Saltar al contenido

Hur man återställer en Samsung Soundbar

18 de marzo de 2023
samsung soundbar subwoofer 72a39b9f0ae940a18fee4962607a62e4

Vad du ska veta

 • Mjuk återställ din soundbar genom att slå på enheten.
 • Hård återställning genom att hålla ned strömknappen i cirka tio sekunder.
 • Båda typerna av återställning tar bara sekunder och kan lösa många problem.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du återställer en Samsung soundbar. Det är bara en knapp inblandad, och du behöver inga verktyg eller tekniskt kunnande. Dessa felsökningstips gäller för de flesta Samsung soundbars, även om dina specifika enheter kan fungera annorlunda. Se din manual eller sök efter den online om det behövs.

Hur man mjukåterställer en Samsung Soundbar

För att utföra en mjuk återställning på din Samsung soundbar behöver du bara vara vid själva soundbaren en stund. Inga verktyg krävs.

 1. Stäng av din soundbar och koppla bort den från strömmen. Se till att enheten är helt avstängd.

 2. Vänta minst trettio sekunder innan du ansluter den igen och sätter på den igen. När du har startats upp igen, testa den och se om den fungerar. Prova att mata ut lite ljud till din soundbar som du brukar.

 3. Det kanske inte verkar som att det här kan göra någon skillnad, men att strömköra en soundbar på det här sättet kan lösa udda beteende eller oväntade problem du kan uppleva.

Hur man hårdåterställer en Samsung Soundbar

Hård återställning av din soundbar innebär en fullständig återställning av enheten till fabriksinställningarna. Detta innebär dock bara en enda knapptryckning, vilket bara tar sekunder. Du behöver inga verktyg.

 1. Om den inte redan är på, slå på din soundbar. Att återställa din soundbar innebär att du håller ned strömknappen när den är påslagen, så processen börjar med en power-bar.

 2. Håll ned strömknappen på din soundbar i tio till femton sekunder. Om din enhet har en skärm visar den ett meddelande när den återställs. Om den inte har en, bör en röd lampa blinka och sedan släckas när den återställs. Den tid det tar för enheten att återställa sig själv kan variera. Se upp för meddelandet eller den blinkande röda lampan. Det hjälper dig att tajma saker rätt.

 3. Kom ihåg att din enhet nu kommer att använda fabriksinställningarna. Du kanske måste justera dina inställningar. När du har återställt, försök att mata ut ljud till din soundbar för att se om det fungerar.

FAQ

 • Varför fungerar inte min Samsung soundbar?

  Om din Samsung soundbar inte fungerar kan det bero på felaktiga anslutningar, inställningsproblem eller maskinvarufel. För att fixa din Samsung soundbar, koppla bort och anslut sedan soundbaren igen, se till att källan är på och se till att din TV är inställd för att använda soundbaren som din standardhögtalare.

 • Hur återställer jag min Samsung soundbar-fjärrkontroll?

  Om din Samsung soundbar-fjärrkontroll inte fungerar, ta ur batterierna, tryck på valfri knapp i 20 sekunder och byt sedan ut batterierna. Om du fortfarande har problem, prova olika batterier.

 • Hur ansluter jag min Samsung soundbar till en TV?

  Det bästa sättet att ansluta en Samsung soundbar till en TV är att använda HDMI-ARC-porten. Om du inte har en HDMI-ARC-port, använd en vanlig HDMI- eller optisk anslutning.