Saltar al contenido

Hur man vet om någon blockerat ditt nummer

21 de junio de 2021
how to tell if your number is blocked 4156819 9530b40b9c0b419ab7e9b98665b4519c

När någon blockerar ditt nummer finns det några sätt att berätta – inklusive ovanliga meddelanden och hur snabbt ditt samtal överförs till röstbrevlådan. Låt oss titta på ledtrådarna som indikerar att ditt nummer är blockerat och vad du kan göra åt det. Eftersom det inte nödvändigtvis är enkelt att avgöra om du har blockerats, kom ihåg att det bästa sättet att ta reda på är att fråga personen direkt. Om det inte är något du kan eller vill göra, har vi några ledtrådar som hjälper dig att avgöra om du är blockerad. Om inte annat anges i artikeln gäller dessa tips för alla telefoner från alla operatörer.

Hur man vet om någon blockerat ditt nummer

1:26 Beroende på om de har blockerat ditt nummer på sin telefon eller med sin trådlösa operatör, kommer ledtrådarna för ett blockerat nummer att skilja sig åt. Andra faktorer kan också ge liknande resultat, till exempel ett celltorn nere, deras telefon är avstängd eller har ett urladdat batteri eller om de inte är påslagen. Damma bort dina detektivfärdigheter och låt oss undersöka bevisen.

Ledtråd 1: Ovanliga meddelanden när du ringer

Det finns inte ett standardmeddelande om blockerat nummer och många vill inte att du ska veta säkert när de har blockerat dig. Om du får ett ovanligt meddelande som du inte har hört tidigare har de troligen blockerat ditt nummer via sin trådlösa operatör. Meddelandet varierar beroende på operatör men tenderar att likna följande:

  • «Personen du ringer är inte tillgänglig.»
  • «Personen du ringer tar inte emot samtal just nu.»
  • «Nummeret du ringer är tillfälligt ur drift.»
Om du ringer en gång om dagen i två eller tre dagar och får samma meddelande varje gång visar bevisen att du har blockerats.

Undantag: De reser ofta utomlands, naturkatastrofer har skadat nätverksinfrastruktur (mobiltorn och sändare), eller större händelser som resulterat i ett ovanligt stort antal människor som ringer samtidigt – även om meddelandet i det här fallet vanligtvis är ”Alla kretsar är upptagen nu . ”

Ledtråd 2: Antalet ringar

Om du bara hör en ringning eller ingen alls alls innan ditt samtal går till röstbrevlådan, är detta en bra indikation på att du är blockerad. I det här fallet har personen använt nummerblockeringsfunktionen på sin telefon. Om du ringer en gång om dagen i några dagar och får samma resultat varje gång, det är starkt bevis för att ditt nummer är blockerat. Om du hör tre till fem ringar innan samtalet dirigerar till röstmeddelandet är du förmodligen inte blockerad (ännu), men personen avvisar dina samtal eller ignorerar dem.

Undantag: Om personen du ringer har funktionen Stör ej aktiverad, dirigeras ditt samtal – och alla andras – snabbt till röstbrevlådan. Du får också detta resultat när telefonbatteriet är urladdat eller om telefonen är avstängd. Vänta en dag eller två innan du ringer igen för att se om du får samma resultat.

Ledtråd # 3: Upptagen signal eller snabb upptagen följt av frånkoppling

Om du får en upptagen signal eller snabb upptagen signal innan ditt samtal släpps är det möjligt att ditt nummer blockeras genom deras trådlösa operatör. Om testsamtal några dagar i rad har samma resultat, betrakta det som bevis för att du har blockerats. Av de olika ledtrådarna som indikerar ett blockerat nummer är det här det minst vanliga även om vissa transportörer fortfarande använder det. En mycket mer sannolik anledning till detta resultat är att antingen din operatör eller deras har tekniska problem. För att verifiera, ring någon annan – särskilt om de har samma operatör som personen du försöker nå – och se om samtalet går igenom. En annan ledtråd är att skicka en text till numret. Om du till exempel båda använde iMessage på iPhone och då är du plötsligt nyfiken på om de blockerade dig, skicka en text och se om iMessage-gränssnittet ser likadant ut och om du kan se att det levererades. Om du inte kan, och det skickas som en vanlig text, kan de ha blockerat dig. Ett undantag är dock att de helt enkelt har stängt av iMessage eller att de inte längre har en enhet som stöder iMessage.

Vad du kan göra när någon blockerar ditt nummer

Medan du inte kan göra någonting för att blockera ditt nummer tas bort med sin trådlösa operatör eller från deras telefon finns det ett par sätt att komma igenom eller verifiera att ditt nummer verkligen är blockerat. Om du provar något av alternativen nedan och får ett annat resultat eller en ledtråd från listan ovan (förutsatt att de inte svarar), ta det som bevis för att du har blockerats.

  • Använd * 67 för att dölja ditt nummer från deras nummerpresentatör när du ringer.
  • Dölj ditt nummer med hjälp av inställningarna i telefonen för att stänga av din nummerpresentation vid utgående samtal.
  • Ring dem från en väns telefon eller låt en vän du litar på ring dem åt dig.
  • Kontakta dem direkt via sociala medier eller e-post och fråga om de har blockerat dig.

Ett annat sätt att kringgå ett block är att använda ett virtuellt telefonnummer eller en internetsamtalstjänst, något du kan få med gratis telefonsamtal. När ett annat nummer används för att ringa det utgående samtalet ser mottagarens telefon det nya numret, inte ditt riktiga nummer, vilket undviker blockeringen. Att upprepade gånger kontakta någon som har vidtagit åtgärder för att avbryta kontakten, som att blockera ditt nummer, kan leda till anklagelser om trakasserier eller förföljelse och allvarliga rättsliga konsekvenser.