Saltar al contenido

Hur man delar Kindle Books

21 de julio de 2021
Lifewire How To Share Kindle Books 1357785 35ee4b024c204263abb09fbbbe395882

Visste du att det finns ett annat sätt att få Kindle-böcker gratis förutom att gå igenom listor över de senaste gratis Kindle-böckerna? Nedan lär du dig att dela dina Kindle-böcker med dina vänner och familj och ta reda på hur du lånar sina Kindle-böcker, allt gratis. När du delar med vänner kan böcker lånas i högst 14 dagar. Men om du delar dina Kindle-böcker med din familj kan de få tillgång till dem så länge de vill. Nedan finns detaljerade instruktioner om hur man lånar en Kindle eBook till en vän eller familjemedlem, samt instruktioner om hur de sedan kan ladda ner den delade Kindle-boken till sin enhet. Var noga med att läsa avsnittet «Lånebegränsningar» nedan så att du vet vad du kan och inte kan göra när du lånar ut dina Kindle-böcker.

Hur man lånar en tändbok till någon

Det finns två sätt att låna ut en Kindle-bok till någon. Du kan välja vilken metod som helst beroende på vilken som är lättast för dig, men vi rekommenderar att du följer den första uppsättningen instruktioner nedan. Oavsett vilken metod du använder har mottagaren sju dagar på sig att acceptera boken du lånat ut till dem. Under denna tidsperiod är boken inte tillgänglig för dig.

Använd ‘Hantera din kontakt och enheter’ för att låna en tändbok

Denna metod tar dig direkt till din kontosida som visar alla Kindle-böcker du har köpt, vilket gör det väldigt enkelt att hitta och dela dina böcker.

 1. Besök avsnittet Hantera ditt innehåll och enheter i ditt Amazon-konto.

 2. Välj knappen till vänster om den bok du vill låna ut och välj sedan länken som heter Lån denna titel. Detta tar dig till en ny sida.

  Bad Break-boken lånar ut detta titelalternativ på Amazon

  Om det här alternativet inte är tillgängligt kan boken inte lånas ut. Böcker som redan är ute för ett lån säger Lån bredvid dem.

 3. Ange mottagarens e-postadress i detaljrutan och skriv ditt namn i Från låda. Du har också möjlighet att lägga till ett meddelande och mottagarens namn.

 4. Välj Skicka nu att låna ut din Kindle-bok.

  Lån den här boksidan på Amazon

Lån för Kindle-böcker från sidan med produktdetaljer

Ett annat sätt att dela Kindle-böcker med andra är att först hitta dem genom Kindle Store.

 1. Besök Kindle Store för att hitta den bok du vill dela. Du måste naturligtvis redan äga boken innan du kan dela den.

 2. När du har tittat på Kindle-bokens informationssida väljer du länken från meningen längst upp på sidan som läser Lån den här boken till alla du väljer.

  Lån denna boklänk till en bok på Amazon

 3. Ett nytt fönster öppnas. Ange mottagarens e-postadress och ditt namn i respektive textrutor.

 4. Välj Skicka nu att låna ut din Kindle-bok.

  Lån den här boksidan på Amazon

Hur man laddar ner en lånad Kindle Book

Om en vän har skickat en e-bok att låna, följ dessa instruktioner för att ladda ner den till din Kindle-läs-app:

 1. Öppna e-postmeddelandet från avsändaren och välj Skaffa din lånade bok nu.

  E-post som visar hur du får din lånade bok från Amazon

  E-postmeddelandet kommer från Amazon.com med ämnesraden som nämner att någon har lånat en Kindle-e-bok till dig.

 2. Om du vet vilken enhet eller läsapp du vill skicka Kindle-boken till, välj den nu och välj sedan Acceptera lånad bok. Om du inte har en Kindle eller en app som kan läsa Kindle-böcker, välj Acceptera lånad bok hur som helst och följ sedan instruktionerna för att ladda ner en gratis Kindle-läs-app. Du kan bli ombedd att logga in på ditt Amazon-konto.

