Viktiga takeaways
- Fasta internetuppgifter kräver enorma mängder mark och vatten.
- Att bara släppa dina videosamtal från HD till SD kan minska koldioxidavtrycket avsevärt.
- Du har nu en ursäkt för att stänga av kameran för arbetssamtal.
COVID-19 har tvingat oss att arbeta hemifrån och medför oväntade miljöfördelar, men den energi som förbrukas av denna ökade internetanvändning hotar att ångra denna gröna välsignelse. Hur stor är denna ökning? Tillräckligt att det extra kol som genereras skulle kräva en skog som är dubbelt så stor som Portugal för att låsa bort den resulterande koldioxid. Mark- och vattenspåren är lika stora, och detta är bara för fast internet. Men finns det något vi kan göra för att stoppa den här trenden? «Vi fann att det är mycket effektivt att stänga av video under Skype- eller Zoom-samtal», säger forskare Renee Obringer Lifewire via e-post, «särskilt om människor arbetar på distans och spenderar mycket tid online.»
Stäng av kamerorna
Enligt en ny studie ledd av Obringer är mängden vatten och mark som krävs för att driva datacenter som behövs för vårt internetanvändning svimlande, liksom koldioxidavtrycket. Så stort, faktiskt, att det är lättare att förstå mindre men lika chockerande siffror. Till exempel använder en «vanlig videostreamingtjänst» 7 GB per timme för att strömma video i 4K. Detta skapar 441 gram (nästan ett pund) koldioxid per dag. Att bara släppa videokvaliteten från HD till standarddefinition skulle spara motsvarigheten till «utsläppen [generated from] kör bil från Baltimore till Philadelphia. »
Här är en annan: «Om 70 miljoner strömmande prenumeranter skulle sänka videokvaliteten för sina streamingtjänster», skriver Obringer, «skulle det bli en månadsminskning på 3,5 miljoner ton [one tonne equals 1000kgs] koldioxid – motsvarande att eliminera 1,7 miljoner ton kol eller ungefär 6% av den totala månatliga kolförbrukningen i USA. «Detta är särskilt irriterande. Det finns ingen anledning att köra appar för videokonferenser på 4K, eftersom våra webbkameror inte kan kör på sådana upplösningar, och även när de kan de ser hemska ut. Så steg ett är att alla stänger av video på sina samtal om det inte behövs.
Hur man skär avfallet
De bästa korrigeringarna kommer från plattformsleverantörerna. Videoströmmar kan klippas av automatiskt, på samma sätt som ljud kan stängas av automatiskt såvida inte någon pratar. Appar bör redesignas för att använda mindre data. Bara att minska kvaliteten på strömmande video, säger Obringer, «skulle leda till en minskning av 53,2 miljoner liter per 100 000 användare per månad, tillräckligt med vatten för att växa över 185 ton potatis.» Effekterna av denna extra energiförbrukning känns annorlunda runt om i världen. Brasilien får till exempel nästan 70% av sin el från vattenkraft. Dess vattenavtryck är högre än andra länder, men dess koldioxidavtryck är mycket lägre. Detta, säger Obringer, visar att vi inte ska utvärdera miljöpåverkan enbart baserat på koldioxidutsläpp. Det är också viktigt att undvika att skada fattigare länder ytterligare genom att dumpa datacenter på dem.
«Med tanke på att databehandling / lagring och en del av dataöverföringen inte nödvändigtvis sker i det land där uppgifterna används, belyser denna jämförelse också avvägningarna mellan att placera datacenter i olika geografiska zoner runt om i världen», skriver Obringer . Som individ kan det känna sig meningslöst att göra några av dessa förändringar; inför dessa enorma siffror, vad kan en person göra? Men trender börjar små, och varje liten bit hjälper. Du skulle också ha en bra ursäkt för att hålla kameran av under konferenssamtal. Vem gillar inte det?