Saltar al contenido

Så här avbryter du en beställning på Amazon

8 de agosto de 2021
rsz resized 5adef887c5542e003695d3ce

Vad man ska veta

 • Logga in på Amazon och gå till Order > Välj en beställning> Lämna tillbaka > Avbryt objekt > Kontrollera objekten för att avbryta> Avbryt markerade objekt.
 • För levererade beställningar, logga in på Amazon och gå till Order > Välj en beställning> Lämna tillbaka > välj ett svar> Fortsätta > Skicka in.

Den här artikeln förklarar hur du avbryter Amazon -beställningar. Det täcker situationer där du köper en produkt av misstag och omedelbart vill avbryta, liksom situationer där varan redan har skickats eller mottagits, och där du har köpt från en Amazon Marketplace -säljare.

Så här avbryter du en beställning på Amazon när den ännu inte har skickats

 1. Logga in Amazon.

 2. Klicka på Order på höger sida av menyraden.

 3. Klicka på Avbryt objekt knappen bredvid den order du vill avbryta.

 4. Välj en Anledning till avbokning (frivillig).

 5. Klicka på den lilla kryssruta vid sidan av de objekt du vill avbryta.

 6. Klick Avbryt markerade objekt.

Så här avbryter du beställning på Amazon när varor förbereds för leverans

Kan du avbryta en Amazon -beställning som förbereds för leverans? Det beror på. Själva processen är praktiskt taget identisk med den ovan, men istället för att kunna avbryta en vara omedelbart måste du lämna en avbokningsbegäran, som kanske accepteras eller inte.

 1. Följ steg 1-5 ovan.

  Avbryt en Amazon -beställning som behandlas.

 2. Klick Efterfråga nedläggning.

Det är svårt att säga vad som avgör om Amazon kommer att acceptera förfrågan, även om det mest beror på hur nära en vara är att skickas. Om det är på väg att skickas kan din begäran avslås.

Så här avbryter du en Amazon Marketplace -beställning

Skärmdumpar av Amazon

Om det har gått mindre än 30 minuter sedan du beställde en vara via en Marketplace -säljare kan du avbryta en beställning omedelbart genom att följa stegen i det första avsnittet i den här artikeln. Men om det har gått mer än 30 minuter sedan du lade en beställning måste du skicka en avbokningsbegäran enligt samma process som visas i avsnittet ovan. Återigen beror det på säljaren om din förfrågan accepteras eller inte. Till exempel kan det vara att du ställer in avbokningsbegäran precis innan de skickar varan (vilket innebär att det tekniskt sett skulle vara möjligt att avboka). Men när de ser meddelandet om begäran kan det vara så att de redan har skickat paketet.

Så här avbryter du beställning på Amazon när den har skickats eller mottagits

I de fall det är omöjligt att avbryta en Amazon -beställning före leverans finns det bara en sak som kunderna kan göra: returnera varan och kräva återbetalning. Amazon ger dig möjlighet att vägra leverans av paketet du skickar, i vilket fall kuriren i huvudsak tvingas lämna tillbaka det till Amazon för dina räkning. Om du accepterar leveransen av paketet måste du skicka varan tillbaka till Amazon själv (sök «Amazon Returns Center» för vägledning om hur du gör detta). I båda fallen bör du vidta följande steg, som gäller för både retur och byte av artiklar.

 1. Logga in Amazon.

 2. Klicka på Order på höger sida av menyraden.

 3. Hitta den order du vill returnera (eller ersätta) och klicka på Återlämna eller ersätta objekt.

  Avbryt en levererad Amazon -beställning

 4. Välj ett svar varför du returnerar eller byter ut varan. Lämna en Kommentar om så önskas (valfritt).

 5. Klick Fortsätta.

 6. På nästa sida, granska returinformation och klicka sedan på Skicka in begäran om retur.

Själva processen är enkel nog, men du bör komma ihåg att ett antal regler gäller. Det första är att Amazon erbjuder full återbetalning endast om varan du returnerar är oöppnad. För det andra måste den returneras inom 30 dagar efter leverans. Det senare villkoret är avslappnat för semesterhandeln, men när Amazon tillåter att en oöppnad vara köpt mellan 1 november och 31 december returneras senast 31 januari. Med andra ord kan en vara inte returneras om du öppnar den, inser att du inte speciellt gillar eller vill ha det längre, och bestäm dig för att driva på en återbetalning. Öppnade varor kan dock fortfarande returneras inom 30 dagar om de är defekta eller skadade. Om de utvecklar problem efter 30 dagar måste du kontakta Amazons kundsupport.

Hur lång tid tar Amazon att återbetala en annullerad beställning?

Enligt Amazon, när en avbokningsorder går igenom, tar det minuter innan en återbetalning tillämpas på köparens kreditkort. Det kan dock ta 3-5 dagar för den relevanta summan att visas på hans eller hennes kreditkortsutdrag, medan det kan vara upp till tio arbetsdagar för betalkort.