Saltar al contenido

Hur YSL vill färgkoordinera ditt läppstift

16 de agosto de 2021
persoysl 0a20168be4e7406d86c0488bfc855bb6

Viktiga takeaways

  • YSL: s Rouge Sur Mesure är för närvarande endast tillgängligt för betatestare – för $ 299.
  • Utbytbara patroner låter dig byta färggrupper.
  • Rouge Sur Mesure -appen analyserar din outfit för att blanda en matchande färg.
Det här är Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure Drivs av Perso. Vad? Det är ett Bluetooth-aktiverat, appdrivet läppstift som kan blanda vilken nyans du vill. Väl inte några nyans, men vilken röd/brun/rosaaktig nyans som helst. YSLs läppstiftmaskin ansluter till en app, som låter dig välja en färg. Du kan antingen ringa in det med ett färghjul, matcha en färg från valfritt foto eller lägga till en selfie, i så fall kan appen analysera din outfit och välja en färg som passar. Men vem ska använda detta? «Det är dyrt för individer, och professionella makeupartister blandar redan sina egna färger för ögat, från en palett», sa den professionella modestylisten Nuria Gregori Lifewire i en intervju. «Och de stora företagen gör redan ett stort utbud av färger tillgängliga.»

Betatestare

Tja, om du vill prova Rouge Sur Mesure måste du registrera dig för beta och också betala $ 299. Det verkar vara ett ganska dåligt sätt att testa saker. Å andra sidan är det mer troligt att detta bara är ett sätt att få lite snabba pengar. Ändå säger texten att deltagarna «kommer att få en present med två gratis patronuppsättningar efter eget val (värde $ 180 USD)», vilket åtminstone ger oss en uppfattning om kostnaden för påfyllning. «Kosmetikföretag leker inte bara med färg. Nu handlar det också om att leka med textur.» Kosta åt sidan, att blanda ditt eget läppstift så här kan vara en bra idé. Det skulle säkerligen undvika rörelsen av gamla läppstift längst ner i väskan, komplett med färger som du älskar, men kommer aldrig att använda igen. Att kunna ringa upp små doser av en färg är inte bara mindre slöseri, men kan i slutändan bli billigare om du verkligen har en dyr vana.

Hantera YSL: s Rouge Sur Mesure

Enheten är laddad med en trefärgs patronuppsättning. Det finns fyra sådana uppsättningar: röda, nakenbilder, apelsiner och rosa. Om det någonsin går utöver den konstiga betafasen och blir en produkt, kanske du kan köpa utökade färgintervall. Färgerna fördelas i en liten kompakt ovanpå enheten, som ska blandas och appliceras med en pensel. Denna kompakta lossnar, så att du kan lämna maskinen själv, hemma.

Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure avtagbar kompakt

En positiv aspekt är att färgerna är alla i sina egna individuella cylindrar, så teoretiskt sett kan de bytas ut separat, snarare än att ersätta en hel uppsättning bara för att en färg tar slut. Om vi ​​har lärt oss något från skrivarindustrin är det dock att det här är en osannolik affärsmodell. «Kosmetikföretag leker inte bara med färg. Nu handlar det också om att leka med textur. Du kanske vill ha något glansigt eller helt matt, något du kan bära på jobbet hela dagen, eller det är väldigt närande för läpparna», säger Gregori. «Det är dyrt för individer, och professionella makeupartister blandar redan sina egna färger för ögat, från en palett.» Rouge Sur Mesure är inte den enda skönhetsrelaterade prylen på CES, men det kan vara den mest intressanta. Lumini PM, till exempel, är en smart spegel som analyserar din hud och föreslår hudvårdsprodukter och kosmetika, vilket låter som en marknadsförares dröm. Rouge Sur Mesure kan å andra sidan vara en verkligt användbar pryl, om än dyr. Tack och lov har vi kommit långt sedan de dagar då «prylar för kvinnor» innebar att släppa en rosa version av den sämsta produkten i sortimentet. Idag är mycket mer konsumentteknik neutral, utformad för att passa in i ett hem snarare än att marknadsföra sig på män eller kvinnor efter färg. En anmärkning till gadgetmakare, dock: du behöver inte sätta blå lysdioder i allt du gör. Säger bara. Vill ha mer? Se hela vår täckning av CES 2021 här.