  Acceptera din lånade Kindle-boksida på Amazon

Utlåningsbegränsningar

Inte alla Kindle-böcker kan lånas ut. Endast böcker som är markerade som utlåningsberättigade kan faktiskt lånas av andra. När du har lånat ut en bok till någon kan du inte läsa den under den perioden. Med andra ord kan en Kindle-bok bara läsas av en person åt gången, vilket innebär att en bok som lånas av dig endast är tillgänglig för den som lånar den. Personen du har lånat din Kindle-bok till kommer att ha den i högst 14 dagar (denna tidsperiod bestäms av utgivaren) innan den returneras tillbaka till dig. Med tanke på att de har sju dagar på sig att acceptera lånet, förutsatt att de väntar en hel vecka på att äntligen låna boken, och med tanke på att du inte kan komma åt din bok från det ögonblick du börjar låneprocessen, kan du vara utan Kindle-boken för totalt 21 dagar. Du kan låna en viss bok bara en gång, vilket innebär att när en person har lånat en specifik Kindle-bok från dig, kan du inte låna samma bok tillbaka till samma person eller någon annan.

Anslutning till andra som vill dela Kindle Books

Om du vill låna en Kindle-bok som din vän inte har, finns det vissa webbplatser som låter dig komma i kontakt med andra människor som vill dela Kindle-böcker. Här är några av våra favoriter:

 • Lendle: Om du vill låna en bok från någon på den här webbplatsen kan du enkelt söka efter dem via webbplatsen eller använda bokmärket, som gör att du snabbt kan söka i Lendle efter böcker som du hittar från Amazons egen webbplats. Du kan sortera resultat efter hur många låntagare som finns och efter antal låneförfrågningar.
 • BookLending.com: Sök efter en bok du vill låna från alla andra BookLending.com-användare. Så snart boken blir tillgänglig får du ett e-postmeddelande från Amazon.
 • Goodreads: Denna webbplats kan ansluta till ditt Amazon-konto på några sekunder för att göra det lätt att dela Kindle-böcker. Följ instruktionerna på deras webbplats för att lära dig hur du börjar dela böcker med andra Goodreads-medlemmar gratis.

Hur man delar Kindle Books med din familj

Ett annat sätt du kan dela Kindle-böcker är med din familj. Detta använder Amazons familjebiblioteksfunktion, som låter två vuxna och fyra barn dela sina Kindle-böcker, appar och ljudböcker med varandra på en familjebibliotekaktiverad enhet eller app. Om du har Amazon Prime delas fler fördelar med familjemedlemmar, till exempel gratis två dagars frakt, Prime Video och mer. Familjebiblioteket skiljer sig från ovanstående sätt att dela Kindle-böcker eftersom begränsningarna i den metoden inte finns här. Det betyder att den vuxna du delar dina Kindle-böcker med inte är begränsad till en 14-dagars låneperiod, och att du båda kan läsa samma bok samtidigt. Det enda som behöver göras för att dela Kindle-böcker med din familj är att definiera en annan vuxen och de barn som ska ha tillgång till ditt konto.

 1. Besök Amazon Household.

 2. Välj Lägg till vuxen.

  Amazon Household lägg till vuxen-knapp

 3. Den andra vuxna måste logga in med sina egna uppgifter eller skapa ett nytt konto om de inte har någon. De kan behöva verifiera sitt konto genom att klicka på en länk som skickas till deras telefon.

 4. Godkänn uppmaningen att du kommer att dela betalningsinformation med varandra så att du kan dela fördelar och välj sedan Skapa hushåll.

 5. Bestäm vad du vill dela med den andra vuxna: Appar / spel, Ljudböckeroch / eller e-böckeroch välj sedan Nästa.

  Fördelar med Amazon-hushållsdelning

Att lägga till ett barn i ditt konto är lika enkelt som att följa steg 1 och 2 igen, men välj den här gången Lägg till en tonåring eller Lägg till ett barn. Endast enheter som stöder Amazon FreeTime kan ha tillgång till barnkonton.

Hur man laddar ner en tändbok från familjebiblioteket

När du och en annan vuxen i ditt hushåll har gett varandra full tillgång till den andras Kindle-böcker är det enkelt att få delade böcker: besök avsnittet Hantera ditt innehåll och enheter på ditt Amazon-konto, välj vilka som ska levereras till din enhet och välj Leverera att välja en enhet.

Delade e-böcker på Amazon