Saltar al contenido

Hur man delar Amazon Prime

28 de julio de 2021
family using wireless devices at home 468774723 5a52b68a9e942700378ddbf8

Om du har ett Amazon-konto kan du dela det och mycket av dess digitala innehåll genom att skapa ett Amazon-hushåll.

Hur man ställer in Amazon Household

Ditt Amazon-hushåll kan bestå av två vuxna (18 år och äldre), fyra tonåringar (13-17 år) och fyra barn. Amazon Prime-medlemmar kan dela sina Prime-fördelar med en annan vuxen och vissa funktioner med tonåringar. Du kan inte dela Prime med barn 12 år eller yngre. När du har skapat ett hushåll kan du lägga till och ta bort medlemmar efter behag samt hantera föräldrakontroll. Ditt Amazon-hushåll gör det enkelt att dela innehåll och kontofördelar med din familj, rumskompisar, vänner och andra, men det finns några viktiga begränsningar och överväganden att veta om först.

Hur du delar ditt Amazon Prime-konto

För att dela dina Prime-fördelar och digitalt innehåll med en annan vuxen måste du länka dina konton till Amazon Household, som beskrivs nedan, och kanske viktigast av allt, gå med på att dela betalningsmetoder. Tidigare kunde du lägga till rumskompisar, vänner och familjemedlemmar till ditt Prime-konto, men du kan hålla betalningsalternativen åtskilda. Amazon ändrade det 2015, troligtvis som ett sätt att tyst begränsa Prime-delning. Att lägga till det delade betalningskravet innebär att du bara ska dela ditt konto med någon du litar på. Medan varje användare fortfarande kan använda sitt kredit- eller bankkort kan de också få tillgång till betalningsinformationen för alla i hushållet. När du gör ett köp måste alla vara försiktiga med att välja rätt kredit- eller bankkort i kassan. Dina konton kommer annars att förbli desamma och behålla sina separata preferenser, orderhistorik och andra detaljer. Det är förmodligen bäst att begränsa ditt hushåll till någon du redan samlar pengar med (som en partner eller make) eller någon du kan lita på att betala tillbaka dig utan krångel, i händelse av ett misstag. Föräldrar kan dela vissa Prime-fördelar med sin tonåring inklusive Prime Shipping, Prime Video och Twitch Prime (spel). Tonåringar med inloggningar kan handla på Amazon men behöver föräldrarnas godkännande för att göra inköp, vilket kan göras med text. Genom att lägga till barn i ett hushåll kan du hantera föräldrakontroll på deras Fire-surfplattor, Kindles eller på en Fire-TV med hjälp av en tjänst som heter Kindle FreeTime. Föräldrar och vårdnadshavare kan välja vilket innehåll barn kan se; barn kan aldrig göra inköp. Med FreeTime kan föräldrar också sätta upp pedagogiska mål, till exempel 30 minuters läsning per dag eller en timmes utbildningsspel. Prime Student-medlemmar kan inte dela Prime-förmåner. Det finns alltid möjlighet att ta bort medlemmar efter behov, men om du väljer att lämna ditt hushåll finns det en 180-dagarsperiod där ingen vuxen kan lägga till medlemmar eller gå med i andra hushåll, så kom ihåg det innan du gör ändringar.

Hur man lägger till användare i ditt Amazon-hushåll

För att lägga till användare i ditt Prime-konto, logga in och klicka på främsta längst upp till höger. Bläddra ner mot botten av sidan så ser du en länk till Dela din Prime. Genom att klicka på den länken kommer du till Amazon Households huvudsida, där du kan klicka på Lägg till en vuxen för att lägga till någon från 18 år. Den personen måste vara närvarande när du lägger till dem, eftersom de måste logga in på sitt konto (eller skapa ett nytt) direkt från samma skärm. Klicka på för att lägga till användare under 18 år Lägg till en tonåring eller Lägg till ett barn. Tonåringar måste ha ett mobilnummer eller e-postmeddelande för att associera med kontot. du måste ange ett födelsedatum för både tonåringar och barn (under 13 år).

Vad du kan och inte kan dela

När du delar Amazon Prime kan du inte dela alla fördelar, och det finns vissa åldersbaserade begränsningar.

Fördelar du kan dela

 • Prime Delivery (gratis frakt)
 • Strömmande av Prime Video
 • Prime Photos och albumdelning
 • Amazon First Reads (tidigare Kindle First, användare får en gratis Kindle-bok per månad)
 • Obegränsat lyssna på hörbara kanaler (podcaster och ljudserier, inte ljudböcker)
 • Family Vault: gratis obegränsat fotolagring för upp till fem personer som är över 13 år gamla
 • Twitch Prime annonsfria spelfunktioner

Fördelar du inte kan dela

 • Prime Music (streaming av sång och album)
 • Prime Reading (tillgång till en roterande inventering av tusentals gratis Kindle-böcker)

Förutom Prime-fördelar kan Amazon Households också dela ett utbud av digitalt innehåll via ett förråd som heter Family Library. Inte alla Amazon-enheter är dock kompatibla med familjebiblioteket; Amazon har en uppdaterad lista. Om du använder Kindle-mobilappen måste du aktivera den här funktionen i dina Amazon-kontoinställningar.

Amazon-innehåll som du kan dela med familjebiblioteket

 • Kindle böcker du har köpt
 • Tända böcker du lånar från ett offentligt bibliotek eller en vän
 • Appar och spel
 • Ljudböcker
 • Kindle lärobokuthyrning (begränsningar kan gälla)

Digitalt innehåll som du inte kan dela

 • Innehåll och prenumerationer nås utanför Amazon Appstore
 • Köpt eller hyrt Amazon Video titlar