Saltar al contenido

Hur man skapar det perfekta användarnamnet

19 de junio de 2021
GettyImages 918865358 5accf92d3de423003b971702

Vad du ska veta

  • Inkorporera dina favorit saker, som mat, kändis eller karriärsträning.
  • Använd en online skärmnamngenerator som SpinXO.
  • Bygg ett osannolikt användarnamn genom att ersätta symboler och bokstäver, som 3 för E och $ för 5.

Den här artikeln förklarar hur du skapar ett användarnamn för din onlineidentitet som är unik och säker. Förslag inkluderar att integrera dina favorit saker, använda en online-användarnamngenerator och ersätta symboler och bokstäver som liknar om ditt önskade användarnamn redan har tagits.

Lägg till favorit saker till ditt användarnamn

Gillar du färgen lila, dinosaurier, godis, och siffran 7? Något liknande SweetPurpleDinosaur7 kommer att gå långt. Anteckna några av dina favorit saker och överväga dina jobb eller karriär ambitioner, favoritmat, kändisar, sportlag, filmer … Var bara kreativ!

Tänk på vad som finns runt dig

Har du tömt dina listor över favorit saker? Tänk på skolmaskoter, din stad eller andra saker i förhållande till var du bor och vad du bryr dig om. Var dock mycket försiktig så att du inte ger bort för mycket information. Internet-rovdjur kan eventuellt identifiera din plats med ditt skärmnamn. Något liknande SweetTexarkanaHighDinosaurGirl91 kan tyckas oskyldig först tills du inser att det förmodligen kan dechiffreras som en gymnasieflicka från Texarkana, TX, som tog examen eller föddes 1991. På det viset kanske du skall välj något specifikt som faktiskt inte gäller dig, för ännu mer anonymitet.

Använd en skärmgenerator

Ett av de enklaste sätten att skapa ett skärmnamn med minst ansträngning är att låta din dator göra det åt dig. Det finns flera skärmnamngeneratorer tillgängliga som är enkla och roliga att använda. Här är våra toppval:

  • SpinXO: Skapar namn med hjälp av information som dina hobbyer, viktiga ord, namn, siffror och saker du gillar. Du kan få 30 användarnamn omedelbart och uppdatera för mer. Klicka på ett användarnamn på SpinXO för att se om de är tillgängliga på olika plattformar som Reddit, Tumblr, YouTube, Twitter eller Instagram.
  • Skärmnamngenerator: Ange två ord på Skärmgeneratoren för att få det att skapa ett unikt skärmnamn som är en kombination av dina ord plus något slumpmässigt mellan dem. Detta är ett bra verktyg att använda om du har specifika ord som du vill inkludera i ditt användarnamn.
  • Rum and Monkey: Rum and Monkeys online-namngenerator är uppdelad i kategorier för att hjälpa dig hitta det bästa inloggnings-ID: t. Få ett gammalt grekiskt namn eller något i militär kod. Du kan till och med välja ett Minion- eller koreanskt namn. Välj en kategori och ditt kön och ange sedan ditt namn för att få ett roligt och unikt användarnamn.
  • Fake Name Generator: Denna webbplats ger dig inte bara ett användarnamn utan till och med en hel identitet, inklusive ett för- och efternamn, adress, födelsedag, fysiska attribut, anställningsinformation och mer. Lite mycket? Kanske så, men användarnamnen är ganska slumpmässiga och de andra detaljerna är roliga att läsa.

Vad du ska göra när ditt skärmnamn inte är tillgängligt

Har du träffat ‘det här användarnamnet är tagetvägspärr och behöver kreativ inspiration? Ett använt skärmnamn betyder inte att det inte var tänkt att vara det. Precis som när du skapar starka lösenord som är svåra att gissa kan du också använda icke-engelska ordkombinationer för att skapa osannolika användarnamn. Överväg att ersätta symboler och bokstäver som liknar: @ = a, 3 = e, $ = 5, S = 5. De flesta meddelandeprogram och sociala nätverk låter dig använda symboler i ett användarnamn, och med många att välja mellan är möjligheterna nästan oändliga. Till exempel om SweetPurpleDinosaur7 redan används, överväga att göra det $ weetPurpleD1nOsaur7.