Saltar al contenido

Hur man sätter musik på en iPod

27 de junio de 2021
GettyImages 106452140 5a3d2a35beba33003788b070

Vad du ska veta

 • iTunes: Gå till musik väljer du Synka musik kryssrutan, välj de låtar du vill ha och välj sedan Tillämpa.
 • Nyare Mac-datorer: Ditt iTunes-musikbibliotek finns i Music-appen och du kan överföra musik till din iPod med Finder.
 • iPod touch: Synkronisera musik från iCloud och ladda ner musikappar för iOS som Pandora, Spotify och Apple Music.

Den här artikeln förklarar hur man lägger till musik på en iPod som inte ansluter till internet, inklusive iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano och iPod Shuffle.

Hur man sätter musik på en iPod Classic, Mini, Nano och Shuffle

Se till att du har iTunes installerat på din dator och har lagt till musik i ditt iTunes-bibliotek. Du kan få musik genom att rippa låtar från CD-skivor, ladda ner den från internet och köpa den på nätbutiker som iTunes Store, bland annat. Apple ersatte iTunes för Mac 2019 med lanseringen av macOS Catalina. Ditt iTunes-musikbibliotek finns nu i Music-appen, men du överför musik till din iPod med Finder. När du ansluter din iPod till Mac visas den i Finder. Dra och släpp bara filer till enheten. Windows PC-användare kan fortfarande använda iTunes för Windows.

 1. Anslut din iPod till din dator med USB-kabeln som medföljde den. Du kan inte använda vilken kabel som helst; du behöver en som passar Apples Dock Connector eller Lightning-port, beroende på din modell. Om iTunes inte redan är öppet på din dator öppnas det nu. Om du inte har konfigurerat din iPod ännu, guidar iTunes dig genom installationsprocessen.

 2. När du har gått igenom installationsprocessen eller om din iPod redan har ställts in visas huvudskärmen för iPod-hantering. Om du inte ser det klickar du på iPod-ikonen i iTunes för att komma till den här skärmen. Skärmen visar en bild av din iPod och har en uppsättning flikar längs sidan eller överst, beroende på vilken version av iTunes du har. Den första flikmenyn är musik. Välj det.

 3. Det första alternativet i musik fliken är Synka musik. Markera rutan bredvid den. Om du inte gör det kommer du inte att kunna ladda ner låtar.

 4. Alternativen som blir tillgängliga är:

  • Fullständigt musikbibliotek gör vad den säger. Den synkroniserar all musik i ditt iTunes-bibliotek med din iPod (utrymmet tillåter).
  • Synkroniserad vald spellistor, artister och genrer låter dig välja vilken musik som går på din iPod med dessa kategorier. Markera rutorna bredvid de objekt du vill synkronisera.
  • Inkludera musikvideor synkroniserar alla musikvideor i ditt iTunes-bibliotek med din iPod (förutsatt att den kan spela upp video).
 5. För mer exakt kontroll över låtar som synkroniseras med din iPod, skapa en spellista och synkronisera bara den spellistan eller avmarkera låtar för att förhindra att de läggs till på din iPod.

 6. Välj Tillämpa längst ned i iTunes-fönstret när du har ändrat inställningarna och bestämt vilka låtar du vill ladda ner. Detta börjar processen med att synkronisera låtar till din iPod. Hur lång tid det tar beror på hur många låtar du laddar ner. När synkroniseringen är klar har du lagt till musik på din iPod.

 7. Om du vill lägga till annat innehåll, till exempel ljudböcker eller podcasts (om din iPod stöder dessa), leta efter andra flikar i iTunes, nära fliken Musik. Klicka på lämpliga flikar och välj dina alternativ på dessa skärmar. Synkronisera igen och innehållet överförs också till din iPod.

Vissa äldre versioner av iTunes gjorde det möjligt för dig att synkronisera musik till MP3-spelare som gjordes av andra företag än Apple. Lär dig om alla MP3-spelare som inte är Apple-kompatibla med iTunes.

Hur man sätter musik på en iPhone eller iPod Touch

De tidiga iPod-enheterna var alla begränsade till synkronisering med iTunes, men så är inte fallet med iPhone och iPod touch. Eftersom dessa enheter kan ansluta till internet och kan köra appar har de många fler alternativ för att lägga till musik.

iPods synkroniseras med iTunes, inte iCloud

IPod Classic, iPod Mini, iPod Nano och iPod Shuffle har ingen egen internetanslutning. När du vill lägga media på dem använder du iTunes-programmet på din stationära eller bärbara dator för att ladda ner låtar till iPod, med hjälp av en process som kallas synkronisering, inte iCloud. Dessa iPods stöder inte strömmande musiktjänster som Spotify eller Apple Music. När du ansluter din iPod till en dator som kör iTunes kan du lägga till nästan vilken musik som helst och, beroende på vilken modell du har, annat innehåll som video, podcaster, foton och ljudböcker som finns på den datorn till iPod.