Saltar al contenido

iOS 14 kan ha klipp så att du kan använda appar utan att ladda ner dem

15 de julio de 2021
GettyImages 625496304 61a4a98034a34868ad830cc8863019a6

Att kunna se innehåll för en app som YouTube eller Maps utan att behöva ladda ner själva appen kommer att minska användarfriktionen ganska lite.

Enligt en rapport på 9to5Mac, Apple kan ha en ny appfri upplevelse för vissa typer av innehåll i den kommande iOS 14.

Hur fungerar det: Klipp är i grunden bitar av kod som, när de utlöses av en QR-kod, till exempel visar innehåll som YouTube-videor eller Doordash-beställningar om du inte har den tillhörande appen laddad ner till din iOS-enhet.

Men varför: Inte alla har alla appar de behöver för att komma åt allt möjligt innehåll där ute. Och att behöva stanna, komma åt en app, autentisera till App Store och vänta på en nedladdning (förutsatt att du har nätverkssignal) kan störa användarnas intresse för ditt innehåll.

Vad den gör: 9to5Mac säger att koden för närvarande hänvisar till OpenTable, Yelp, DoorDash, Sonys PS4 andra skärmapp och YouTube. Det är troligt att fler kommer att komma när iOS 14 släpps för allmänheten senare i år.

Slutsats: Android har en liknande funktion, kallad Slices, som kan visa «visa rikt, dynamiskt och interaktivt innehåll från din app från Google Sök-appen och även på andra platser som Google Assistant.» Att få något liknande på iOS är mycket vettigt och hjälper bara användare att komma till det innehåll de vill ha snabbare.

Läs mer om iOS