Saltar al contenido

Så här blockerar du annonser på din iPad

15 de julio de 2021
GettyImages 1019500090 ea4ba861eb2a4886ad40d541aa70ceef

När du tittar på Super Bowl kan det delvis handla om roliga reklamfilmer, för det mesta gillar vi inte annonser. Det är en anledning till att vi DVR vår favoritshow för att snabbspola förbi annonserna. På din iPad fungerar annonsblockerare och innehållsarbetare bara i webbläsaren, så du kan fortfarande se annonser i enskilda appar, inklusive webbsidor som visas i Facebook- och Twitter-apparna.

Ladda ner en annonsblockerare till din iPad

Den kanske svåraste delen av ekvationen är faktiskt att hitta en bra annonsblockerare att ladda ner. Många annonsblockerare är betalappar, vilket innebär att du kommer att debiteras en dollar eller två för blockeraren. Det finns också blockerare som AdBlock Plus, som hävdar att diskreta annonser inte blockeras för «supportwebbplatser» utan faktiskt tar ut en avgift i form av en minskning av annonsintäkterna från några av dessa webbplatser. Överst på listan är 1Blocker. Det är gratis att ladda ner och enkelt att konfigurera. Du kan skapa en lista över tillåtna webbplatser (vanligtvis kallad vitlista, men den moderna termen är säkerlista), som tillåter annonser på webbplatsen. 1Blocker kan också blockera spårare, sociala medialänkar, kommentarsektioner och andra områden på en webbplats som kan sakta ner nedladdningshastigheter. Du kan dock bara blockera ett element åt gången i gratisversionen. Ett köp i appen blockerar flera element, till exempel både annonser och spårningswidgets. Adguard är ett solidt alternativ till 1Blocker. Det är också gratis och inkluderar möjligheten att tillåta annonser från vissa webbplatser. Du kan också blockera olika spårare, sociala medieknappar och «irriterande webbplatsfunktioner» som helsidesbannrar förutom att blockera annonser. Och om du inte har något emot att betala ett par dollar, är Purify Blocker lätt den bäst betalade annonsblockeraren i App Store. Det blockerar annonser, spårare, sociala medialänkar och kommentarsektioner och kan säkert lista dina favoritsidor. Du kan till och med använda Rensa för att blockera bilder på sidan, vilket verkligen kan påskynda hur snabbt sidorna laddas.

Aktivera annonsblockeraren i Inställningar

Nu när du har laddat ner din annonsblockerare måste du aktivera den. Det här är inte något du kan göra i Safari-webbläsaren eller i appen du just laddade ner. Du måste starta iPad-appen Inställningar. Tryck på i Inställningar Safari > Innehållsblockerare för att öppna en skärm som visar alla annonsblockerare och innehållsblockerare som du har laddat ner. Vänd bara omkopplaren bredvid innehållsblockeraren som du har valt och blockeraren kommer att börja arbeta mot annonser i Safari.

Hur du säkert listar en webbplats i din annonsblockerare

För webbplatser som visar en normal mängd diskreta annonser, särskilt om det är en av dina favoritwebbplatser, kan det vara bra att «göra en» lista på webbplatsen. Denna procedur gör det möjligt för webbplatsen att visa annonser som ett undantag från reglerna i din annonsblockerare. För att skydda en webbplats, aktivera åtgärden i Safari-webbläsaren. Klicka först på Dela med sig knapp. Det här är knappen som ser ut som en rektangel med en pil som pekar utåt. Bläddra igenom den nedre listan och välj Mer knapp. Den här nya skärmen innehåller en åtgärd som är specifik för din annonsblockerare. Det kan stå «Vitlista i 1Blocker» eller helt enkelt «Adguard» – språket varierar beroende på lösningen du installerade. Tryck på omkopplaren bredvid åtgärden för att aktivera den.