Saltar al contenido

Varför Xiaomis Mi 11 Ultra har en skärm på baksidan

24 de junio de 2023
Screen Shot 2021 03 29 at 7.12.30 PM 1024x771 d1afa7fafe66432aa14e233034c381ee

Viktiga takeaways

  • Den nya Xiaomi Mi 11 Ultra ser snygg ut men har en massiv kamerabula på baksidan.
  • Trots att den tar upp en stor del av telefonens baksida innehåller bulan även en 1,1-tums OLED-skärm.
  • OLED-skärmen på baksidan kan användas för att ta selfies, hålla koll på tiden och kontrollera aviseringar.

Att lägga till en skärm på baksidan av Xiaomi Mi 11 Ultra kan verka dumt, men det ger några nya funktioner utformade för att göra det enklare att använda din telefon. Xiaomi avslöjade den nya Mi 11 Ultra den senaste veckan, en konkurrent för att gå upp mot Samsungs Galaxy S21 Ultra och andra flaggskeppsenheter på marknaden just nu. Mi 11 Ultra inkluderar en av de bästa Snapdragon-kretsuppsättningarna som finns tillgängliga just nu, en massiv 6,81-tums 120Hz QHD+ OLED-skärm och ett 5 000 mAh batteri. Baksidan av telefonen har tre olika kameralinser – en 50 MP Samsung GN2-sensor är den primära drivkraften här, med både en 48 MP ultravid och en 48 MP periskoplins bredvid den för att ge dig ännu fler alternativ. Den verkliga kickern är dock den 1,1-tums OLED-skärmen som ligger bredvid kamerorna, som experter säger låter dig dra nytta av de mer kraftfulla kamerorna på nya sätt. «Användare av den nya Mi 11 kan ta bättre selfies genom att rikta in telefonen efter reflektionen på skärmen», säger Ella Hao, marknadschef på WellPCB till Lifewire i ett mejl. «Nu kan man använda en huvud- eller vidvinkelkamera för att ta selfies och spela in vidvinklar.»

Det perfekta skottet

En av de största sakerna du kanske har lagt märke till med de senaste smartphones är hur kamerorna fortsätter att bli större och erbjuda mer kraft. Det verkar som att varje smartphoneutgåva fokuserar mycket på kameran som erbjuds, och även om Mi 11 Ultra inte är annorlunda, är det skärmen på baksidan som gör stor skillnad. En av de mest intressanta sakerna med Mi 11 Ultra är dock det symmetriska utseendet på enheten nu när Xiaomi har lagt till den 1,1-tumsskärmen på baksidan. Visst, 20 MP-kameran på framsidan är mer än tillräckligt bra för att erbjuda kvalitetsselfies, men om du vill dra nytta av det extremt breda utbudet på baksidan kommer den skärmen att tillåta dig att göra det. På grund av de mer kraftfulla sensorerna som ingår här kan du spela in video i hög kvalitet med stöd för upp till 8K-inspelning. En annan viktig notering här är att 1/1,12-tums Samsung GN2-sensorn som Mi 11 Ultra innehåller är den största sensorn i en mobiltelefon någonsin. Den här sensorn kommer troligen att dyka upp på andra premiumtelefoner längre fram, men för tillfället får Mi 11 Ultra visa upp den stolt.

Symmetri, min kära Watson

En av de mest intressanta sakerna med Mi 11 Ultra är dock det symmetriska utseendet på enheten nu när Xiaomi har lagt till den 1,1-tumsskärmen på baksidan. Kamerabulor tenderar att lägga till ett ojämnt utseende och känsla på baksidan av telefoner – särskilt tydligt i enheter som Samsung Galaxy S21 Ultra – och ännu mer när de har flera kamerasensorer inpackade. Sammantaget hjälper skärmens extra storlek att göra Mi 11 Ultra ser bättre ut bakifrån eftersom allt är i linje.

Närbild på baksidan av Xiaomi Mi 11-telefonen som visar kamerorna och den lilla skärmen.

Det finns inget extra tomt utrymme bredvid kamerabulten. Även om bulan är ganska tjock på egen hand, bör det faktum att den sträcker sig över större delen av telefonens baksida hjälpa till att jämna ut saker när du har telefonen liggande. Vacklande telefoner har varit en av de värsta delarna av den nuvarande designen som många smartphonetillverkare har fokuserat på. Men med Mi 11 Ultra säger Hao att du inte behöver oroa dig för att din telefon ska vinkla när du lägger den på skrivbordet. Detta beror delvis på den mer symmetriska utformningen av bulan, såväl som den extra vikten som den innehåller. Naturligtvis kanske du också vill lägga den på bordet med framsidan nedåt, eftersom den bakre skärmen också har några andra funktioner du kan använda dig av. Om du trodde att fastigheter med extra skärm bara var för att titta på dig själv, kommer du att bli glad att höra att så inte är fallet. Skärmen kan även visa aviseringar när du har telefonen vänd nedåt på ett bord eller annan yta. Du kan också ställa in den så att den ger en alltid påslagen skärm, som visar tiden och ytterligare information och till och med ta emot samtal genom att föra ett finger över skärmen.