Saltar al contenido

Ultimate Ears WONDERBOOM recension

17 de noviembre de 2022
hero SQ 03LW4142645 1 c164199b548346868c4b71bb807034f1

Ultimate Ears WONDERBOOM

Vad vi gillar

 • 360-graders ljud
 • Ljud av hög kvalitet
 • 10 timmars batteritid
 • Vattentät design

Vad vi inte gillar

 • Osynlig play/paus-knapp
 • Ingen högtalartelefon

Ultimate Ears WONDERBOOM är en bärbar vattentät högtalare med fantastisk ljudkvalitet, men försäljningspriset är lite dyrt för vad du får.

3.9

Ultimate Ears WONDERBOOM

Ultimate Ears WONDERBOOM

i den här artikeln

Vi köpte Ultimate Ears WONDERBOOM så att vår expertgranskare kunde testa och bedöma den noggrant. Fortsätt läsa för vår fullständiga produktrecension.

Ultimate Ears WONDERBOOM är en Bluetooth-högtalare som är vattentät, levererar högkvalitativt ljud i alla riktningar och lätt att transportera från plats till plats. Den här enheten har potential att vara i centrum för uppmärksamheten på alla fester du tar med den till. Det är också idealiskt att ta med på campingen, till stranden eller till och med bara en grill på bakgården.

Ultimate Ears WONDERBOOM

Design: En musikalisk orb

Denna Bluetooth-högtalare handlar om ljud. Dess cylindriska formfaktor gör att den kan projicera ljud runt om i stället för bara ut från framsidan av enheten. Reglagen å andra sidan skulle behöva lite arbete. Det är ganska uppenbart att plus- och minusknapparna på högtalarens framsida styr volymen, och ström- och Bluetooth-knapparna är lätta att ta reda på. Men det finns också en osynlig knapp på toppen som låter dig pausa/spela när du trycker på den en gång och hoppa framåt en låt när du trycker två gånger (det finns inget sätt att hoppa bakåt). Det är bra när du har vant dig vid det, men om en vän eller gäst behöver pausa en låt kan de ha svårt att hitta den osynliga knappen.

Det är också idealiskt att ta med på campingen, till stranden eller till och med bara en grill på bakgården. Ultimate Ears påståenden om 10-timmars batteritid är korrekta. Vi laddade batteriet helt, parade ihop det med en dator och lät det spela tills det dog. Vi började på morgonen och det slutade spela ca 10 timmar senare. Om du bara använder den periodvis kan du förmodligen få en månads användning av den innan du behöver ladda om. Den här enheten är falltestad upp till fem fot, så den kommer att överleva ett fall. Men du vill ändå inte tappa den här högtalaren – den är ungefär lika stor som en softball och tyngre än den ser ut. Om du tappar den på något ömtåligt (eller din fot, för den delen), kan det göra en del skada. För att utvärdera de vattentäta påståendena höll vi denna modell helt nedsänkt i ett badkar i tre minuter. Trogen sitt ord var WONDERBOOM oskadad när den dök upp igen. Enheten är IPX7-klassad för att vara vattentät i upp till en meter vatten i upp till 30 minuter. Men med tanke på den här enhetens naturliga flytkraft är det svårt att tänka på en trolig situation där den skulle vara helt nedsänkt i en halvtimme.

Den här enheten är falltestad upp till fem fot, så den kommer att överleva ett fall. Räckvidden för denna Bluetooth-högtalare är 33 fot från den ihopparade enheten. Det är det minsta möjliga enligt Bluetooth Core-specifikationerna – och i linje med resten av liknande produkter vi testade – men vi förväntade oss lite mer av en så här rejäl enhet. En sak som denna enhet saknar är möjligheten att använda den som en högtalartelefon. Andra Bluetooth-högtalare som vi testat har inbyggda mikrofoner så att du kan ta bort samtal från din telefon. Även om det inte är en deal breaker, skulle det vara en trevlig funktion att ha inkluderat i den här prisklassen. Om du köper två av dessa högtalare kan du para ihop en enhet med båda. Den här är snygg och användbar om du ska ha en stor fest, men när vi testade den tyckte vi inte att den här högtalaren var fantastisk nog att vilja investera i två.

Ultimate Ears WONDERBOOM

Installationsprocess: Subpar-instruktioner saktar inte ner dig

Den medföljande dokumentationen är förvånansvärt kort och inte särskilt användbar. Det finns inte ens en riktig användarmanual – bara säkerhets- och garantiinformation. Instruktionerna på insidan av lådan bör dock räcka för att få den igång på ungefär en minut. Om du aldrig har parat ihop en enhet via Bluetooth tidigare kan det ta en minut längre, men processen är i allmänhet okomplicerad.

Ultimate Ears WONDERBOOM

Ljudkvalitet: I centrum för uppmärksamheten

Med ett ord, ljudkvaliteten är utmärkt. Högtalarens cylindriska design ger ljud i 360 grader. Den har en anständigt dunkande bas, skarp sång och klart ljud. När du spelar ett album du har hört en miljon gånger kommer du att höra varje cymbal och hög ton du förväntar dig att höra.

Högtalarens cylindriska design ger ljud i 360 grader. Om du är inomhus kommer ljudet att fylla rummet lätt, särskilt från en central plats. Den har mycket kraft för en så kompakt enhet, vilket också gör den till ett utmärkt val för utomhusmiljö också.

Pris: Rättvist men ingen affär

Ultimate Ears WONDERBOOM säljs för $99,99. Vi tycker att det verkligen är värt så mycket, men det är svårt att motivera att köpa två till det priset om du vill synkronisera dem. Om du kan få dem till någon form av rabatt eller kampanjpris, gör det – du kommer definitivt att känna att du fick ut mer av din dollar.

Tävling: Ultimate Ears WONDERBOOM vs. JBL Charge 4

Vi testade WONDERBOOM sida vid sida med JBL Charge 4, som säljs för $149,99 men ofta kan hittas för mindre. Den största skillnaden är enhetens form. WONDERBOOM är en klot som sitter upprätt medan Charge 4 är mer stångformad och sitter horisontellt. Ljudkvaliteten är ungefär densamma, men Charge 4 producerar inte 360-graders ljud. Valet mellan de två beror på var du planerar att placera den – Charge 4 är perfekt för en hylla eller någonstans där den backar upp mot en yta, vilket WONDERBOOM passar bättre för ett bord eller ett öppet utrymme med mycket utrymme runt det.


Slutlig dom

Den levererar utmärkt 360-graders ljud, även om det är lite dyrt för den kompakta storleken. Den här enheten är designad för att tas med ut och ta med dina favoritlåtar till stranden och bergen. Det här är en högtalare för poolfester och camping, en vattentät och bärbar enhet som får din musik att låta bra – från alla vinklar.

Specifikationer

 • produktnamn

  UNDERBOM

 • Produktmärke

  Ultimata öron

 • UPC

  0 97855 12853 9


 • Pris

  67,00 USD

 • Produktens mått

  7,4 x 6,9 x 4,3 tum.

 • Batteri-liv

  10 timmar


 • Vattentät

  IPX7-klassificering

 • Garanti

  2 år