Saltar al contenido

Så här stänger du av alla modeller av iPod nano

16 de julio de 2021
7th gen ipod nano 5819cf495f9b581c0b454920

Många versioner av iPod nano har ingen traditionell På / Av-knapp. Så hur stänger du av en iPod nano? Svaret beror på vilken modell du har. Instruktionerna i denna artikel gäller 7: e generationens iPod nano, 6: e generationens iPod nano och 5: e generationens iPod nano och tidigare modeller. Apple avvecklade iPod Nano den 27 juli 2017.

Identifiera din iPod nano-modell

Du måste veta vilken nano-modell du har för att veta vilka instruktioner du ska följa. Detta är särskilt svårt eftersom så många modeller av iPod nano ser lika ut.

Så här stänger du av 7: e och 6: e generationens iPod nano

Gör följande för att stänga av 7: e generationens iPod nano eller 6: e generationens iPod nano:

  1. Håll Sova vakna -knappen (den finns längst upp till höger på nano). Ett framstegshjul visas på skärmen.

  2. Håll Sova vakna tills skärmen blir mörk. Nano är nu avstängd.

  3. Håll nere för att sätta på nano Sova vakna tills skärmen tänds.

De flesta funktioner på iPod nano – musik, FM-radio och stegräknare – stannar när du stänger av enheten. Men om du slår på nano igen mindre än fem minuter efter att den stängts av kommer minnet att komma ihåg musiken som spelades när du stängde av den och återupptas där.

Hur man stänger av äldre iPod nanos

5: e generationens iPod nano och tidigare modeller stängs inte av på ett förväntat sätt. De kan inte stängas av. Istället lägger de sig:

  • Gradvis: Om du använder din nano i en minut eller två och sedan sätter den åt sidan börjar skärmen bli mörk och blir så småningom svart. Det här är nano som ska sova. När en iPod nano sover använder den mindre batteriström. Genom att låta en nano sova sparar den batteriet för senare.
  • Direkt: Om du inte vill vänta på den gradvisa processen, lägg nano i vila direkt. Håll Spela upp / pausa knappen i några sekunder.

iPod nano-handböcker

Vill du lära dig mer om hur du använder din iPod nano? Ladda ner manualen för den.

Håll din iPod nano i viloläge med hjälp av Hold-knappen

Om du trycker på någon knapp på en iPod nano när den sover, tänds skärmen snabbt och nano är redo att gunga. Om du inte planerar att använda iPod på ett tag, spara batteriet och förhindra att iPod spelar en konsert med hjälp av Hold-knappen. Håll-omkopplaren är högst upp på iPod nano. På modellerna 1: a till 5: e generationen skjuter du Håll växla till när du placerar din iPod. För att börja använda din iPod igen, skjut Håll växla till den andra positionen och klicka på en knapp för att starta den. På 6: e och 7: e generationens nano glider inte Hold-knappen. Istället trycker du på den (liknar Hold-knappen på en iPhone eller iPod touch).