar du på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.

  Roblox växel ikon

 6. Klick inställningar.

  Roblox-inställningar

 7. Klick Integritet.

  Sekretess i menyn

 8. Under Kontaktinställningar, välj Av för att inaktivera all kommunikation i Roblox eller Beställnings för att aktivera vissa kommunikationer och inaktivera andra.

  Kontaktinställningar

  Ändringar aktiveras så snart du väljer dem. Du behöver inte spara dina inställningar.

 9. Välj önskade alternativ för alla de ytterligare rullgardinsmenyerna.

  Roblox webbplats för videospel.

  Ordet «vänner» i inställningarna avser endast kontakter eller vänner som skapats i Roblox-spelet. Dessa inställningar kontrollerar inte vänner på andra appar eller tjänster som måste hanteras separat.

 10. Klick säkerhet från vänster meny.

  Säkerhet i menyn

 11. Klicka på omkopplaren under Kontopinkod.

  Växla konto-PIN

  En PIN-kod hindrar någon annan från att göra ändringar i dessa inställningar.

 12. Ange ett fyrsiffrigt nummer två gånger och klicka Lägg till.

  Roblox webbplats för videospel.

 13. Klicka på omkopplaren under Kontobegränsningar. Detta begränsar innehåll och Roblox-spel till de som manuellt har valts som barnvänliga eller säkra av spelets moderatorer.

  Växla mellan kontobegränsningar

 14. Ange din nyskapade PIN-kod och klicka Låsa upp.

  Roblox webbplats för videospel.

 15. Du kan nu logga ut från webbplatsen om du vill. Alla dessa ändringar bör nu vara aktiva i alla versioner av Roblox-videospel installerat på Xbox One, iOS, Android och Windows.

  Roblox webbplats för videospel.

Finns det en åldersgräns för Roblox?

Det finns inget officiellt Roblox-åldersgräns för nedladdning, installation eller spelning av det populära videospelet. Barn i alla åldrar kan ladda ner och spela Roblox så länge de har tillstånd att installera spel på sin smartphone, surfplatta, dator eller Xbox-konsol. Med detta sagt har Roblox-användarkonton som anger att användaren är under 12 år de högre sekretessinställningarna är aktiverade som standard medan de över 13 måste justera sina inställningar manuellt.

Är Roblox säker?

Det finns inte en enda Roblox-varning för föräldrar när det gäller säkerhet och det här videospelet är, som de flesta onlinetitlar, verkligheten mycket mer komplex än en säker eller osäker etikett. Roblox är dock utformad med yngre spelare i åtanke, så det anses allmänt vara flera grader säkrare än titlar som Call of Duty, PUBG eller Second Life som har en hög nivå av realistiskt våld och mogna teman. Att justera inställningarna som visas ovan kan göra Roblox mycket säkrare än att förlita sig på standardinställningarna. Några punkter att tänka på när det gäller möjliga risker på Roblox:

 • Roblox-spelare kan potentiellt DM komplettera främlingar.
 • Finns det olämpliga Roblox-spel? Ja, men dessa kan begränsas via ovanstående inställningar.
 • Roblox kan spelas på mobiltelefoner, surfplattor, datorer och Xbox-konsoler så övervakningsaktiviteten kan vara utmanande.

Tips för att hålla barn säkra i att spela Roblox

Medan ditt barns integritetsinställningar kan kontrolleras i Roblox-videospelet, är det viktigt att inse att enheten eller plattformen som de använder också kan göra dem sårbara för mobbning, förföljelse eller trakasserier online utöver olämpligt innehåll. Här är några ytterligare steg du kanske vill ta för att skydda junior Roblox-åldern.

 • Aktivera Windows 10 och Xbox One föräldrakontroll. Dessa inställningar kan begränsa vem de kan prata med, vilken typ av media de kan se och vilka digitala inköp de kan göra.
 • Aktivera iOS-föräldrainställningar eller Android-föräldrainställningar. Båda smarta enhetsoperativsystem har alternativ för övervakning och skydd av unga användare. Du kanske till och med vill prova en extra föräldrakontrollapp för extra övervakning.
 • Leta efter dolda appar på Android-smartphones och surfplattor. Om du inte vill att ditt barn ska spela Roblox på sin enhet kanske du vill kontrollera om de har installerat det och placerat det på en hemlig plats så att du inte får reda på det.
 • Sök efter andra spelkommunikationsappar. Många spelare använder Xbox: s inbyggda röstchatt-system eller en tredjepartsapp som Discord, Telegram eller Skype för att prata med andra spelare.
 • Ha en konversation. Det är viktigt att prata med ditt barn om främmande fara och att vara en ansvarsfull spelare innan de spelar något onlinespel. Att uttrycka intresse för vad de gör kan också uppmuntra dem att prata med dig mer om deras spelupplevelse online.