Saltar al contenido

Netflix lanserar sin första uppsättning mobilspel

19 de julio de 2022
GettyImages 1272981812 4d46d4d747384b39b9df860d07781b71

Netflix har släppt sin första serie mobilspel till prenumeranter över hela världen, men bara till de som äger Android-enheter. Enligt ett inlägg på Netflix blogg finns det fem spel tillgängliga just nu, varav två är baserade på den populära serien Stranger Things. Spelen är Stranger Things 3: The Game, Stranger Things: 1984, Shooting Hoops, Card Blast, och Vippar upp. Och allt du behöver för att spela dem är ett Netflix-abonnemang.

Enligt Netflix kommer det inte att finnas några annonser, ytterligare avgifter eller någon form av köp i appen för dessa spel. Prenumeranter på en Android-smarttelefon kommer att se en dedikerad spelflik och rad där du kan välja vilket spel som ska laddas ner, medan de på en Android-surfplatta kommer att se en rullgardinsmeny istället. Engelska är standardspråket för dessa spel, men de kommer automatiskt att ändra språk enligt inställningarna i en Netflix-profil. Du kommer också att kunna spela spelen på olika enheter på samma konto, ungefär som hur Netflix tillåter flera personer att streama från ett konto. Det finns dock en enhetsgräns, och när du träffar den kommer appen att meddela dig så att du kan logga ut och tillåta någon annan att spela.

Netflix spel

När det gäller åtkomst kan föräldrar ställa in en PIN-kod för att förhindra att deras barn har tillgång till dessa spel, liknande den nuvarande föräldrakontrollen. Vissa av spelen kommer också att vara tillgängliga att spela offline, men Netflix har försummat att säga vilka. Företaget har planer på att utöka utbudet och kommer att släppa fler spel i framtiden. Det är dock okänt hur det releaseschemat kan se ut eller om Netflix kommer att göra dessa spel tillgängliga på skrivbordsappen eller iOS-enheter.