Saltar al contenido

Twitch’s Body Painting Trendsetter Djarii sätter rekord

3 de agosto de 2022
ScreenShot2022 02 04at1.07.39PM 0fa4e7c8893a46ce9a25ba1fb91eac60

En lem i taget lyser de skimrande ljusen starkt på Djarii när hon visar hur du gör om dig själv genom den transformativa kraften hos dubbla penslar: en makeup, den andra kroppsmålning. Blå lampor, en leopardmönstrad matta och en sekvens av jordfärgade möbler pryder hennes London-baserade bakgrund. En veteran på plattformen, hon har sett mer än din genomsnittliga streamer och har cementerat sig själv som en innovatör och formaliserat hennes uppstigning till en officiell Twitch-ambassadör 2018.

«Jag planerade verkligen inte något av det här när jag började göra hela streaming-grejen», skrattade hon under en telefonintervju med livetstrad. «De enda tankarna hos innehållsskapare var YouTubers, och även då var det fortfarande i sin linda. Vi livestreamade bara att spela spel för att vi trodde att det skulle vara roligt. Jag skulle aldrig någonsin ha tänkt på att det här skulle vara där vi [ended up] då.»

Med hennes kropp som medium har hennes konst och personlighet odlat en publik som är helt hänförd av det smittsamma samhället kring den driftiga streamern. Oavsett om det är en spelström på kvällen eller att titta på hennes noggranna, timmar långa kroppsmålningskonstnär, över alla plattformar, väntar över 500 000 följare på nästa Djarii-drop. Kvinnan bakom handtaget illustrerar hur det ser ut att vara orädd och obotlig.

Snabb fakta

namn: SophiaÅlder: 27Belägen: LondonRandom Delight: Mellan två världar! Den fantastiska MMORPG World of Warcraft var hennes föredragna flyktmetod. Ett av de största spelen i världen, det fungerade också som inspiration för hennes drömmar om att bli en professionell konceptkonstnär för tv-spel eftersom hon var en del av fandomens Deviant Art-community. Citat: «Lev och låt leva.»

Konstiga ambitioner

Född i södra England, växte Sophia upp i Portsmouth i hörnet av ölandet. Hennes tidiga liv var ett av personliga prövningar och allvarlig mobbning från klasskamraters händer. TV-spel blev en flykt för den unga Sophia; de tillät den blivande streamern ett sätt att fly verkligheten, men smink tillät henne att klara av det. «Det var absolut som min fristad», sa hon. «Jag använde smink på ett sådant sätt att det nästan har blivit en del av mig. Det är ett eget verktyg [creative] uttryck, men det är också som ett världsfängelse som vi lever i där man måste se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt för att bli accepterad.» Smink blev en nisch. Den snart blivande streamern var förälskad i konstens och transformationsvärlden. Från tv-spelskonstnärskap till stiliserad manga, strävanden efter att vara artist stod i fokus. Det var tills streamingen tog fart.

Med en kontroller i ena handen och en sminkborste i den andra fann hon sig själv att vända sig till livestreamingvärlden efter att en vän var entusiastisk över möjligheten att gå live. Att ta på sig headsetet och klicka på «live»-knappen skulle förändra hennes liv. Det som började som obetänksamt roligt skulle utvecklas till en lukrativ, om än överraskande, karriär.» Hela min streamingkarriär har varit nedskrämd [with] dessa små stunder av stolthet,» sa hon. «Samhället [I’ve created] får mig alltid att känna att jag är speciell och har alltid fått mig att känna mig väldigt älskad, omhuldad och omhändertagen. Varje dag får de mig att känna att jag är värdig.»

När kroppen blev duken

Inledningsvis fokuserade Sophia på videospel och diversifierade snabbt sitt innehåll. Hennes kärleksaffär med smink och deltagande i en tävling befäste, åtminstone för henne, att hennes väg mot en digital karriär kunde återvända till hennes passion för konst. Efter att ha blivit partner 2014 var det dags att skaka om världen av livestreaming. Att skapa en ny trend kan få oavsiktligt nedfall, särskilt för kvinnor. Även om kroppsmålning kan vara en århundraden lång konstform, för nejsägare på Twitch, sågs det som inget annat än ett sätt att gå utanför plattformens användarvillkor angående sexuellt innehåll. En anklagelse som Sophia säger lobbar mot kvinnor utan ceremonier.

Twitch streamer Djarii sitter vid en spelstation

«Antingen är du hypersexualiserad, eller så sätts du på en piedestal för att vara ren och inte som de andra tjejerna. Oavsett vilket är det rotat i kvinnohat och sexism», sa hon. «Många tittare kommer liksom att driva den här berättelsen om att kvinnor till sin natur är sexuella och använder sina kroppar för att locka fram donationer. Med… naturen av att måla direkt på din kropp, det fanns en hel del motreaktioner som sa att jag inte borde göra det eftersom de uppfattar min kropp som ett föremål för sex.» Ändå höll hon på. Sophia öppnade upp innehållskategorierna och utökade vad som var möjligt på en spelplattform.

Inleda en ny uppsättning kreatörer och skapa ett utrymme för artister att utöka sina färdigheter för livepublik. Hennes resa som streamer har varit en innovativ framgång. Sophia sträcker sig omvandlingen bortom sin person, och den transformativa kraften ledde till att hon omformade en hel industri. Och medan hon inser att det finns mycket förändring kvar att se, förblir hennes lilla kreativa hörn en fristad för de fåniga små konstnärerna som bor i alla.