Saltar al contenido

Hur mycket kostar en iPod Touch?

19 de junio de 2021
6th gen ipod touch 56a5360d5f9b58b7d0db85c4

Den sjunde generationens iPod Touch – den senaste iterationen av en MP3-enhet som först debuterade 2007 – finns i bara tre modeller. Så här går priserna sönder. Priser och konfigurationer gäller från och med januari 2020, per Apple.com.

 

Tre modeller, tre priser

Lagringskapacitet är den enda skillnaden mellan de tre modellerna. Apples prissättning är som följer:

Modell Pris
32 GB iPod Touch 199 $
128 GB iPod Touch 299 dollar
256 GB iPod Touch 399 $

Denna modell var den första uppdateringen sedan 2015, med en ny A10 Fusion-processor som ger samma smidiga, snabba prestanda och skarpa skärm som iPhone.

 

Säljs iPod touch någonsin?

Tyvärr är svaret nej. Apple kontrollerar prissättningen av sina enheter mycket tätt, och efterfrågan håller priserna höga. Du kan hitta årliga semester- och skolresor såväl som kampanjer från enskilda återförsäljare, men det sparar troligen inte mer än $ 20. Om du vill ha en iPod Touch till ett rimligare pris, överväga en sjätte generationens iPod Touch. Apple klarar inte längre, men du borde kunna hitta massor av begagnade enheter online.

Som med alla minnesbaserade enheter, köp den högsta minnesmodellen du har råd med. iOS och dess inbyggda appar använder 8-11 GB – upp till 69% av lagringskapaciteten på 16 GB-modellen. Låtar, appar, spel, foton och videor som du lagrar kommer att äta resten mycket snabbt. Minne kan inte läggas till, så att gå till modellen med högre kapacitet ger dig en enhet som du kan använda längre och bekvämare innan du frestas att uppgradera igen.

 

Andra kostnader när du köper en iPod touch

Priserna här inkluderar inte moms. Dessutom kommer du troligen att köpa några iPod-tillbehör, till exempel:

  • Ett fall (räkna med att spendera $ 20 – $ 40)
  • AppleCare utökad garanti ($ 59)
  • En andra laddningskabel att ta med till jobbet eller när du reser ($ 19)
  • En strömadapter för ett vägguttag ($ 19)
  • Airpods ($ 159 +) eller andra avancerade hörlurar
  • Skärmskydd