Saltar al contenido

Människor säkert gillar att strömma hemifrån

28 de junio de 2021
GettyImages 539007472 bd2806bb109147e68964b7ba3b4a5fab

Viktiga takeaways

  • En Hollywood-expert tror att konsumenterna fortsätter att föredra streaming för sin överkomliga pris och bekvämlighet.
  • Hemma-beställningar fick studior att släppa filmer på strömmande plattformar omedelbart.
  • En undersökning från The Drum och YouGov visar att människor kommer att fortsätta att hålla sina strömmande vanor de närmaste månaderna.
Även när fler amerikaner vaccineras och börjar utforska världen bortom soffan, verkar det som om vi inte är redo att streama TV och filmer ännu. Enligt en rapport från Motion Picture Association som släpptes i mars passerade onlinevideoabonnemang 1 miljard dollar år 2020 för första gången. En JD Power-undersökning visar att amerikanska hushåll hade i genomsnitt fyra olika strömmande prenumerationer i december – jämfört med tre i april 2020 – och spenderade i genomsnitt 47 dollar per månad. Men medan offentliga utrymmen som biografer öppnas på nytt, tror en Hollywood-expert att konsumenterna föredrar att fortsätta strömma filmer efter pandemin. ”Vi är i början av en” stor ombalansering ”, säger Gene Del Vecchio, adjungerad professor i marknadsföring vid Marshall School of Business vid University of Southern California, till Lifewire i ett e-postmeddelande. «Konsument[s] kommer initialt att hoppa till teatrar för att återuppleva miljön, men snart därefter kommer bekvämligheten, kostnadsbesparingarna och studiestreaming-lanseringar ta över, och [people] kommer att besöka teatrar mindre ofta. »

Att sätta filmer på strömmande plattformar

En av de mest anmärkningsvärda förändringarna under det senaste året var hur studior släppte filmer. Cirka 54,6% av de största 185 filmerna från 2020 släpptes bara på streamingplattformar – en betydande förändring – enligt UCLAs senaste Hollywood Diversity Report, som släpptes i april. «Pandemin bara accelererade megatrender som redan pågår», sa Del Vecchio. «Det förmodligen framåt branschen med fem år. Studios kommer att lägga mycket mer resurser, pengar och människor i sina streaming-plattformar eftersom det är framtiden för verksamheten.» ”Vi är i början av en” stor ombalansering. ”Studios släppte ett antal filmer direkt till strömmande plattformar 2020 på grund av pandemin. Exempelvis släppte Disney + sin efterlängtade Mulan-remake för att strömma den 4 september till en prispunkt på $ 29,99. Trolls World Tour, den familjevänliga filmen från Universal Pictures, tjänade till och med mer pengar på tre veckor via streamingplattformar än den ursprungliga Trolls-filmen gjorde när den var i teatrar i fem månader, rapporterade Wall Street Journal Erich Schwartzel i april 2020. » Studios fick veta att äganderätten till en streamingplattform kan generera mer intäkter genom prenumerationer än vad de kan vinna via teaterkassan, säger Del Vecchio.

Att upprätthålla strömmande vanor

Det finns bevis för att människor planerar att fortsätta med sina TV-tittarvanor. I en enkätundersökning av 2100 vuxna den 21 april som genomfördes av The Drum och YouGov sa två tredjedelar av deltagarna att de skulle hålla sina TV-strömmar jämna under de kommande tre månaderna. Dessutom förväntade sig 13% öka sin streaming. I vilken utsträckning nya filmer kommer att släppas direkt på streamingplattformar – kontra att gå på teater först – är en fråga i sig och beror till stor del på studiornas beslut. Vi har fortfarande massor av utgivningar som strömmar under resten av året, särskilt eftersom Warner Bros. släpper alla sina filmer via HBO Max samma dag som i teatrar fram till 2022. Men streamingens popularitet kan ha en mer betydande effekt på branschen.

En tonåring som lägger i säng som håller ögonen på en film på en minnestavla.

Screen Daily Jeremy Kay påpekar att det verkar som om det exklusiva fönstret för när filmer finns tillgängliga i amerikanska teatrar verkar förkortas i allmänhet.

Kommer vi att gå tillbaka till teatrarna som tidigare?

Ska vi gå på teatern igen efter pandemin? Enligt Del Vecchios uppfattning kommer folk initialt att vara ivriga att komma tillbaka till filmerna när begränsningarna upphävs, men sedan besöka teatrar mindre ofta och prioritera dessa utflykter främst för de största storfilmerna. En anledning är kostnad – en traditionell filmutflykt kan kosta en familj på fyra och mer på $ 80, vilket är mer än $ 20 – $ 30 avgiften för att titta på via en streamingplattform, påpekar han.