Saltar al contenido

Hur man gör din egen streckkod eller QR -kod

2 de agosto de 2021
barcode make 5bc4335d46e0fb00269cfc83 79f3f500956b4fc7b7321c6f234f996d

Streckkoder består av grundläggande svartvita mönster som, när de läses av en streckkodsläsarenhet eller app, avslöjar kodad information som namn, adress, telefonnummer, produktnummer eller till och med ett personligt meddelande. Det är relativt enkelt att skapa din egen streckkod gratis med din iOS- eller Android -smartphone eller surfplatta eller via webben på din dator.

Hur man gör en streckkod på iOS eller iPadOS

En av de bästa apparna för streckkodskapare för iPhone, iPod touch och iPad är QR -kodläsare: Streckkodsmakare. Denna app skannar streckkoder och QR -koder med enhetens kamera och har också en streckkodgenerator. QR Code Reader: Barcode Maker skapar QR -koder och streckkoder i kod 128, PDF 417, Aztec Code och Code 39 -format gratis. Appen stöder också streckkodskapande i kod 39 Mod 43, kod 93, ISBN13 och ISSN13, EAN 8, UPCE, Interleaved 2 av 5 och ITF 14 -format – men dessa format kräver en betald Pro -uppgradering för $ 1,99.

 1. Ladda ner QR -kodläsaren: Streckkodsmaker -appen till din iPhone, iPod touch eller iPad.

 2. Öppna appen.

 3. Knacka på Göra knappen under den animerade QR -kodbilden.

 4. Knacka QR -kod och välj önskat streckkodformat från rullgardinsmenyn. Om du vill skapa en QR -kod kan du lämna menyn som den är.

 5. Knacka på det vita utrymmet och ange informationen du vill placera i din streckkod, till exempel din e -postadress, webbplats, namn etc. QR -koder tillåter upp till 1000 tecken men kod 128 är begränsad till 80 och kod 39 till bara 43.

 6. När du har angett ditt streckkodsinnehåll trycker du på hammaren för att skapa bilden.

 7. Din streckkod ska visas på skärmen. Klicka på den för att se en större version.

 8. Knacka Spara i det övre högra hörnet för att spara bildfilen i kamerarullen.

Hur man gör en streckkod på Android

För att skapa streckkoder på din Android -smartphone eller surfplatta, ladda ner en specialiserad app som kan utföra denna funktion, till exempel Streckkod Generator. Streckkodsgenerator är en gratis Android-app som inte kräver några köp i appen för att låsa upp funktioner. Den kan skanna streckkoder och skapa dem i upp till 11 olika format, allt från QR-kod och DataMatrix till ITF och APC-A.

 1. Ladda ner Streckkod Generator från Google Play app store.

 2. Öppna appen.

 3. Knacka på + knappen i det nedre högra hörnet av skärmen.

 4. Knacka Lägg till kod.

 5. Knacka på den streckkodsstil du vill skapa från listan. En liten förhandsvisning av varje kods stil visas till vänster om formatnamnet.

 6. Beroende på vilket format du väljer kan du ha flera innehållsalternativ. Det översta fältet styr grundtext eller siffror som du vill visa för personen som skannar koden, medan alla beskrivningar eller taggar är valfria och endast kommer att användas för att hitta en genererad kod i appen. Om du väljer att skapa en QR -kod får du en mängd olika alternativ för att ange telefonnummer, webbplatser och annan information, eftersom det här formatet kan innehålla mer information. Ange din text i det relevanta fältet.

 7. När du är klar trycker du på bocken i det övre högra hörnet för att skapa din streckkod.

  Streckkodsgenerator Android -app

 8. Tryck på pennikonen för att redigera den eller tryck på ikonen för SD -kort för att spara den på din enhet.

Hur man gör en streckkod online

Det enklaste sättet att skapa en streckkod online är att använda webbplatsen Streckkoder Inc. Denna webbplats är gratis att använda och kan skapa streckkoder i alla vanliga format.

 1. Öppna webbplatsen i din föredragna webbläsare.

 2. Välj det valda streckkodformatet från den första rullgardinsmenyn. De mest populära streckkodsläsarapparna läser alla dessa streckkodsstilar. Men om du skapar en kod för att marknadsföra ett företag eller evenemang är det bättre att använda QR -kodformatet. En iPhone skannar QR-koder med standard iOS Camera-appen som har en inbyggd QR-kodläsarfunktion. Vissa Android-telefoner har också den här funktionen inbyggd, men det är hit-or-miss på Android.

 3. Beroende på din streckkodstyp kan du bli ombedd att välja en sekundär typ från en annan rullgardinsmeny. Om du inte ser någon annan rullgardinsmeny kan du gå vidare till nästa steg.

 4. Ange innehållet i din streckkod som du vill visa efter att någon skannat den.

 5. Välj Fler alternativ för att anpassa färg och storlek på din streckkod. A Låg skadesäker inställning kommer att göra koden svårare att läsa på glänsande eller rörliga ytor samtidigt Maximal kommer att göra det lättare att läsa under de flesta förhållanden.

 6. Välj Skapa för att skapa din nya streckkod. Spara den på din enhet för att skriva ut eller redigera i en bildredigeringsapp.