Saltar al contenido

Hur man synkroniserar appar till iPod touch

23 de junio de 2021
binary 5 57ed42513df78c690f857e9b

Förutom de fantastiska funktionerna som musik- och mediaspelare är iPod touch så populär tack vare sin förmåga att köra appar från App Store. Dessa appar körde spektrat från spel till e-bokläsare till informationsverktyg till sociala nätverksappar. Vissa kostar en dollar eller två; tiotusentals är gratis. Men till skillnad från traditionella program körs appar som laddas ner från App Store inte på din dator. de fungerar bara på enheter som kör iOS, till exempel iPod touch. Vilket leder till frågan: hur synkroniserar du appar till iPod touch?

  1. Det första steget i att få appar till din touch är att hitta appen du vill använda. För att göra detta måste du använda App Store, som är en del av iTunes Store (eller en fristående app vid beröring). För att gå dit, starta iTunes-programmet på din dator och klicka på fliken App Store eller tryck på App Store-appen på din iOS-enhet.

  2. När du är där, sök eller bläddra efter den app du vill ha.

  3. Ladda ner appen när du har hittat den. Vissa appar är gratis, andra betalas. För att ladda ner appar behöver du ett gratis Apple-ID.

  4. När appen laddas ner kommer den automatiskt att läggas till i ditt iTunes-bibliotek (på skrivbordet) eller installeras på din iPod touch (om du gör det här med din touch kan du hoppa över de andra stegen; du är redo att använda din app). Du kan se alla appar i ditt bibliotek genom att klicka på Appar rullgardinsmeny (iTunes 11 och uppåt) eller menyn i det vänstra facket (iTunes 10 och lägre).

  5. Såvida du inte har ändrat dina inställningar synkroniserar iTunes alla nya appar automatiskt till din iPod touch när du synkroniserar. Om du har ändrat dessa inställningar behöver du bara klicka på Installera bredvid appen du vill synkronisera.

  6. För att lägga till dina nya appar till din touch, synkronisera din touch till din dator så installeras appen. Nu är den redo att användas.

Appar godkänns inte av Apple

Den processen fungerar bara om du köper appar från App Store. Det finns andra iPod touch-appar som inte har godkänts av Apple. I själva verket finns det till och med en alternativ appbutik, genom ett program som heter Cydia. Dessa appar kan bara installeras och användas om du har gått igenom en process som kallas jailbreaking, vilket öppnar iPod för användning med icke-Apple-godkänd programvara. Denna process är dock knepig och kan orsaka problem med iPod touch som kan vara så allvarliga att den måste raderas. (I vissa fall, till exempel där en utvecklare gör en app tillgänglig direkt för användare, kan du installera den utanför App Store eller Cydia. mycket försiktig i dessa situationer: appar testas för skadlig programvara innan de ingår i App Store; appar du får direkt är inte och kan göra andra saker än du förväntar dig.) Även om du kan hitta appar som gör några ganska intressanta saker för jailbroken iPod touch, var försiktig med att följa den här vägen. Försök bara om du är expert på din iPod och vill göra garantin ogiltig eller ta risken att verkligen förstöra din iPod touch.