Saltar al contenido

Hur man bygger ett Raspberry Pi Media Center

21 de julio de 2021
my osmc settings 1346dfc57c1b4ac0b2ac3d34bbe3b35d

Raspberry Pi är en av de mest mångsidiga enheterna du någonsin kommer att stöta på. Det är en fullfjädrad dator, men det är storleken på ett kreditkort eller en liten mobiltelefon. På grund av sin ringa storlek är Pi också ett energieffektivt alternativ, som drivs av en telefonladdare. En av användningarna som Raspberry Pi är mest känd för är som ett mediacenter. Det är enkelt att installera Kodi på Pi, och därifrån kan du strömma massor av innehåll från både ditt personliga bibliotek och webben. Till skillnad från vissa andra mediecentredistributioner, som LibreELEC, behåller OSMC tillräckligt med det underliggande Linux-operativsystemet för att låta dig anpassa systemet mer, montera nätverkskataloger automatiskt och installera extra programvara som behövs för vissa Kodi-tillägg, som Netflix.

Vad du behöver

Innan du börjar kommer du att behöva några saker. Du kan ändra dessa något för att bättre passa dina behov, men vissa delar är absolut nödvändiga.

 • En Raspberry Pi 3 B + eller 4.
 • En strömförsörjning.
 • Ett 16 GB eller högre MicroSD-kort.
 • Ett Raspberry Pi-fodral för din modell Pi.
 • Ett USB- eller Bluetooth-tangentbord / en mus.
 • En skärm för anslutning och HDMI-kabel för anslutning.

Hur man laddar ner och flashar OSMC

Det finns några alternativ för distribution av mediacenter på Pi, men OSMC verkar vara den perfekta balansen mellan kontroll och polering. OSMC är vad den här guiden täcker. Det startar direkt in i Kodi, så du behöver inte heller ställa in det.

 1. Öppna din webbläsare på din dator och gå till OSMC-nedladdningssidan.

 2. Välj Diskbilder för att avslöja listan över tillgängliga bilder för Pi.

 3. Leta reda på den senaste bilden för din version av Pi och ladda ner den.

  OSMC-diskbilder

 4. Extrahera den nedladdade Pi-bilden. Du vill att filen ska sluta i .img, inte .img.gz. I Windows kan du använda 7-zip. På Linux kan du använda din vanliga arkivhanterare eller kommandot: gzip -d OSMC _ *. Img.gz

  class = «ql-syntax»>

 5. När bilden är uppackad är nästa steg att skriva den till ditt microSD-kort. Sätt i ditt microSD-kort i datorns kortläsare.

 6. Det finns några sätt att skriva bilden till ditt SD-kort. Om du har en föredragen metod, som ‘dd’ på Linux, gå till den. Annars är balenaEtcher ett utmärkt val, och det fungerar i Windows, Linux och Mac. Gå till nedladdningssidan för balenaEtcher och ta den senaste versionen för ditt operativsystem.

  Någon laddar ner balenaEtcher för Windows

 7. Installera antingen balenaEtcher eller kör den bärbara versionen, beroende på vilken du laddade ner. Om du valde installationsprogrammet går du igenom stegen. Det är allt grundläggande och standardinställningarna kommer att göra i de flesta fall.

 8. Med Etcher öppen kommer du att märka din skärm uppdelad i tre sektioner. I det första avsnittet väljer du OSMC-bilden du extraherade.

  Appen balenaEtcher med 'Välj bild' markerad

 9. Välj ditt SD-kort i etcherns mittpanel.

  Appen balenaEtcher med 'Välj mål' markerad

 10. När du är helt säker på att du har rätt bild och microSD-kort väljer du Blixt i den sista panelen.

  Appen balenaEtcher med alternativet 'Flash' markerat

 11. Etcher tar några minuter att blinka din microSD med OSMC-bilden du laddade ner. Om du inte är bekant med Raspberry Pi finns det inte operativsysteminstallatörer som på traditionella datorer. Istället är det beroende av färdiga diskbilder med allt som redan är inställt.

 12. Genom att blinka OSMC-bilden på microSD-kortet har du installerat OSMC på Pi. När det är klart kan du ta bort ditt microSD-kort från datorn på ett säkert sätt.

Hur man sätter ihop din Pi

Det är dags att ställa in din Raspberry Pi. Sätt Pi i sitt fodral, sätt i microSD, anslut ditt tangentbord, mus och skärm. Men du planerar att ställa in Pi, kom ihåg att ansluta den sist eftersom pluggen i Pi slår på den automatiskt och startar OSMC start- och installationsprocessen. Du vill inte göra det förrän allt annat är anslutet.

Hur man ställer in OSMC

 1. Välj din tidszon och lokal.

 2. Välj ett värdnamn för din Raspberry Pi. Så här identifieras det i ditt nätverk och fjärrkontroller.

 3. Aktivera SSH om du behöver det. Det kan vara en potentiell säkerhetsrisk.

 4. Därefter får du möjlighet att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Välj ditt nätverk och ange lösenordet.

 5. Avsluta OSMC-installationen. När det är klart släpper det dig till startskärmen.

Lägg till ditt videobibliotek

Om du har ditt eget videobibliotek är det väldigt enkelt att lägga till dem i Kodi. Videorna kan vara på en enhet som är ansluten direkt till Pi via USB, eller så kan de vara på en nätverksenhet.

 1. Se till att din enhet är tillgänglig. Anslut antingen USB-enheten eller se till att nätverksfilerna är tillgängliga.

 2. Välj videoklipp på OSMC-huvudmenyn.

  OSMC-appen med alternativet Videor markerat

 3. Under videoklipp menyn, välj Filer.

 4. Välj Lägg till videor.

  OSMC-appen med alternativet Lägg till videor markerat

 5. Välj i fönstret som öppnas Bläddra.

  OSMC-appen med

 6. Bläddra till platsen för ditt videobibliotek. När du är där väljer du OK för att lägga till mappen.

  OSMC-appen

  För vissa nätverksenheter måste du ange sökvägen manuellt.

 7. Ange ett namn för din nya videokatalog och välj sedan OK för att lägga till det.

 8. OSMC kommer att be att skanna filerna till ditt bibliotek. Det är helt upp till dig. Att lägga till dem i ditt bibliotek kommer med teckningar och enklare surfning. Att inte lägga till dem är snabbare, men du måste bläddra bland de faktiska filerna eftersom de är på enheten. Välj Avbryt om du inte vill lägga till dem i ditt bibliotek.