Saltar al contenido

Twitch tillkännager nya verifieringsverktyg för att bekämpa haträder

12 de julio de 2022
GettyImages 1300833321 1181f551b40d4af48b334a8332a6d609

Som svar på den senaste vågen av haträder, implementerar Twitch nya verifieringsverktyg för att bekämpa det ständigt ökande problemet. Enligt företagets officiella blogginlägg lägger Twitch till telefonverifierad chatt och utökar sina inställningar för e-postverifiering så att innehållsskapare kan ha bättre kontroll över vem som interagerar med dem. Uppdateringen är tillgänglig för alla streamare och kan nås via Inställningar i Creator Dashboard.

Telefonverifierad chatt kräver att användare verifierar sina telefonnummer innan de använder chatten. Den här funktionen, tillsammans med de nya inställningarna för e-postverifiering, ger streamern mer kontroll över vem som kan delta.

Twitch säger dock inte vad inställningarna för e-postverifiering är eller vad de innebär. VIP-medlemmar, prenumeranter och mods kan göras undantagna från verifiering. Och i ett försök att bekämpa förbudsflykt kommer Twitch att förbjuda alla konton som är kopplade till ett verifierat telefonnummer eller e-post om det finns ett problem.

Det nya verifieringssystemet är det senaste verktyget för att bekämpa haträder. Tidigare har Twitch implementerat nya chattfilter för att skydda streamers från trakasserier, men trots dessa filter fortsatte mobbningen.

Killar som ler mot kameran livestream

Raiding var ursprungligen tänkt för streamare att dela publik med andra genom att omdirigera tittarna till en annan stream. Men dåliga skådespelare har utnyttjat denna funktion för att trakassera och attackera streamers. Det har blivit så illa att Twitch stämmer två användare som påstås starta dessa haträder.

Företaget hävdar att även om det inte finns någon enskild lösning för att stoppa detta beteende, kommer det nya systemet att utöka verktygen och tekniken som används för att bromsa hatet.