Saltar al contenido

Ny studie visar att iPhone 13 håller sitt värde bättre än Pixel 6

6 de octubre de 2022
GettyImages 1236819046 f56684d21f4e4e60839c895e4c4ce082

En ny rapport visar hur den nya iPhone 13 behåller sitt värde längre än Googles Pixel 6-telefon eftersom kundernas efterfrågan på Apple-enheten är fortsatt hög trots enhetsbrist. Rapporten kommer från Sell Cell, en onlinemarknadsplats för äldre mobila enheter. Företaget undersökte inbytesvärden över 45 leverantörers enheter för att se data. Enligt resultaten fortsätter iPhone 13 att prestera bra månader efter lanseringen, medan Pixel 6 har slocknat sedan lanseringen.

Konsumenternas intresse för Apples senaste smartphone har inte avtagit. Faktum är att det ser en stadig ökning. Under den första månaden deprecierade iPhone 13-serien i genomsnitt 24,9 procent, men den avskrivningstakten sjönk över tiden. Pixel 6, å andra sidan, kämpar för att konkurrera. Över de fem enhetsalternativen föll Pixel 6-linjen i genomsnitt 42,6 procent under den första månaden, och det värdet fortsätter att sjunka. Trots de initiala problemen med iPhone 13 verkar Pixel 6 kämpa för att stänga gapet. Rapporten tyder på att kraften i namnigenkänning underblåser denna trend.

Pixel 6 Pro

Sell ​​Cell fann att efterfrågan på iPhone är stabil och folk är villiga att ha tålamod när det gäller att lägga vantarna på en. Även om Pixel 6 är bättre än iPhone 13 i något avseende, kommer konsumenterna fortfarande att välja Apples enhet eftersom det är en de litar på och förknippar med värde. Baserat på sin rapport rekommenderar Sell Cell iPhone 13 som den bättre investeringen om du planerar att sälja enheten senare. Och de övergripande resultaten från Sell Cells studie verkar stödja teorin att iPhone-enheter tenderar att försvagas bättre över tid än andra märken.